• تاریخ انتشار : شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۱
  • کد خبر : 36323
  • چاپ خبر
مجوز وزارت علوم به دانشگاه‌ها برای برگزاری دوره‌های آموزش مجازی‌

مجوز وزارت علوم به دانشگاه‌ها برای برگزاری دوره‌های آموزش مجازی‌

معاون آموزشی وزیر علوم از تدوین نظامنامه آموزش الکترونیکی در دانشگاهها خبر داد.

ابوالفضل واحدی معاون آموزشی وزیر علوم در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: با تدوین نظامنامه آموزش الکترونیکی به همه دانشگاه‌ها در قالبی اجازه می‌دهیم بخشی از آموزش خود را به صورت مجازی و بخش عمده آن را هم به صورت حضوری برگزار کنند.

معاون آموزشی وزیر علوم افزود: این نظامنامه امسال نهایی شده و به دانشگاه‌ها ابلاغ خواهد شد و اجرای آن با دانشگاه‌ها خواهد بود.

وی در پاسخ به این سئوال که زمان کرونا نیز نظامنامه آموزش الکترونیکی ارائه شد آیا این آیین نامه در راستای همان نظامنامه قبلی است افزود: بله سال ۱۴۰۰ تجربه دوران کرونا، منجر به تدوین و تهیه نظامنامه آموزش الکترونیکی و ابلاغ آن شد، این نظامنامه به دانشگاه‌ها اجازه می‌داد درصدی از دروس خود را به صورت مجازی برگزار کنند.

وی ادامه داد: در حال حاضر آن نظامنامه باید بروزرسانی شده و مشکلات آن برطرف شود و یک سری جاها توسعه یابد، باید یک سری شاخصی‌هایی تدوین شود تا استاندارهای آن رعایت شود، انشاالله انجام و ابلاغ می‌شود.

به گزارش مهر، در بخشنامه‌ای که وزارت علوم سال ۱۴۰۰ به دانشگاه‌ها ابلاغ کرده، آمده بود؛ تمامی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی استان در صورت لزوم استفاده از آموزش‌های الکترونیکی در قالب ترکیب متناسب آن با آموزش حضوری، الزاماً باید مطابق با نظام‌نامه یادگیری الکترونیکی و تحت نظارت شورای آموزش عالی استان اقدام کنند.

نظامنامه یادگیری الکترونیکی تصویب کرده بود، دانشگاه‌های سطح یک با مصوبه شورای داخلی، تا ۵۰ درصد و دانشگاه‌های سطوح دیگر نیز با مصوبه شورای داخلی دانشگاه‌های خود تا ۳۰ درصد از خدمات و دروس خود را به صورت الکترونیکی ارائه کنند.

تفسیر این مصوبه یعنی اینکه به طور مثال دانشگاه شیراز می‌تواند مصوب کند که اگر قرار است دانشجو ۶۰ درس طی کند تا مدرک کارشناسی خود را دریافت کند، دانشگاه این اختیار را دارد که مصوب کند از این ۶۰ درس، ۳۰ درس به تشخیص دانشکده و استاد، آنلاین برگزار شود.

حتی استاد می‌توانست اعلام کند که نصف دانشجویان در کلاس حاضر شده و نصفی به صورت آنلاین دروس را دنبال کنند، اما لازمه آن این است که هر دانشگاه، آئین نامه‌های داخلی و دستور العمل های اجرایی آن را برای خود مصوب کنند، ممکن است یک دانشگاه تصمیم بگیرد در شرایط پسا کرونا از حداکثر اختیار آموزش الکترونیک استفاده کند ولی دانشگاه دیگری تصمیم بگیرد در پسا کرونا حداکثر از ۳۰ درصد ظرفیت آموزش الکترونیکی استفاده کند.

این باید در شورای هر دانشگاه تصمیم گیری و اعلام شود، همچنین ممکن است استاد و دانشجو تصمیم بگیرند که تمام یک درس و یا بخشی از آن آنلاین باشد، اینکه کدام گزینه‌ها را به استاد و دانشجو می‌دهند هم باید در آن دستورالعمل اجرایی هر دانشگاه شفاف سازی شود.

لینک کوتاه

برچسب ها

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.