- تاریخ انتشار : سه شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۰
- کد خبر : 28557 چاپ خبر

استاندارد دوگانه هالیوود در قبال مسئله فلسطین
بررسی رویکرد صنعت سرگرمی و سینمایی آمریکا و اروپا نشان میدهد که این صنعت به هیچ وجه واکنشی به جنگ غزه نداشته و در طرف مقابل حامیان فلسطین را در فهرست سیاه قرار میدهد.
هالیوود با توجه به نقض آشکار حقوق بشر در غزه که رژیم صهیونیستی مرتکب میشود، بهطور عمیق دچار اختلاف شده است.
درحالی که برخی علیه خشونتهای جاری و از دست رفتن جان فلسطینیهای بیگناه صحبت میکنند، برخی دیگر صداهای حامیان فلسطین را یهودیستیزی مینامند.
در نتیجه، چندین چهره مشهور با واکنش شدید استودیوهای هالیوود مواجه شدهاند و برخی حتی بهدلیل ابراز احساسات برای فلسطین از آژانسهایشان اخراج یا کنار گذاشته شدهاند.
در همین حال، سلبریتیهای صهیونیست یا حامی رژیم اشغالگر همچنان حمایت خود را از رزیم صهیونیستی ابراز کردهاند. با وجود انتقادها و درخواستها برای تحریم، این بازیگران مانند بازیگران حامی فلسطین با پیامدهای حرفهای مواجه نشدهاند.
دیلی استار نوشت که این تناقضی است که برخی آن را به نفوذ شرکتهای صهیونیست در صنعت سرگرمی آمریکا نسبت میدهند.
مراسمها و جشنوارههای اهدای جوایز، ازجمله اسکار، جشنواره فیلم کن و مت گالا نیز بهدلیل رویکرد بیتفاوت خود نسبت به مسئله فلسطین و سکوت در برابر بیعدالتیهایی که فیلمسازان، هنرمندان و کارگردانان فلسطینی با آن روبهرو هستند، با انتقاد مواجه شدهاند.
سکوت و ریاکاری اسکار درمورد فلسطین چیز جدیدی نیست. در سال ۲۰۰۲، فلسطین فیلم «مداخله الهی» ساخته الیا سلیمان را برای بررسی در بخش بهترین فیلم خارجی زبان (که اکنون بهترین فیلم بلند بینالمللی است) معرفی کرد. با این حال، آکادمی با استناد به اینکه فلسطین بهطور رسمی بهعنوان یک کشور شناخته نمیشود، این درخواست را رد کرد. این تصمیم خشم بسیاری را برانگیخت؛ بهویژه با توجه به اینکه مناطق غیرمستقل مانند هنگکنگ و پورتوریکو قبلا مجاز به ارسال فیلم بودند.
آکادمی بعدا قوانین خود را اصلاح کرد تا اجازه دهد «مداخله الهی» سال بعد درنظر گرفته شود، اگرچه در نهایت نامزد نشد.
این ریاکاری تا سال ۲۰۲۵ ادامه یافت، زمانی که فیلم «سرزمین دیگری نیست» ساخته حمدان بلال، کارگردان فلسطینی برنده جایزه اسکار بهترین مستند بلند شد.
با این حال، ارتش رژیم صهیونیستی بلال را به اتهام پرتاب سنگ و آسیب رساندن به اموال بازداشت شد.
آکادمی اسکار پس از آنکه بیل کرامر، مدیرعامل و جانت یانگ، رئیس اسکار از اظهار نظر درمورد بازداشت یا گزارش حمله به بلال خودداری کردند، با واکنشهای منفی مواجه شد.
در عوض، آکادمی نامهای عمومی صادر کرد که آسیب به هنرمندان را محکوم میکرد، اما بهطور خاص به بلال یا مستند او نپرداخت. این موضوع انتقاد گستردهای را به دنبال داشت؛ یووال آبراهام، یکی از مدیران بلال بهطور علنی در رسانههای اجتماعی سکوت آکادمی را محکوم کرد.
در ادامه موجی از حمایت بازیگران مشهور از بلال پدیدار شد؛ این بازیگران که بیش از ۵۰۰ نفر بودند نامهای سرگشاده را امضا کرده و عدم اذعان مستقیم آکادمی اسکار به وضعیت بلال را محکوم کردند. آکادمی فیلم اروپا و چندین جشنواره بینالمللی فیلم نیز حمایت خود را ابراز کردند.
