- تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۰
- کد خبر : 19825 چاپ خبر

جهان روبروی تداوم تاریکترین اپیزود نسلکشی از جنگ جهانی دوم
نسلکشی چه در روآندا و چه در غزه، بهعنوان یکی از خشونتبارترین جنایتهای تاریخ بشریت زیر سایه بیتوجهی به قوانین و حقوق بینالملل پیش میرود و قربانی میگیرد.
هفتم آوریل (۱۸ فروردین) در تقویم جهانی برای یادبود قربانیان نسلکشی روآندا تعیین شده است؛ روآندا و همه جهان در حالی هفتم آوریل ۲۰۲۵ را از سر میگذرانند که جنایت نسلکشی بیش از هر زمان دیگری در حال قربانی کردن افراد بیگناه است.
روآندا در سال ۱۹۹۴ شاهد وقوع نسلکشی بود که ۸۰۰ هزار قربانی عمدتا از قوم توتسی برجای گذاشت؛ این نسلکشی مشابه دیگر جنایتهایی که با هدف از بین بردن یک قوم رخ میدهند، رد پای بازیگران خارجی را در خود داشته است.
نسلکشی ۱۹۹۴ روآندا یک جنایت غمانگیز بود که از ۷ آوریل (۱۸ فروردین) با بیتوجهی بازیگران خارجی به واقعیتهای میدانی آغاز شد و با مداخله و منفعتطلبی آنها ۱۰۰ روز به طول انجامید.
سازمان ملل در سال ۲۰۰۳ روز ۷ آوریل را بهعنوان روز یادبود قربانیان نسلکشی روآندا تعیین کرد، اما بازیگران اروپایی دخیل در این جنایت ازجمله بلژیک و فرانسه همچنان از پاسخگویی مصون ماندهاند.
این در حالی است که امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه به بیتوجهی پاریس به هشدارها درباره نسلکشی قریبالوقوع در روآندا اعتراف کرد.
نسلکشی روآندا که توسط هوتوها علیه اقلیت توتسی سازماندهی و انجام شد، یکی از تاریکترین اپیزودهای خشونت نسلکشی از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون است و جامعه بینالملل به دلیل کوتاهی در محافظت از غیرنظامیان بهشدت مورد انتقاد قرار گرفته است.
حدود دو سوم جمعیت رواندا پس از نسلکشی به دنیا آمدند و این کشور مشتاق است که از تاریخ دردناک خود عبور کند؛ با وجود این، میراث آسیبزای نسلکشی همچنان در سراسر منطقه بازتاب مییابد.
بهعنوان مثال، صدها هزار نفر از ترس حملههای تلافیجویانه، به کشورهای همسایه ازجمله جمهوری دموکراتیک کنگو گریختند که پیامدهای بلندمدتی داشته است.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در پیام خود به مناسبت روز یادبود قربانیان نسلکشی روآندا، آورده است: امروز ما عزادار یک میلیون کودک، زن و مردی هستیم که در نسلکشی ۱۹۹۴ علیه توتسیها در روآندا قتلعام شدند.
به گفته وی، این فصل وحشتناک در تاریخ بشر، جنون خودبهخودی از خشونت هولناک نبود؛ این اقدامی عمدی و از پیش برنامهریزیشده بود که از طریق سخنان نفرتانگیز باعث شعلهور شدن تفرقه و انتشار دروغ و غیرانسانیسازی شد.
گوترش در پیام خود با اشاره به لزوم یادآوری چگونگی رخ دادن این جنایت، تاکید کرد: ما باید در انطباق با زمان خود فکر کنیم؛؛ ما باید از تاریخ وحشتناک نسلکشی در روآندا درس بگیریم و برای جلوگیری از موج سخنان نفرتانگیز، جلوگیری از تفرقه و نارضایتی که تبدیل به خشونت میشود، حمایت از حقوق بشر را ارتقا داده و تضمین پاسخگویی را انجام دهیم.
اگرچه دبیرکل سازمان ملل از همه کشورهای جهان خواسته است که به تعهدهای خود در قبال قوانین بینالمللی بشردوستانه و حقوق بشر و کنوانسیون پیشگیری و مجازات جنایت نسلکشی عمل کنند، اما اشارهای به نسلکشی جاری در غزه و ضرورت توقف آن نکرد، جایی که فراخوان به نسلکشی از حاشیه عبور کرده و به متن آمده است.
مقامهای رژیم صهیونیستی مدتهاست که آشکار و بیپروا فراخوانهای نسلکشی را صادر میکنند و هیچ پیامدی را متحمل نمیشوند.
نسلکشی در غزه که از اکتبر ۲۰۲۳ (مهر ۱۴۰۲) روندی تشدیدشده یافته است، هنوز نتوانسته مدعیان غربی حقوق بشر را به واکنشی جدی و اقدامی موثر وادارد.
انتهای پیام/
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0