- تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ - ۹:۰۰
- کد خبر : 20563 چاپ خبر

غزه مرگبارترین منطقه در جهان برای خبرنگاران
رژیم صهیونیستی از زمان آغاز جنگ غزه همواره خبرنگاران را در این باریکه هدف قرار داده و بهدنبال توجیه این نقض قوانین بینالمللی بوده است.
سازمانهای و نهادهای حقوق بشری حمله مستقیم و عمدی رژیم صهیونیستی را به چادر خبرنگاران فلسطینی در خانیونس (جنوب نوار غزه) بهشدت محکوم کردند.
این حمله به شهادت ۳ نفر، ازجمله ۲ خبرنگار و مجروح شدن ۹ خبرنگار دیگر منجر شد؛ این یک جنایت آشکار و عمدی است که رژیم صهیونیستی با آگاهی کامل از پیامدهای آن انجام داد.
گروه میدانی یورو-مد مانیتور (ناظر حقوق بشر اروپا-مدیترانه) شهادت خبرنگاران و یک غیرنظامی را که با گروه روزنامهنگاران همکاری میکرد، در این حمله مستند کرده است.
درپی این بمباران برخی از خبرنگاران در آتش سوختند؛ این حمله هولناک نشاندهنده کارزار نظاممند رژیم صهیونیستی در هدف قرار دادن خبرنگاران فلسطینی در نوار غزه است.
ارتش رژیم صهیونیستی پس از این حمله با انتشار بیانیهای به هدف قرار دادن چادر خبرنگاران اعتراف کرد و مدعی شد که هدف مورد نظر یکی از اعضای مقاومت به نام حسن اصلیح بوده است.
ارتش اشغالگر بدون ارائه هیچ مدرک مستدلی ادعای عضویت اصلیح را در گروههای مقاومت مطرح کرد.
اما براساس گزارش رسانههای فلسطینی، حسن اصلیح یک خبرنگار و مستندساز فلسطینی است.
ارتش رژیم صهیونیستی در ادامه این بیانیه ادعایی فعالیتهای حسن اصلیح در شبکههای اجتماعی را توجیهی برای حمله ذکر کرد.
اصلیح بهدلیل فعالیتهای روزنامهنگاری و مستندسازی درباره اقدامهای ناقض حقوق بشر رژیم صهیونیستی در نوار، هدف مکرر کارزارهای تحریک، بهویژه رسانههای عبریزبان بوده است.
این حادثه بخشی از یک کارزار عمدی و گستردهتر ارتش رژیم صهیونیستی برای سرکوب گزارشهای مستقل از نوار غزه است؛ این رژیم با هدف قرار دادن کسانی که واقعیت را در صحنه مستند و افشا میکنند، سعی در سانسور رویدادهای این باریکه دارد.
فقدان هرگونه مکانیسم پاسخگویی بینالمللی
فقدان آشکار هرگونه مکانیسم پاسخگویی بینالمللی یا پیامدهای قانونی، نظامیان اشغالگر را به ادامه ارتکاب این جنایتها بدون مجازات ترغیب کرده و این باریکه را به مرگبارترین منطقه در جهان برای خبرنگاران تبدیل کرده است.
لیما بوستامی، مدیر بخش حقوقی یورو-مد مانیتور گفت: زنده سوزاندن یک روزنامهنگار در غزه با هدف خاموش کردن حقیقت نیست. اسرائیل درحال حاضر به نیروی بسیار بزرگتری متکی است؛ بیتفاوتی جهان به حقیقت.
بوستامی تصریح کرد: هدف قرار دادن روزنامهنگاران فلسطینی پیامی وحشتناک دارد؛ اینکه حقیقت شما معنایی ندارد؛ ما میتوانیم با وجود دوربینی که در دست داردید شما را بکشیم و هیچکس شما را نجات نخواهد داد.
وی در ادامه جنایتهای رژیم صهیونیستی را علیه روزنامهنگاران فلسطینی عملیات قدرت و اعلام معافیت از مجازات در عمل توصیف کرد.
روزنامهنگاران تحت قوانین بشردوستانه بینالمللی، ازجمله پروتکل الحاقی یک کنوانسیون ژنو در سال ۱۹۷۷، حفاظت قانونی خود را صرفا به این دلیل که از مناطق جنگی گزارش میدهند یا اطلاعاتی را از خط مقدم مخابره میکنند، از دست نمیدهند. این پروتکل به وضوح بیان میکند که غیرنظامیان، ازجمله روزنامهنگارانی که وظایف حرفهای خود را در مناطق درگیری انجام میدهند، باید مورد حفاظت قرار گیرند.
