- تاریخ انتشار : شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۲
- کد خبر : 19122 چاپ خبر

احترام به احکام دادگاههای بینالمللی به سبک غربی
مجارستان بهتازگی اعلام کرده که از دیوان بینالمللی کیفری خارج خواهد شد و این درحالی است که از طرف دیگر آمریکا نیز به تلاش برای تضعیف دادگاه لاهه برای حمایت از رژیم صهیونیستی ادامه میدهد.
دفتر نخستوزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرده که دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا با بنیامین نتانیاهو و ویکتور اوربان، نخستوزیر مجارستان تماس تلفنی داشت و درباره تصمیم بوداپست برای خروج از دیوان کیفری بینالمللی (ICC) گفتوگو کرد.
دیوان کیفری بینالمللی در ماه نوامبر (آبان/آذر ۱۴۰۳) حکم بازداشت نتانیاهو را به اتهام ارتکاب جنایتهای جنگی در جریان جنگ غزه صادر کرد.
سفر نتانیاهو به مجارستان در روز پنجشنبه، ۳ آوریل (۱۴ فروردین) نخستینباری بود که نخستوزیر رژیم صهیونیستی به کشوری تحت صلاحیت دادگاه سفر کرد؛ اما اوربان پیش از ورود این جنایتکار تحت تعقیب اعلام کرد که مجارستان از دیوان کیفری بینالمللی خارج میشود.
اوربان و نتانیاهو ۲ متحد اصلی ایدئولوژیک بینالمللی ترامپ بهحساب میآیند.
ترامپ همچنین از مخالفان سرسخت دیوان کیفری بینالمللی بوده و دستورهای اجرایی را برای اعمال تحریمها علیه دادستانها و قاضیهای این دادگاه امضا کرده است.
ترامپ به خبرنگاران گفت که با نتانیاهو گفتوگو کرده و ممکن است نخستوزیر تحت تعقیب رژیم صهیونیستی طی روزهای آینده به آمریکا سفر کند.
یک مقام صهیونیست به آکسیوس گفت که ترامپ طی این تماس تلفنی نتانیاهو را به کاخ سفید دعوت کرد، اما هنوز تاریخی برای چنین دیداری تعیین نشده است.
یک مقام آمریکایی نیز گفت که سفر نتانیاهو به کاخ سفید احتمالا تا چند هفته دیگر انجام خواهد شد.
اوربان با اعلام اینکه از حکم دیوان بینالمللی کیفری علیه نتانیاهو تبعیت نمیکند، مسیر خود را از بیشتر کشورهای اتحادیه اروپا جدا کرده است.
اوربان پیش از نشست روز پنجشنبه در بوداپست اعلام کرد که مجارستان روند خروج از اساسنامه رم، معاهدهای که دیوان کیفری بینالمللی را تاسیس کرده بود، آغاز خواهد کرد.
نگرانی در میان کارشناسان بهدنبال اعلامیه مجارستان مبنی بر خروج از دیوان کیفری بینالمللی، در میان نگرانیهای فزاینده مبنی بر اینکه دولت آمریکا مصمم به مهندسی بیاثر کردن این دادگاه بوده، رخ داده است.
تحریمهای بیشتر آمریکا که قرار است طی روزهای آینده علیه سازمان بیندولتی مستقر در لاهه و دادگاه بینالمللی صادر شود، از نگرانیهای ویژه است.
دور جدید تحریمها همچنین دیوان کیفری بینالمللی را تضعیف میکند، دیوانی که براساس این ایده ساخته شده بود که دولتها میتوانند برای اجرای عدالت برای قربانیان جنایتهایی از جمله نسلکشی، جنایتهای علیه بشریت، جنایتهای جنگی و جنگ تجاوزکارانه همکاری کنند.
پایگاه نشنالنیوز گزارش کرد: آمریکا در کارزار خود علیه دیوان کیفری بینالمللی از نزدیک با مجارستان و اسرائیل هماهنگ بوده است.
انتهای پیام/
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0