فروردین برای دلار تهران سنگین تمام شد و با وجودی که دلار تهران فروردین را افزایشی شروع به کار کرد ولی در ادامه سوخت افزایشی بازار ارز با خبر مذاکرات ایران و آمریکا تمام شد و قیمت دلار با خبر مذاکره احتمالی ایران و آمریکا وارد فاز اصلاحی شد و شروع مذاکرات میان ایران و و آمریکا دلار تهران را اصلاحی کرد.

IMG_20250420_171157_234

قیمت دلار تهران در ابتدای فروردین وارد کانال ۱۰۰ هزار تومانی شد و مانند فروردین ۱۴۰۳ سقف تازه‌ای را ثبت کرد ولی در ادامه در چهارم فروردین از نزدیکی مقاومت ۱۱۰ هزار تومانی عقب نشست با تکیه بر عواملی مانند کاهش نگرانی ها از سطح تنش‌های منطقه‌ای ، اخبار مذاکرات و برگزاری مذاکرات ایران و آمریکا عقب نشست و در اولین ماه سال ۱۴۰۴پس از سالها مذاکرات میان ایران و آمریکا از سرگرفته شد و افزایش دیپلماسی نگرانی را در کوتاه‌مدت از تنش‌ها تا حدود زیادی تعدیل کرد، تنش‌های منطقه‌ای، ریسک های سیستماتیک و انتظارات قیمت دلار را افزایشی کرده بود و در فروردین ماه اصلاح موارد فوق باعث اصلاح قیمت دلار تهران شد. دلار تهران در اولین ماه سال اصلاح سنگین ۱۶.۴۷درصدی را به ثبت رساند در این بازه زمانی درهم امارات که در هجدهم فروردین محدوده ۲۹ هزار تومانی را هم لمس کرده بود به نیمه اول کانال ۲۰ هزار تومانی برگشت و در محدوده ۲۲ هزار و ۸۰۰ تومان قرار گرفت. درهم به عنوان نماینده تقاضای تجاری بازار ارز شناخته میشود و حباب آن از اختلاف نرخ دلاری درهم و نرخ دلار آزاد محاسبه می‌شود. حباب درهم در پایان اسفندماه حدود ۱۵۰۰ تومان بود و در پایان فروزدین با کاهش هیجانات بازار ارز به حدود ۶۳۰ تومان رسید. البته جریان اخبار باعث نوسان بالای حباب درهم در این ماه شده است.

اختلاف تتر با دلار کاهش یافت

تتر در انتهای اسفندماه اختلاف بیش از چهار هزار تومانی با دلار تهران داشت و پایین تر از دلار تهران بود. در نیمه اول فروردین،ورود نوسانگیران به معاملات تتر باعث کاهش اختلاف تتر و دلار شد تتر کمی از دلار پیش اقتاد لی در ادامه تتر به تنظیمات کارخانه برگشت و کمی پایین تر از دلار تهران معامله شد در پایان فروردین اختلاف تتر با دلار تهران به حدود ۷۰۰ تومان کاهش پیدا کرد که محدوده طبیعی است.

اختلاف دلار نیما و آزاد به حداقل رسید

دلار نیما در این ماه تنها عضو بازار ارز و طلا در داخل بود که بازدهی مثبت داشته است با ورود دلار نیما به کانال ۶۹ هزار تومانی دلار نیما رشد ۰.۸۶ درصدی را ثبت کرد ولی اختلاف دلار نیما و آزاد در آخرین روز سال رکورد زد و به کمترین سطح از ابتدای سال ۱۴۰۳ رسید. بررسی اکوایران نشان می‌دهد اختلاف دلار نیما و آزاد در فروردین ماه حدود ۱۵ درصد کاهش پیدا کرده است.

 سکه و ربع سکه سنگین زیان کردند

 سکه امامی و ربع سکه در این ماه زیان بیشتری را نصیب صاحبان خود کردند و بیشتر از ۲۱ درصد اصلاح کردند این اتفاق در حالی افتاد که اونس طلا در این ماه رشد بیش از ۹ درصدی را ثبت کرده است.علت اصلاح بیشتر ربع سکه و سکه حباب بالای آن‌ها در انتهای اسفندماه بود که در پایان فرودین ماه تعدیل شده است حباب سکه امامی در آخرین روز فروردین نسبت به مدت مشابه ماه قبل ۱۹ درصد کاهش پیدا کرده و به ۱۵ درصد رسیده است به همین دلیل بازدهی سکه امامی بیشتر از سایر اقلام بازار طلا و سکه منفی شده است.

حباب ربع سکه هم در این مدت از ۸۵درصد با کاهش ۲۵ درصدی به ۶۰ درصد کاهش پیدایش کرده است.

اونس جهانی طلا در فروردین ماه بیش از ۹ درصد افزایش پیدا کرده است، نزول شاخص دلار آمریکا، جنگ تجاری میان چین و آمریکا و افزایش نااطمینانی اقتصادی عواملی هستند که به رشد اونس جهانی طلا و رکوردشکنی شکنی آن کمک کرده‌اند.

بررسی محدوده های مهم دلار در معاملات آتی

بازار ارز با هیجان افزایشی فروردین ماه را شروع کرد و با هیجان کاهشی این ماه را به پایان رساند. قیمت دلار فعلا به محدوده حمایتی ۸۲ هزار تومانی واکنش نشان داده و حمایت فوق جلوی اصلاح بیشتر دلار است گرفته است. محدوده ۸۴ هزار و ۵۰۰ تومانی محدوده مقاومتی دلار تهران و محدوده ۷۸ هزار تومان محدوده حمایتی دلار تهران از نظر تکنیکی است.