پیش از این در جشنواره فیلم کن ۲۰۲۴، تعهد برگزارکنندگان به بیطرفی به آزمایش گذاشته شد. برگزارکنندگان اجازه دادن به فیلمسازان عربتبار برای نصب سنجاق سینههایی با مضمون حمایت از فلسطینیان در غزه را بررسی کردند، اما در نهایت این سنجاقها را ممنوع کردند.
- بیشتر بخوانید:
- اسکار زیر نگاه جهان به جنایتهای رژیم صهیونیستی؛ فلسطین تاریخساز شد
- نمایش سکوت درباره جنگ غزه روی صحنه گلدن گلوب
بسیاری استدلال کردند که این نمونهای از سانسور و بیطرفی متناقض است، زیرا بیان سیاسی را محدود میکند. در پاسخ، چندین بازیگر فلسطینی جشنواره را تحریم کردند و از گنجاندن فیلمهای ساخت رژیم صهیونیستی که تجربه فلسطینیان را تحریف میکرد، انتقاد کردند.
در همین حال، مراسم مَت گالا ۲۰۲۴ (یک رویداد سالانه در حوزه پوشاک) بهطور قابل توجهی درمورد جنگ غزه سکوت کرد. این موضوع بهطور گسترده مورد انتقاد قرار گرفت و کاربران در رسانههای اجتماعی از سلبریتیهایی که درمورد غزه سکوت کرده بودند، انتقاد کردند.
این واکنش به شکلگیری کارزار فهرست مسدود کردن سلبریتیها یا بلاک اَوت ۲۰۲۴ شد که کاربران را تشویق میکرد تا دیگر حساب کاربری سلبریتیهایی را که درمورد غزه سکوت کرده بودند، دنبال نکنند. برخی سلبریتیهای بیتفاوت نسبت به موضوع غزه هدف قرار گرفتند و برخی از آنها تعداد قابل توجهی از دنبالکنندگان خود را از دست دادند.
دیوید کلنون، بازیگر برنده جایزه اِمی و حامی قدیمی حقوق فلسطینیان، گفت: بازیگران، نویسندگان و کارکنان صنعت سینما بهدلیل انتقاد از ایدئولوژی و عملکرد صهیونیسم اخراج یا تهدید شدهاند.
بهعنوان نمونه، ملیسا باررا، یک بازیگر مکزیکیتبار که در چندین فیلم سینمایی ایفای نقش کرده بود، پس از حمایت علنی از فلسطین، با اخراج از شرکت تهیهکنندگی اسپایگلس مدیا مواجه شد. اسپایگلس مدیا اعلام کرد که باررا بهدلیل آنچه اظهارات یهودیستیزانه خوانده بود، اخراج شده است.
باررا که نسلکشی مردم غزه را محکوم کرده بود، همچنین از پوشش رسانههای غربی از جنگ غزه انتقاد کرده و گفته بود که رسانههای غربی ادعاهای رژیم صهیونیستی را پوشش میدهند و اضافه کرد: چرا آنها (رسانههای غربی) این کار را میکنند؟
گروه رسانهای اسپایگلس بعدا روابط خود را با باررا قطع کرد. نکته جالب این است که گری باربر و راجر بیرنباوم، تهیهکنندگان صهیونیست شرکت اسپایگلس را در سال ۱۹۹۸ تاسیس کرده بودند.
پس از آغاز حملههای رژیم صهیونیستی به غزه در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲)، چندین چهره هالیوودی ازجمله گری باربر، مدیرعامل اسپایگلس نامهای سرگشاده را امضا کرده و همبستگی خود را با رژیم صهیونیستی ابراز داشتند.
یک مورد استاندارد دوگانه مشابه درمورد سوزان ساراندون، بازیگر برنده اسکار، مشهود بود. او پس از شرکت در یک تجمع حامیان فلسطین در سال ۲۰۲۳ با اخراج از آژانس یونایتِد تَلِنت کنار گذاشته شد. ساراندون در مصاحبهای در نوامبر ۲۰۲۴ (آبان/آذر ۱۴۰۳) فاش کرد که بهدلیل حمایت آشکارش از فلسطین، در لیست سیاه هالیوود قرار گرفته است.
سوزان ساراندون در این تظاهرات گفته بود: ما تا زمانی که فاسطین آزاد نشود، آزاد نخواهیم بود.
او تجربه خود را بخشی از یک روند بزرگتر برای خاموش کردن صدای حامیان فلسطین در صنعت سرگرمی توصیف کرد.
انتهای پیام/
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0