به گزارش خبرنگار مهر، سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران به استناد قانون تشکیل سازمان مورخ ۱۳۸۲ مصوب مجلس شورای اسلامی و بر اساس فصل دوم این قانون (ماده سوم – بند نخست) که تعیین حدود صلاحیتهای تخصصی و صدور شماره نظام و پروانه کار اعضای سازمان را مورد تأکید قرار داده است، اقدام به برگزاری آزمون صلاحیت حرفهای در سطح کشور میکند.
سومین آزمون صلاحیت حرفهای سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در روز جمعه ۲۷ تیرماه ۱۴۰۴ با توجه به آمار به صورت متمرکز در تهران و برخی مراکز استان، از طریق سازمان سنجش آموزش کشور برگزار میشود.
متقاضیان دریافت پروانه اشتغال از سازمان نظام روانشناسی و مشاوره که دارای صلاحیتهای لازم و مندرج در راهنمای ثبت نام هستند، پس از احراز حد نصاب آزمون کتبی و در صورت دارا بودن سایر شرایط مندرج در درگاه ملی مجوزها، به دریافت پروانه صلاحیت حرفهای و تخصصی از سوی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران نائل خواهند شد.
شرایط داوطلبان:
الف – تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران
ب – متدین به یکی از ادیان رسمی کشور
ج- عدم سوء پیشینه موثر کیفری که موجب محرومیت از حقوق اجتماعی میشود.
د – عدم اعتیاد به مواد مخدر
ﮪ- داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت دائم و موقت برای متقاضیان مرد. تبصره: برای متقاضیانی که دارای یکی از معافیتهای موقت هستند، پروانه صلاحیت حرفهای در صورت احراز صلاحیت در آزمون تا تاریخ اعتبار معافیت صادر میشود.
و – عضویت در سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی. تبصره: متقاضیانی که تا کنون برای عضویت در سازمان نظام روانشناسی و مشاوره اقدام نکردهاند برای عضویت از طریق مراجعه به درگاه سازمان به نشانی www.pcoiran.ir اقدام کنند.
ز- داشتن مدرک کارشناسی ارشد یا دکتری تخصصی معتبر در یکی از گرایش های دو رشته روانشناسی و مشاوره. (ملاک تاریخ فارغ التحصیلی اولین روز ثبتنام است.)
تبصره -۱ مدارک تحصیلی متقاضیان باید از سوی یکی از دانشگاههای داخلی مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صادر شده باشد.
تبصره -۲ فارغالتحصیلان خارج از کشور که دارای مدرک کارشناسی ارشد یا دکتری تخصصی در رشتههای روانشناسی و مشاوره هستند، پس از آنکه مدرک تحصیلی آنها توسط یکی از وزارتین علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مورد تأیید قرار گیرد، میتوانند در آزمون صلاحیت حرفهای سازمان نظام روانشناسی و مشاوره شرکت کنند.
تبصره -۳ یادآور میشود که ملاک اعتبار علمی مدارک، تأیید دو وزارتخانه قید شده در تبصره یک است. بنابراین متقاضیانی که دوره تحصیلی آنان از هر نوعی بوده است (به عنوان مثال غیرحضوری) به شرط آنکه مدارک تحصیلی آنان مورد تأیید مراجع ذکر شده باشد، اجازه حضور در آزمون را خواهند داشت.
ماهیت و مواد آزمون:
آزمون صلاحیت حرفه ای سازمان نظام روانشناسی و مشاوره برای سنجش و ارزیابی شایستگی های حرفه ای طراحی شده است و متفاوت از آزمون هایی است که صرفاً صلاحیت علمی را مورد ارزیابی قرار می دهند.
از آنجایی که متخصصان ارائه دهنده خدمات تخصصی روانشناسی و مشاوره معمولاً به شکل مستقیم با مراجعان ارتباط دارند، چگونگی مدیریت حرفه ای و توجه به حقوق انسانی مراجعان در فعالیت های آنان اهمیت ویژه ای دارد.
برای آمادگی شرکت در این آزمون مطالعه منابع درسی خاصی در نظر گرفته نشده است و انتظار می رود که دانشآموختگان کارآمد این رشته ها، طی سال های تحصیل و کارآموزی دانشگاهی به ظرفیت های مورد نظر این آزمون دست یافته باشند.
