- تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۰
- کد خبر : 34271 چاپ خبر

پرستاری در غزه؛ تلاش همزمان برای مراقبت از مجروحان نسلکشی در میانه درمانکُشی
پرستاران در غزه فراتر از آنچه در زمینه بهداشت عمومی مسئولیت دارند، هدفهای اصلی استراتژی درمانکُشی هستند که رژیم صهیونیستی در چارچوب جنایت نسلکشی مرتکب میشود.
۱۲ مه (۲۲ اردیبهشت) بهعنوان روز جهانی پرستار تعیین شده است تا تاثیر این حرفه بر اقتصاد، جامعه و فرهنگ مورد تاکید قرار بگیرد؛ روز جهانی پرستار نقش حیاتی پرستاران را در مراقبتهای بهداشتی، جامعه و اقتصاد جهانی ارج مینهد.
این روز در عین حال، فرصتی برای یادآوری مشکلات مهمی است که پرستاران و سیستمهای مراقبتهای بهداشتی در سراسر جهان را تحت تاثیر قرار میدهد.
دلیل انتخاب ۱۲ مه برای این مناسبت، سالگرد تولد فلورانس نایتینگل است که پیشگام پرستاری مدرن محسوب میشود؛ نایتینگل، بانوی فانوس به دست، نمادی از پرستاران متعهد است.
جهان از سال ۱۹۷۴ تاکنون، ۱۲ مه را بهعنوان روز جهانی پرستار گرامی میدارد تا نشان دهد که نقش پرستاران بهویژه در پاسخ به مسائل بهداشت جهانی مانند شیوع کرونا را گرامی میدارد.
شعار روز جهانی پرستار در ۲۰۲۵، «پرستاران ما؛ آینده ما» است؛ این شعار با هدف تاکید بر نقش حیاتی پرستاران بر ارتقای سلامت و تندرستی انتخاب شده است.
پرستارها ستون فقرات مراقبت از بیمار و بهداشت عمومی هستند و بهعنوان پاسخ دهندگان خط خط مقدم خدمت میکنند.
آنها بهویژه در طول بحرانهای اخیر بهداشت جهانی و بلایای طبیعی، در خط مقدم پاسخهای بهداشت عمومی باقی ماندهاند؛ از بخشهای بیمارستان گرفته تا کلینیکهای دورافتاده، آنها مراقبتهای ویژه ارائه میدهند، بر بهبودی بیمار نظارت میکنند و جوامع را در مورد سلامت پیشگیرانه آموزش میدهند.
پرستاران در مناطق منطقهای و روستایی اغلب بهعنوان ارائهدهنده اصلی مراقبتهای بهداشتی خدمت میکنند و از طریق تداوم مراقبت از بیماران حمایت میکنند؛ مسئولیتهای آنها فراتر از نقشهای بالینی است و شامل آموزش عمومی، حمایت از سلامت روان و هماهنگی واکنش اضطراری میشود.
سیستم مراقبتهای بهداشتی در هر کشور و منطقهای به تعهد پرستاران به مراقبت از بیمار وابسته است؛ این در حالی است که شرایط برای عمل به این تعهد در همه جا یکسان نیست.
پرستاری در غزه درپی جنگ تقریبا ۲ ساله رژیم صهیونیستی علیه این منطقه در میانه کمبودها، بسیار دشوار شده است؛ در عین حال، این افراد، از اصلیترین هدفهای کارزار درمانکُشی رژیم صهیونیستی هستند.
سازمان کمکهای پزشکی برای فلسطینیها MAP در گزارشی که در ۹ مه (۱۹ اردیبهشت) منتشر شد، اعلام کرد که در جریان جنگ ۱۹ ماهه رژیم صهیونیستی علیه غزه دستکم هزار و ۴۰۰ نفر از کارکنان مراقبتهای بهداشتی در غزه قتلعام شدند.
براساس این گزارش، حملههای نظاممند رژیم صهیونیستی به کارکنان مراقبتهای بهداشت عمومی در غزه نشان میدهد که این رژیم جنگی را علیه مراقبتهای بهداشتی در غزه انجام میدهد که باید متوقف شود.
کمیسیون تحقیق سازمان ملل اعلام کرد: پزشکان، پرستاران، امدادگران و جراحان در بیمارستانها بمباران شدهاند، زیر آوار دفن شدهاند یا عمدا در آمبولانسهای با علامت مشخص هدف قرار گرفتهاند؛ این حملهها معادل جنایتهای جنگی و جنایت علیه بشریت و نابودی است.
مدیر حمایت و کارزارهای سازمان کمکهای پزشکی برای فلسطینیها، گفت: با وجود اینکه کارکنان مراقبتهای بهداشتی غزه تحت حمایت قوانین بینالمللی هستند، در مقابل چشمان جهان قتلعام میشوند؛ شواهد بسیار زیاد و الگوی آن غیرقابل انکار است: سیستم بهداشتی غزه بهطور نظاممند در حال از بین رفتن است و ادامه زندگی فلسطینیها در غزه را غیرممکن میکند.
وی همچنین ضمن تشریح وضعیت فاجعهبار بیمارستانها و مراکز درمانی غزه، گفت: در این میان کارکنان مراقبتهای بهداشتی که برخی از آخرین شریانهای حیاتی باقیمانده برای جمعیت غزه هستند، ربوده، بازداشت و کشته میشوند.
گستردگی جنایت درمانکُشی در غزه، تعداد بالای قربانیان آن و دشواری ثبت درست اطلاعات آنها سبب شده است که آمار دقیقی از پرستاران شهید، اسیر، ربوده شده، … وجود نداشته باشد؛ آمارهای موجود شامل همه کارکنان بخش درمان اعم از پزشکان، پرستاران و کارکنان مراقبتهای بهداشتی میشود.
رسانه آمریکایی نیویورکتایمز در گزارشی به نقل از ۶۵ پزشک، پرستار و کارمند مراقبتهای بهداشتی اهل آمریکا در غزه، از دشواریهایی که کادر درمان غزه برای انجام وظایف خود در میانه جنگ و بمباران داشتند، روایت کرد.
این گزارش آورده است: آنچه پزشکان و پرستاران آمریکایی مستقیما در غزه دیدند، باید سیاست آمریکا را در قبال غزه شکل دهد؛ ترکیب مرگبار آنچه دیدهبان حقوق بشر آن را خشونت نظامی بیملاحظه توصیف میکند، آنچه آکسفام آن را محدودیت عمدی غذا و کمکهای بشردوستانه میخواند و آنچه سازمان ملل آن را آوارگی جمعیت و نابودی سیستم مراقبتهای بهداشتی مینامد، تاثیر فاجعهباری دارد.
در میانه همه این دشواری، پرستاری برای ساکنان بیش از یک شغل است؛ آنها در حالی به تعهدهای حرفهای خود عمل میکنند که با یک نسلکشی تمامعیار مواجه هستند.
حدود ۴ هزار دانشجوی پرستاری غزه در آذر سال گذشته اعلام کردند که مصمم هستند در میانه تخریب مداوم مراکز درمانی و آموزشی دورههای تحصیلی خود را به پایان برسانند.
انتهای پیام/
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0