- تاریخ انتشار : سه شنبه ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۹:۰۰
- کد خبر : 25389 چاپ خبر

شلیک به چشمان غزه؛ فاطمه حسونا عکاس خبری روحش را در دست گرفت
فاطمه حسونا که فیلم مستندش با عنوان «روحت را در دست بگیر و راه بیفت» در کن ۲۰۲۵ برگزیده شد، پس از آنکه در ۱۸ ماه گذشته بهعنوان چشمان غزه، رنج این منطقه را مستند کرد، بر اثر بمباران رژیم صهیونیستی به شهادت رسید.
فاطمه حسونا عکاس خبری و مستندساز اهل غزه در کنار ۱۰ نفر از اعضای خانواده ازجمله خواهر باردارش بر اثر بمباران رژیم صهیونیستی به شهادت رسید؛ فاطمه که با عنوان «چشمان غزه» نیز شناخته میشود، عکسهایی از چالشهای زندگی روزمره در غزه زیر بمباران رژیم صهیونیستی را مستند کرده است.
وزارت بهداشت فلسطین در غزه جمعه، ۲۹ فروردین ۱۴۰۴ اعلام کرد که والدین فاطمه حسونا از حمله روز چهارشنبه جان به در بردند، اما به دلیل شدت جراحتها در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند.
این عکاس فلسطینی طی ۱۸ ماه گذشته در قامت یک مستندساز جنگی، آنچه را بر سر غزه میآمد، با لنز دوربینهایش میدید، ثبت میکرد و به جهان ارائه میکرد.
قرار بود مستند جدید فاطمه حسونا در ماه آینده در جشنواره کن نمایش داده شود؛ او این خبر را ۲۴ ساعت پیش از شهادت دریافت کرد.
فیلم مستند فاطمه با نام «روحت را به دست بگیر و راه بیفت» درباره زنان و کودکان غزه، برای نمایش در بخش ACID در هفتادوهشتمین جشنواره فیلم کن در ماه مه ۲۰۲۵ (اردیبهشت سال جاری) انتخاب شده است.
انجمن پخش سینمای مستقل فرانسه (ACID) در بیانیهای اعلام کرد که از خبر کشته شدن فاطمه حسونا وحشت کرده است.
این عکاس خبرنگار جوان که در غزه زندگی میکرد، در حالی ۱۸ ماه گذشته را صرف مستندسازی حملههای هوایی، تخریب خانهاش، آوارگی بیپایان و شهادت ۱۱ عضو خانوادهاش کرد که تنها چیزی که میخواست این بود که سفر ابدیاش در سکوت نباشد.
حسونا در مطلبی در آگوست ۲۰۲۴ (شهریور سال گذشته) در شبکههای اجتماعی نوشته بود: اگر بمیرم، مرگی طنینانداز میخواهم؛ من نمیخواهم فقط یک خبر فوری یا یک شماره در یک گروه باشم؛ من مرگی میخواهم که دنیا بشنود، اثری که به وسعت اعصار باقی بماند و تصاویر جاودانهای که نه زمان و نه فضا نتوانند آنها را دفن کنند.
این عکاس خبرنگار غزه در کالج علوم کاربردی دانشگاه غزه چندرسانهای خواند و بهسرعت به دلیل روایت تصویری تحسین برانگیز خود مورد توجه قرار گرفت؛ او با رسانههای محلی و بینالمللی متعددی ازجمله Untold Palestine و سکوی Mondoweiss همکاری کرد؛ آثار فاطمه در نمایشگاههای بینالمللی به نمایش گذاشته شد.
مراسم ازدواج فاطمه حسونا با یکی از همکارانش برای آگوست ۲۰۲۵ برنامهریزی شده بود.
مرکز حفاظت از روزنامهنگاران فلسطینی (PJPC) اعلام کرد که برای از دست دادن حسونا عزادار است؛ عکسهای قدرتمند فاطمه که زندگی در محاصره را مستند کرده است، در سطح جهانی منتشر شد و تلفات انسانی جنگ را روشن کرد.