حتی افرادی که بهعنوان خبرنگار جنگ طبقهبندی میشوند، هدف مشروع محسوب نمیشوند، مگر اینکه بهطور مستقیم در درگیریها شرکت کنند؛ این چیزی است که رژیم صهیونیستی نه اثبات کرده و نه مدرک معتبری برای آن ارائه کرده است.
بنابراین، هدف قرار دادن حسن اصلیح به منزله نقض آشکار قوانین درگیری مسلحانه و یک جنایت کامل بینالمللی بوده که مستلزم پاسخگویی و پیگرد قانونی است.
اقدام رژیم صهیونیستی در هدف قرار دادن عمدی روزنامهنگاران فلسطینی هدف اصلی کارزار نسلکشی آن است. مجموعه جنایتهای هولناک رژیم صهیونیستی علیه روزنامهنگاران در نوار غزه از زمان آغاز نسلکشی علیه فلسطینیان در این منطقه محاصره شده در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) این موضوع را نشان میدهد.
براساس آمارها، تاکنون بیش از ۲۱۰ خبرنگار به شهادت رسیده و دهها نفر دیگر مجروح و یا بازداشت شدهاند.
رژیم صهیونیستی بهعنوان بخشی از عملیات نسلکشی گستردهتر که در نوار غزه انجام میدهد، تنها از ابتدای سال ۲۰۲۴ تاکنون دستکم ۱۵ خبرنگار فلسطینی را به شهادت رسانده است.
سیاست عمدی رژیم صهیونیستی برای خاموش کردن صدای قربانیان فلسطینی
این جنایتها علیه روزنامهنگاران جزء لاینفک سیاست عمدی رژیم صهیونیستی برای خاموش کردن صدای قربانیان فلسطینی و جلوگیری از مستندسازی جنایتهای ارتکابی علیه مردم غیرنظامی در نوار غزه است.
اقدام رژیم صهیونیستی در کشتار روزنامهنگاران فلسطینی نظاممند و گسترده بوده است. این رژیم خبرنگاران را درحالی که با جلیقههای مخصوص در میدان هستند، هدف قرار داده است.
یورو-مد مانیتور تاکید کرد که رژیم صهیونیستی باید بهطور کامل پاسخگوی این نقضهای فاحش باشد، نقضهایی که نشاندهنده نقض آشکار قوانین بینالمللی و تناقض آشکار با تعهدها برای حمایت از روزنامهنگاران و حمایت از آزادی مطبوعات در افشای حقیقت و افشای نسلکشی جاری در نوار غزه است.
حملههای یادشده جنایتهای جنگی و جنایت علیه بشریت بوده و علاوه بر این، عنصری از نسلکشی در نوار غزه را تشکیل میدهد. این حملهها بخشی از الگوی تجاوزهایی است که هدف آن حذف فیزیکی، روانی و تاریخی مردم فلسطین است.
هدف قرار دادن روزنامهنگاران و تلاش برای پاک کردن شواهد نسلکشی، محور کارزار نسلکشی رژیم صهیونیستی است. جنایتهای رژیم صهیونیستی به کشتار دستهجمعی غیرنظامیان محدود نمیشود، بلکه به حذف شاهدانی که میتوانند جنایتها را از طریق ابزار و اظهارات خود انتقال داده و مستند کنند، گسترش مییابد.
علاوه بر این، فقدان مستندات، قربانیان را از به رسمیت شناختهشدن حقوق خود محروم میکند و تلاشها برای پیگیری پاسخگویی را تضعیف میکند؛ این موضوع همچنین امکان ادامه ارتکاب جنایتهای بدون مجازات را فراهم کرده و سیاست ریشهدار رژیم صهیونیستی را برای فرار از عدالت درپی جنایتهایی که در نوار غزه مرتکب میشود، تقویت میکند.
کمیته حفاظت از روزنامهنگاران (CPJ) مستند کرده که رژیم صهیونیستی مسئول ۷۰ درصد از جانباختن روزنامهنگاران در سراسر جهان در سال ۲۰۲۴ بود.
انتهای پیام/
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0