- تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۹
- کد خبر : 37218 چاپ خبر

هدف قرار دادن امدادگران؛ جنایت ترکیبی رژیم صهیوینستی در غزه
گروههای حقوق بشری با استناد به اسناد و مدارک میگویند که رژیم صهیونیستی بهطور عمدی امدادگرانی را که قصد خارج کردن بازماندگان بمبارانها را دارند، هدف قرار میدهد.
اقدام رژیم صهیونیستی در هدف قرار دادن گروههای نجات و امدادگران در جریان تلاش برای تخلیه مجروحان و بیرون کشیدن بازماندگان گرفتار در زیر آوار در خانیونس (جنوب غزه) یک جنایت جنگی مرکب است.
این اقدام به منزله کشتار عمدی غیرنظامیان با مانعتراشی در تلاشهای نجات و رها کردن آنها برای جانباختن در زیر آوار است که نشان دهنده قصد رژیم صهیونیستی برای نابودی آنچه از جامعه فلسطین باقی مانده، بهعنوان بخشی از نسلکشی جاری است.
این اقدامها نقض آشکار قوانین بینالمللی بشردوستانه، بهویژه اصولی است که حفاظت کامل از مجروحان، تضمین حق آنها برای تخلیه و درمان و دسترسی ایمن و بدون مانع تیمهای امداد و نجات را الزامی میکند.
این رفتار از الگوی گستردهتر سوءاستفادههای رژیم صهیونیستی در غزه جداییناپذیر است، که نشاندهنده قصد آشکار رژیم اشغالگر برای نابودی جمعیت فلسطین از طریق روشهای نظاممند، ازجمله کشتار جمعی، محاصره، گرسنگی، آوارگی اجباری، تخریب زیرساختها و محرومیت شدید از مایحتاج اولیه است.
براساس اسناد موجود، هواپیماهای جنگی رژیم صهیونیستی عصر سهشنبه، ۱۳ می ۲۰۲۵ (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) یک ساختمان چند طبقه واقع در شرق خانیونس را بمباران کردند. این ساختمان که دستکم ۲۴ نفر (که بیشتر آنها زن و کودک بودند) در آن زندگی میکردند، در میان بمباران شدید که بیمارستان اروپایی غزه و مناطق اطراف آن را هدف قرار میداد، مورد اصابت قرار گرفت. این خانه در حدود ۵۰۰ متری شمال غربی بیمارستان واقع شده است.
تیمهای دفاع غیرنظامی پس از بمباران برای جمعآوری اجساد و جستوجوی بازماندگان به محل حادثه رسیدند. تصاویر، امدادگران را درحال فریاد زدن برای یافتن افراد زنده نشان میداد. صدای دختر کوچکی شنیده میشد که درخواست کمک میکرد.
زمانی که یکی از امدادگران بهسمت محل انفجار حرکت میکرد، هواپیماهای جنگی رژیم صهیونیستی ناگهان دوباره به همان محل حمله کردند و ساختمان و تیمهای امداد را هدف قرار دادند. این حمله ۲ نفر از کارکنان امدادی را مجروح کرد. گروههای امدادی مجبور به عقبنشینی شده و کودکی که فریاد کمک سر داده بود، نجات نیافت.
هواپیماهای رژیم صهیونیستی روز بعد نیز همچنان به هدف قرار دادن هر کسی که به منطقه نزدیک میشد (چه غیرنظامیان غیرمسلح و چه امدادگران) ادامه میدادند.
گروه میدانی ناظر حقوق بشر اروپا-مدیترانه (یورو-مد مانیتور) در روز نخست ۱۱ جسد از یک خانواده را در میان بیش از ۳۵ غیرنظامی به شهادت رسیده در حملهها ثبت کرد. دستکم ۱۴ عضو یک خانواده، ازجمله ۹ زن و کودک، زیر آوار گرفتار شده بودند. حملههای هوایی مداوم دسترسی یا کمک به آنها را غیرممکن ساخت.
- بیشتر بخوانید:
- تاکتیک جنگی تحمیل گرسنگی به غزه؛ هشدار درباره فرارسیدن قحطی مرگبار
- نسلکشی و جنایتهای ضدبشری رژیم اشغالگر از منظر کنوانسیون ۱۹۴۸
نظامیان صهیونیست بهطور عمدی تمام تلاشهای امدادگران و بستگان قربانیان را برای بازگشت یا حتی نزدیک شدن به محل مسدود کردند.
هدف قرار دادن مداوم ساختمان یادشده و تیمهای نجات را تنها میتوان بهعنوان یک تصمیم عمدی برای کشتار کسانی که هنوز زیر آوار زنده هستند و جلوگیری از تمام تلاشهای نجات دانست.
این نشاندهنده نمونهای آشکار از کشتار جمعی نظاممند و قصد آشکار برای نابودی غیرنظامیان، نه تنها از طریق بمباران، بلکه با انکار هرگونه شانس زنده ماندن آنها است.
جلوگیری از رسیدن تیمهای جستوجو و نجات به مجروحان (الگویی که صدها بار در ۱۹ ماه گذشته تکرار شده) در کنار کشتار عمدی غیرنظامیان مجروح و به دام افتاده، و همچنین هدف قرار دادن افراد مجروح بیخطر که در زیر آوار از خونریزی جان خود را از دست دادهاند، جنایتهای جنگی و جنایتهایی علیه بشریت محسوب میشود.
این اقدامها بخشی از یک حمله گسترده و نظاممند است که جمعیت غیرنظامی غزه را هدف قرار میدهد و به نسلکشی مداومی که رژیم صهیونیستی از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) اجرا کرده، کمک میکند.
انتهای پیام/
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0