- تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۸
- کد خبر : 56224 چاپ خبر
ادعای عجیب بورسی : ضربه تعطیلی از جنگ بدتر بود
کارشناس بازار سرمایه گفت: بخشی از قرمزپوش بودن بورس حتما به دلیل حملات رژیم صهیونیستی و جنگ ۱۲ روزه بود اما اثر جدیتر را تصمیم بر تعطیلی بورس گذاشت.
فردین آقابزرگی، کارشناس بازار سرمایه درباره وضعیت و شرایط بازار سرمایه اظهار داشت: نمیتوان منکر این واقعیت شد که بیش از ۵۰ درصد وضعیت قرمز پوشی بورس پس از جنگ ۱۲ روزه، ناشی از تعطیلی بورس و تهدید جدی کاهش نقدشوندگی بوده که این تهدید را خودمان در بازار سرمایه ایجاد کردیم.
وی تاکید کرد: مقایسه بورس ایران و رژیم صهیونیستی امکانپذیری نیست اما شاهد این بودیم که در همین ایام جنگ رژیم صهیونیستی فقط یک روز معاملات در بورس را متوقف کرد و هرچند بورس آنها هم قرمز شد اما به وضعیت متعادل برگشت.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: اما در ایران بورس تا اطلاع ثانوی تعطیل شد که این تهدید بسیار جدی برای نقدشوندگی برای سهامداران بود بنابراین بخشی از فشار فروش فعلی ناشی از این است که در مدت زمان جنگ، امکان نقدشوندگی در بازار سرمایه نبود.
آقابزرگی با بیان اینکه اثر منفی تعطیلی بورس بیش از عملیات تخریبی رژیم صهیونیستی در اقتصاد و بورس کشورمان بود و ما خودمان عامل این شرایط بورس هستیم، گفت: در این مدت زمان حتی صندوقهای سرمایهگذاری هم در اشتباه بودند و مشتریان این صندوق میگفتند که حاضر هستیم که ۵ درصد کمتر از نرخ سود، فروش داشته باشیم اما بتوانیم سرمایه خود را به شبکه بانکی منتقل کنیم.
وی افزود: البته گویا اتاقهای فکر تخصصی در بورس چنین بنایی برای تعطیلی چندروزه نداشتند اما به دلیل مصلحتهایی، در نهایت بورس تعطیل شد.
این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این سوال که آیا امکان ادامه کار با دامنه محدود وجود داشت، تاکید کرد: بهترین پیشنهاد ادامه فعالیت بورس با دامنه محدود بود. البته در آن ایام پشنهادات مختلفی وجود داشت و قطعا نمیتوان تمام پیشنهادات را به اجرا رساند و همه را راضی نگه داشت.
وی گفت: اما کار عاقلانه تعهد به وظایف و مسئولیتهای تعریف شده برای بورس و بازار سرمایه بوده و وظیفه بورس هم افزایش نقدشوندگی و افزایش شفافیت است. هر چند شورای عالی بورس اجازه تعطیلی بورس در موارد استثنا را دارد اما توقف معاملات موضوع کاملا موقتی است. امروز هم، نتیجه این تصمیم را میبینیم که صف فروش تشکیل شده و سهامداران به دنبال این هستند که بتوانند سرمایه را از بورس خارج کنند.
آقابزرگی ادامه داد: بهترین گزینه این بود که بعد از یک تنفس مقطعی تا یک روز، معاملات را در بورس با دامنه محدود مثلا یک درصد از سر گرفته شود. امروز شاهد آن هستیم که بسیاری از نهادهای مالی و بسیاری از سهامدارانی که فقط سهم داشتند بدون اوراق، هنوز هم گفتار این تصمیم غیر منطقی هستند و تبعات این تصمیم به سهامداران اصابت کرد و دیوار اعتماد کوتاهتر شد.
وی با بیان اینکه بخشی از قرمزپوش بودن بورس حتما به دلیل حملات رژیم صهیونیستی و جنگ ۱۲ روزه بود اما اثر جدیتر را تصمیم بر تعطیلی بورس گذاشت، افزود: امروز هم شاهد انتشار اخباری هستیم که این پیام را میدهند جنگ تمام نشده و فشار فروش به همین دلیل است. این تصور وجود دارد که اگر آتش بس نقض شود، بورس دوباره تعطیل خواهد شد و دیگر امکان انجام معامله و فروش وجود نخواهد داشت بنابراین سریعتر باید اقدام به فروش کرد تا بتوان به نقدینگی دسترسی داشته باشیم.
این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این سوال که اگر با بورس در ایام جنگ با دامنه یک درصدی، کار را ادامه میداد، ریزش به این حد میرسید؟ گفت: ذات بازار این است که به خود کنترلی برسد، برای مثال اگر دامنه نوسان یک نماد را برداریم کسی جرات این را دارد که سهم یک نماد را به قیمت ۲۰۰ تومان بفروشد؟ و اینجا انگیزه خرید ایجاد میشد. شرایط ادامه کار بورس با دامنه یک درصد حداقل این بود که شاهد این میزان ریزش پس از بازگشایی بازار نبودیم و شیب ریزش تند نبود. واقعیت این است در این شرایط هم شاهد ریزش میبودیم اما شرایط قطعا بهتر از تصمیم تعطیلی بورس بود.
منبع:
ایلنا
سارا سمیع شمس
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0