- تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۱
- کد خبر : 35202 چاپ خبر

هشدار فعالان حقوق بشری درباره اخراج پناهجویان از انگلیس به بلغارستان
کارشناسان میگویند که اقدام دولت انگلیس در اخراج مهاجران و پناهجویان به کشورهای دیگر، ازجمله بلغارستان، به نقض حقوق این افراد منجر میشود.
سیاستهای مهاجرتی دولت انگلیس به نخستوزیری کایر استارمر از حزب کارگر، که شامل سختتر کردن ورود به انگلیس میشود، زیر ذرهبین سازمانهای غیردولتی و شرکتهای حقوقی متعددی قرار گرفته است.
بهگفته آنها، مدیریت پناهجویان و رویه اخراج آنها به بلغارستان میتواند ناقض ممنوعیت شکنجه و رفتارهای غیرانسانی و تحقیرآمیز مندرج در کنوانسیونهای بینالمللی باشد.
براساس آمار رسمی ارائهشده، از جولای ۲۰۲۴ (زمانی که حزب کارگر به قدرت بازگشت و استارمر در داونینگ استریت به قدرت رسید) تا مارس ۲۰۲۵ (تیر/مرداد ۱۴۰۳ تا اسفند/فروردین ۱۴۰۴)، بیش از ۲۴ هزار نفر از انگلیس اخراج شدهاند. از این تعداد، حدود ۷ هزار نفر شامل پناهجویان بودهاند که در مقایسه با ۱۲ ماه گذشته ۲۳ درصد افزایش داشته است.
همه این افراد با پروازهای دولتی (۴۶ مورد درطول این دوره) به مقاصد مختلف در کشورهای آفریقایی، آسیایی، اروپایی و آمریکای جنوبی منتقل شدهاند.
ازجمله مقاصد مهاجران اخراجی بلغارستان است که سازمان غیردولتی «آشپزخانه بدون نام» (NNK) در گزارشی که ماه گذشته منتشر شد، به آن پرداخته است. از جولای ۲۰۲۴ تا مارس ۲۰۲۵ حدود ۲۰۰ پناهجو تحت توافق موقت منعقدشده ۲ کشور از لندن به صوفیه اخراج شدند.
این سازمان غیردولتی از الگوی نگرانکننده نقض حقوق بشر صحبت میکند، که بهدلیل آن بسیاری از پناهجویان اخراجشده از انگلیس در بلغارستان در وضعیت بیخانمانی گرفتار میشوند. اما حتی کسانی که در یکی از مراکز اسکان شلوغ و غیربهداشتی نگهداری میشوند، از مشکلهای شدید ازجمله غذای ناکافی، بهداشت ضعیف و دسترسی محدود به مراقبتهای بهداشتی رنج میبرند.
NNK چندین شهادت از آزار جسمی و روانی، ارائه عمدی اطلاعات نادرست در مورد حقوقی که پناهندگان باید از آن برخوردار باشند و تهدید به خشونت فیزیکی جمعآوری کرده است؛ این اطلاعات بهدست آمده مجموعهای از بدرفتاریها را مستند میکند که به گفته کارشناسان، میتواند براساس استانداردهای بینالمللی و بهویژه کنوانسیون اروپایی حقوق بشر، شکنجه محسوب شود.
ماده ۳ کنوانسیون اروپایی حقوق بشر به صراحت شکنجه و رفتار غیرانسانی یا تحقیرآمیز را ممنوع میکند، ممنوعیتی که گفته میشود بهطور نظاممند در بلغارستان (که بهعنوان عضو اتحادیه اروپا نیز از نظر قانونی به آن متعهد است) نقض میشود. بسیاری از پناهجویان اخراجی میگویند که مقامهای بلغارستانی آنها را مجبور به امضای اسناد اخراج داوطلبانه میکنند که براساس آن، آنها برخلاف میل خود از این کشور بالکان اخراج شدهاند.
یک خبر بسیار هولناک به دسامبر ۲۰۲۴ (آذر/دی ۱۴۰۳) بازمیگردد؛ زمانی که ۳ مهاجر نوجوان در مرز بلغارستان از سرما یخ زده و جان خود را از دست دادند. وکلا و سازمانهای غیردولتی، مقامهای بلغارستان را متهم میکنند که بهطور عمدی تماسهای اضطراری را نادیده گرفته و بهطور فعال مانع تلاشها برای امدادرسانی به این نوجوانان شدند.
چندین شرکت حقوقی انگلیسی گفتهاند به مهاجران و پناهجویان کمک میکنند تا در دادگاهها، احکام اخراج سازمانهای دولتی را به چالش بکشند تا دولت انگلیس را به تعهدات بینالمللی خود پایبند کنند.
انتهای پیام/
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0