در بیانیه این مرکز حمله منجر به شهادت فاطمه حسونا بهعنوان جنایت علیه روزنامهنگاران و نقض قوانین بینالمللی توصیف شده است.
این مرکز با استناد به قطعنامه ۲۲۲۲ شورای امنیت سازمان ملل، بر تعهد حفاظت از کارکنان رسانه در هنگام درگیریهای مسلحانه تاکید کرده و آورده است: در غزه، این حمایتها بارها نادیده گرفته میشوند.
این مرکز خواستار انجام تحقیقات بینالمللی در مورد هدف قرار دادن کارکنان رسانهها شد؛ در بخشی از بیانیه مرکز حفاظت از روزنامهنگاران فلسطینی آمده است: هر نامی در فهرست خبرنگاران ما نشاندهنده صدایی خاموش است؛ نام فاطمه حسونا نه در غزه و نه در جهان فراموش نخواهد شد.
روزنامهنگاران و خبرنگاران غزه با اندوه و خشم از جنایت رژیم صهیونیستی در به شهادت رساندن فاطمه بهعنوان همکارشان سخن میگویند؛ انس شریف، خبرنگار الجزیره مستقر در غزه گفت: او کشتارها را از لنز دوربین خود در میان بمباران و تیراندازی ثبت کرد تا درد و فریاد مردم را در عکسهایش مستند کند.
در حالی که موج محکومیتها از سراسر دنیا درپی شهادت فاطمه حسونا به راه افتادند و گمانهزنیها درباره هدفمند بودن این جنایت بالا گرفت، ارتش رژیم صهیونیستی ادعا کرد که هدف حملهای که منجر به شهادت حسونا و اعضای خانوادهاش شد، یک نیروی مقاومت بوده و ارتش اقدامهای لازم را برای کاهش خطر آسیب به غیرنظامیان انجام داد.
براساس گزارش مرکز حفاظت از روزنامهنگاران فلسطینی، تعداد خبرنگارانی که از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) در نوار غزه جان خود را از دست دادهاند، به ۲۱۲ نفر افزایش یافته است؛ به گفته بسیاری از نهادها و سازمانهای روزنامهنگاری، این آمار بیسابقه است.
این سازمان از جامعه بینالمللی خواست تا تحقیقات فوری در مورد این حادثه را آغاز کند و مسئولین این حادثه را مورد بازخواست قرار دهد.
دفتر رسانهای دولت غزه در بیانیهای اعلام کرد: پرونده فاطمه خطرهای مرگباری را نشان میدهد که روزنامهنگاران در غزه هر روز با آن مواجه هستند.
گزارشهایی وجود دارند که نشان میدهند که فاطمه حسونا به دلیل برگزیده شدن مستندش که در کن به نمایش در خواهد آمد، هدف برنامهریزیشده بمباران رژیم صهیونیستی قرار گرفت.
شواهدی وجود دارند که این گمانه را تایید میکنند؛ نخست اینکه رژیم صهیونیستی در ۱۸ ماه گذشته براساس کارزاری هدفمند اهالی رسانه در غزه را هدف قرار داده است تا مانع رسیدن روایت آنها از نسلکشی در غزه به جهان شود.
در عین حال، رژیم صهیونیستی شش هفته پیش تجربه ناخوشایندی را از سر گذراند و آن زمانی رخ داد که فیلم «سرزمین دیگری» با موضوع پاکسازی قومی رژیم صهیونیستی در کرانه باختری اشغالی جایزه بهترین فیلم مستند اسکار را دریافت کرد.
شهرکنشینان صهیونیست در انتقام از این مستند به حمدان بلال، از کارگردانهای «سرزمین دیگری» را حمله کردند.
انتهای پیام/
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0