فهرست عناوین این صفحه
پایگاه خبری اختبار- ابوالفضل خاکزاد بجستانی متولد ۱۳۷۸ و دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق بینالملل دانشگاه تهران و طلبه سطح ۳ حوزه علمیه قم است که موفق به کسب رتبه ۲ دکتری گرایش حقوق بینالملل سال ۱۴۰۴ شده است.
گفتوگوی اختبار با این رتبه برتر آزمون دکتری ۱۴۰۴ را در ادامه میخوانید.
لطفا خودتان را معرفی کنید و مختصری درباره پیشینه تحصیلی و شغلیتان بفرمایید.
اینجانب ابوالفضل خاکزاد بجستانی، دانشآموخته دوره کارشناسی رشته حقوق دانشگاه مفید قم، در حال حاضر دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق بینالملل دانشگاه تهران و طلبه سطح ۳ حوزه علمیه قم هستم که در آزمون دکتری سال ۱۴۰۴ موفق به کسب رتبه ۲ در رشته حقوق بینالملل شدم.
پیش از این در آزمون کارشناسی ارشد حقوق بینالملل سال ۱۴۰۳ رتبه ۲ و در آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۲ رتبه ۸ را کسب کردهام. همچنین در المپیاد سال ۱۴۰۲ رتبه ۱۱ را کسب کردهام.
گفتوگوی اختبار با ابوالفضل خاکزاد بجستانی درباره کسب رتبه برتر آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۲ را اینجا بخوانید
انگیزهتان از تحصیل در مقطع دکتری چیست؟ چرا به کارشناسیارشد بسنده نکردید؟
علاقه شدید به تدریس و کارهای پژوهشی انگیزه اصلی من برای ورود به مقطع دکتری است.
از چه زمان و در چه شرایطی مطالعه را شروع کردید؟
به طور کلی در دو سال مقطع کارشناسی ارشد سعی بر خواندن عمیق کتابها داشتم به همین دلیل کار سختی برای مطالعه آزمونی نداشتم. مطالعه آزمونی منابع را دو ماه مانده به آزمون دکتری شروع کردم اما به دلیل بیماری ۲ هفته از آن را از دست دادم ولی روی هم رفته ۴۵ روز برای آزمون وقت گذاشتم.
منابع و شیوه مطالعهتان به چه شکل بود؟
برای درس حقوق بینالملل کتاب گرانسنگ دکتر ابراهیم بیگزاده رو مطالعه کردم. من در دوران کارشناسی ارشد چندین بار این کتاب را مطالعه کرده بودم اما به صورت آزمونی یک بار مطالعه و خلاصهنویسی کردم.
برای درس سازمانهای بینالمللی نیز کتاب دکتر قاسم زمانی و دکتر ابراهیم بیگزاده رو مطالعه کردم.
با توجه به اینکه در گرایش حقوق بینالملل تقریبا نیمی از سوالات مربوط به مباحث روز است، از ابتدای دوره کارشناسی ارشد روزانه ۲ مقاله مطالعه میکردم.
به طور ویژه پیشنهاد میکنم، داوطلبین مقالات اساتید گرانقدر دکتر ساسان صیرفی، دکتر حمید الهویی نظری، دکتر عبدالله عابدینی، دکتر قاسم زمانی را حداقل یکبار مطالعه کنند.
همچنین متنهای علمی که در آکادمی ضیایی بیگدلی، انجمن مطالعات سازمان ملل و دوماهنامههای مرکز امور حقوقی ریاست جمهوری، منتشر میشود را دنبال کنند.
برای زبان عمومی و استعداد تحصیلی هیچ منبعی استفاده نکردم، از اینرو توصیهای ندارم.
تهیه کتاب حقوقی مناسب آزمون دکتری سراسر کشور از کتاب حقوقی دادبازار
بیشتر روی چه منابعی سرمایهگذاری کردید؟
بنده به دلیل مطالعه کتابهای مرجع در دوره کارشناسی ارشد، برای آزمون بیشتر تمرکز را بر روی مقالات و مباحث جدید و آرای جدید دیوان بینالملل دادگستری گذاشتم.
تمام این منابعی که مطالعه شده به صورت آزمونی جمعآوری شده است و اگر توفیقی باشد به همراه دوست عزیزم آقای امیرمحمد مجیدی که ایشان نیز رتبه ۹ را کسب کردهاند، به قلم طبع آراسته خواهد شد تا مورد استفاده عزیزان قرار گیرد.
برنامه مطالعاتی به چه ترتیبی بود؟
روزانه تمام منابع را مطالعه میکردم. بعضی روزها در حد ۳-۴ ساعت مطالعه داشتم و بعضی روزها نزدیک ۱۰ ساعت.
سطح سؤالات آزمون امسال را چطور ارزیابی میکنید؟
سطح سوالات به نسبت سالهای گذشته به نظرم راحتتر بود و با مطالعه متوسط امکان موفقیت وجود داشت.
رزومهتان برای مرحله مصاحبه چطور است؟
پنج مقاله علمی پژوهشی نوشتم که یک مورد آن داوری و پذیرفته شده است و امیدوارم بقیه هم تا زمان مصاحبه تکمیل شود هرچند بعید است. در کنار مقالات، یک کتابچه هم نوشتم که در صف داوری است و مشخص نیست به زمان مصاحبه برسد یا خیر.
توصیهتان به داوطلبان آزمون های حقوقی چیست؟
به نظر من اگر دانشجویان در دوره کارشناسی ارشد ممارست خود را با کتابهای مرجع حفظ کنند، کار سختی برای آزمون دکتری ندارند چراکه از نظر مواد آزمونی، تفاوتی بین آزمون کارشناسی ارشد و دکتری نیست.
مساله مهم بعدی، محیطی است که داوطلبین برای مطالعه انتخاب میکنند. بنده و دوستانم در کوی دانشگاه تهران همگی در یک اتاق برای آزمون دکتری آماده شدیم و به ترتیب آقای بانیانی رتبه ۳ حقوق عمومی، آقای پوریا دهقانی رتبه ۳ حقوق خصوصی و آقای امیرمحمد مجیدی رتبه ۹ حقوق بینالملل را کسب کردند و این جو علمی حاکم بر اتاق تاثیر بهسزایی داشت.
حرف آخر
ابتدا از همسرم و خانواده عزیزم که در این مسیر در کنارم بودند تشکر میکنم.
همچنین از اساتید گرانقدرم در دانشگاه تهران، همکاران و دوستانم که در این مسیر بنده را یاری کردند، تشکر میکنم.
سایر مطالب:
- گفتوگو با مهدی چهرقانی، رتبه ۱ دکتری حقوق نفت و گاز سال ۱۴۰۴
- گفتوگو با علی واحد؛ رتبه ۴ آزمون دکتری فقه و حقوق سال ۱۴۰۴
- گفتوگو با علیرضا غلامی؛ رتبه ۵ آزمون دکتری حقوق خصوصی سال ۱۴۰۴
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0