- تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۰
- کد خبر : 23612 چاپ خبر

زندگی غزه در میان ۴ هزار بمب منفجرنشده
بمبهای منفجرنشده در غزه زندگی مردم این منطقه را در معرض خطرهای دو چندان قرار داده است.
نوار غزه در حالی بیش از ۲ ساعت زیر فشار بمبارانهای رژیم صهیونیستی قرار دارد که مناطق مختلف آن اکنون به دلیل وجود مواد منفجره عملنکرده غیرقابل سکونت شده است؛ این در حالی است که تلاش برای پاکسازی این باریکه تحت محاصره متوقف شده است.
به گزارش رویترز، رژیم صهیونیستی بمباران غزه را در ماه مارس با نقض توافق آتشبس ژانویه از سر گرفت، بمبارانی که براساس اعلام سازمان ملل دو سوم این منطقه را تخریب و خالی از سکنه کرده است.
هر روز بمبهای بیشتری روی غزه میبارند؛ ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که تا اکتبر ۲۰۲۴ (مهر سال گذشته) بیش از ۴۰ هزار حمله هوایی علیه غزه انجام داده است.
سرویس مینزدایی سازمان ملل تخمین میزند که از هر ۱۰ تا ۲۰ بمب انداختهشده روی غزه، یک بمب عمل نکرده است.
بمبهای ساخت آمریکا ازجمله بمبهایی هستند که رژیم صهیونیستی در حمله به غزه از آنها استفاده میکند.
بمبهای منفجرنشده در بیش از ۵۰ میلیون تن آواری قرار دارد که براساس ارزیابی برنامه محیط زیست سازمان ملل در سراسر غزه پراکنده شده است.
تلاشها برای پاکسازی غزه با سرعت پس از برقراری آتشبس در این منطقه آغاز شد.
براساس پایگاه دادهای که انجمن آژانسهای سازمان ملل و دیگر سازمانهای مردم نهاد در غزه گردآوری کردهاند، از زمان شروع جنگ در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲)، دستکم ۲۳ نفر در اثر مهمات دور ریخته شده یا منفجر نشده به شهادت رسیده و ۱۶۲ نفر مجروح شدهاند.
امدادگران میگویند این تخمین کسری از کل است، زیرا از شمار اندکی از قربانیان اطلاعات وجود دارد.
مقاومت فلسطین اعلام کرد که مقداری مهمات منفجرنشده را برای استفاده علیه رژیم صهیونیستی جمعآوری کرده است؛ در عین حال، آماده است که با نهادهای بینالمللی برای از پاکسازی بمبهای منفجرنشده همکاری کند.
چند مقام امدادرسانی گفتند: تلاشهای بینالمللی برای کمک به پاکسازی بمبها در طول هر گونه آتشبس ازسوی اسرائیل که واردات کالاها را به این منطقه محدود میکند، با مشکل مواجه شده است.
براساس سند ۲ سازمان مینزدایی بشردوستانه، بین ماه مارس تا جولای سال گذشته، مقامهای صهیونیست درخواست واردات بیش از ۲۰ نوع تجهیزات مینزدایی را رد کردند که در مجموع بیش از ۲ هزار مورد از دوربینهای دوچشمی تا خودروهای زرهی و کابلهای شلیک برای انفجار را شامل میشود.
جرمی لارنس، سخنگوی دفتر حقوق بشر سازمان ملل اعلام کرد: به دلیل محدودیتهای مقامهای اسرائیلی بر سازمانهای مینگذاری برای اجازه ورود تجهیزات لازم، روند پاکسازی آغاز نشده است؛ این چالشهای غیرضروری جدی برای کمکهای بشردوستانه درگیری ایجاد میکند.
دفتر حقوق بشر سازمان ملل و کمیته بینالمللی صلیب سرخ اعلام کردند که براساس کنوانسیون ۱۹۰۷ لاهه، رژیم صهیونیستی بهعنوان بازیگر اشغالگر موظف است بقایای جنگ را که جان غیرنظامیان را به خطر میاندازد، حذف یا به حذف آنها کمک کند.
مسئول حقوقی کمیته بینالمللی صلیب سرخ، گفت: این تعهدی است که اسرائیل طبق قوانین بینالملل عرفی آن را الزامآور میپذیرد، حتی اگر امضاکننده آن نباشد.
ارتش و آژانس نظامی رژیم صهیونیستی که بر محمولهها به غزه نظارت میکند (COGAT)، به درخواستها برای اظهارنظر در مورد نقش خود در تلاشهای پاکسازی غزه پاسخ ندادند؛ فقط معاون وزیر خارجه رژیم صهیونیستی، بدون ارائه مدرک مدعی شد که بیشتر مواد منفجره را مقاومت فلسطین پراکنده کرده است.
سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا با بیان این ادعا که ما بارها تاکید کردهایم که غزه غیرقابل سکونت است و مجبور کردن مردم غزه به زندگی در میان مهمات منفجرنشده غیرانسانی است، مدعی شد: ترامپ دیدگاهی بشردوستانه برای بازسازی غزه ارائه کرده و ما همچنان به گفتوگو با شرکای منطقهای در مورد گامهای بعدی ادامه میدهیم.
کارشناسان تسلیحات بر این باور هستند که برای تخمین تعداد مهمات منفجرنشده در غزه خیلی زود است، زیرا هیچ بررسی انجام نشده است.
مدیر یک سازمان جهانی بشردوستانه و مدافع که بمبهای منفجرنشده را پس از درگیری پیدا، حذف و از بین میبرد، میگوید: خسارتهای غزه شبیه یک زلزله عظیم است و در وسط آن چند هزار بمب وجود دارد تا کار را دشوارتر کند.
با در نظر گرفتن ۴۰ هزار حمله هوایی گزارششده رژیم صهیونیستی و نرخ شکست ۱۰ درصدی، حدود ۴ هزار بمب منفجرنشده در غزه وجود دارد.
انتهای پیام/
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0