آزمون صلاحیت حرفه ای سازمان نظام روانشناسی و مشاوره شامل ۱۰۰ سؤال چهارگزینه ای است که دربرگیرنده گستره های زیر است:
تخصص حرفه ای: سؤالات این گستره، مبتنی بر تجارب حرفه ای، مدیریت حرفه ای روانشناس یا مشاور در برخورد با موقعیت های مختلف تعامل با مراجعان را ارزیابی می کند. در واقع سؤالات این حوزه، مبتنی بر اطلاعات تخصصی، نشانه- شناسی، ارزیابی روانی و مداخلات روان است که روانشناس یا مشاور را در یک موقعیت خاص قرار میدهد و از او میخواهد مناسب ترین راهکار را پیشنهاد دهد؛ در واقع سوالات این بخش مراجع محور هستند.
خلاقیت حرفه ای: سؤالات این گستره، ظرفیت توانمندی برخورد مناسب با مراجعان برحسب تفاوت های فردی آنان و استفاده خلاقانه از ظرفیت های فردی روانشناس یا مشاور را ارزیابی می کند. در واقع سؤالات این حوزه میزان انعطاف پذیری و آمادگی برخورد روانشناس یا مشاور را در مواجهه با افراد متفاوت مورد توجه قرار می دهد.
اخلاق حرفه ای: سؤالات این گستره، ظرفیت آگاهی و آشنایی روانشناس یا مشاور از استانداردهای اخلاقی مبنی بر نظام نامه اخلاق حرفه ای سازمان نظام روان شناسی و مشاوره برای مدیریت ارتباط با مراجعان را ارزیابی می کند. در واقع سؤالات این حوزه میزان آشنایی و ظرفیت برخورد با مسائلی را شامل می شود که رعایت آنها در مداخلات روانشناختی در جهت رعایت حقوق انسانی است.
سوالات عمومی و فرهنگی: سؤالات این گستره، میزان آشنایی و شناخت روانشناس یا مشاور را از ساختار فرهنگی و اجتماعی مرتبط با حوزه فعالیت تخصصی خود ارزیابی می کند. در واقع سؤالات این حوزه به این مسأله توجه می کند که روانشناس یا مشاور، افزون بر دانش کلی و عمومی این رشته ها تا چه حد مسائل روانشناختی کشور و یا ساختارها و تشکیلات مواجهه با این مسائل را می شناسد.
تبصره ۱- با توجه به اهمیت هر چهار گستره در شایستگی حرفه ای متخصصان رشته های روانشناسی و مشاوره همه سؤالات آزمون صلاحیت حرفه ای از ضریب یکسانی برخوردار هستند.
مدارک مورد نیاز ثبتنام و هزینه ثبت نام و چگونگی تکمیل آن در راهنمای ثبت نام در سایت سازمان سنجش آموزش کشور درج شده است.
متقاضیان ثبت نام در سومین آزمون صلاحیت حرفهای سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ضمن مطالعه دقیق شرایط مندرج در راهنما در صورت واجد شرایط بودن باید از امروز چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ماه تا پایان روز سهشنبه ۳۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ به درگاه اطلاعرسانی سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی: www.sanjesh.org مراجعه و نسبت به ثبت نام اقدام کنند.
در پایان ثبتنام به هر یک از متقاضیان کد رهگیری ارائه خواهد شد که متقاضیان لازم است تا پایان تمامی مراحل آزمون این کد را نزد خود نگهداری کنند. یادآور میشود ثبتنام منحصراً به صورت الکترونیکی است و متقاضیان باید از طریق درگاه اطلاعرسانی سازمان سنجش آموزش کشور نسبت به ثبتنام در آزمون اقدام کنند.
کارت شرکت در آزمون از روز سهشنبه ۲۴ تیرماه ۱۴۰۴ برای مشاهده و پرینت بر روی درگاه اطلاعرسانی سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org قرار خواهد گرفت.
آزمون روز جمعه ۲۷ تیرماه ۱۴۰۴ با توجه به آمار شرکت کنندگان، حسب مورد در تهران و برخی مراکز استان برگزار خواهد شد.
عدم حضور در جلسه آزمون در زمان تعیین شده به هر علت که باشد انصراف از شرکت تلقی می شود و حقی به داوطلب غائب تعلق نمی گیرد. ساعت شروع و محل برگزاری آزمون بر روی کارت شرکت در آزمون درج و به هنگام پرینت کارت به آگاهی داوطلبان خواهد رسید.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0