- تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۷:۲۸
- کد خبر : 56336 چاپ خبر

دهمین کنفرانس بینالمللی حقوق بشر آمریکایی؛ رژیم صهیونیستی محصول تفکر استعماری و ضدانسانی غرب
دهمین کنفرانس بینالمللی حقوق بشر آمریکایی از دیدگاه رهبر انقلاب اسلامی برگزار شد.
دهمین کنفرانس بینالمللی حقوق بشر آمریکایی از دیدگاه رهبر انقلاب اسلامی چهارشنبه، ۱۱ تیر ۱۴۰۴ همزمان با هفته بازخوانی و افشای حقوق بشر آمریکایی در راستای تبیین ابعاد حقوق بشر مورد ادعای آمریکا برگزار شد.
قرائت پیام آیتالله مکارم شیرازی
انصاری، دبیر دهمین کنفرانس بینالمللی حقوق بشر آمریکایی از دیدگاه رهبر انقلاب اسلامی، در ابتدا پیامی را از طرف آیتالله مکارم شیرازی برای این کنفرانس درباره محکوم کردن جنایتهای آمریکا و رژیم صهیونیستی قرائت کرد؛ متن این پیام به شرح زیر است:
پیام حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی دامت برکاته به دهمین کنفرانس بین المللی نقد حقوق بشر آمریکایی
به نام خداوند بخشنده مهربان
و به راستی ما فرزندان آدم را گرامی داشتیم و آنها را در خشکی و دریا [بر مرکبها] حمل کردیم و از چیزهای پاکیزه به آنها روزی دادیم و آنها را بر بسیاری از آنچه آفریدهایم، برتری [قطعی] بخشیدیم.
در آغاز سخن لازم میدانم حملات وحشیانه و غیرقانونی رژیم اسرائیل و آمریکای جنایتکار را به کشور عزیزمان محکوم نموده و به خانواده شهدای این هجوم تسلیت و تعزیت عرض نمایم؛ همچنین از همه برگزارکنندگان و شرکتکنندگان این همایش وزین قدردانی میکنم و امیدوارم این نشست علمی گامی موثر در احقاق واقعی حقوق نوع بشر باشد.
از منظر ادیان الهی و بهویژه اسلام انسان موجودی است صاحب کرامت و شرافت، با این حال اگر همین موجود شریف از مسیر فطرت و عدالت منحرف گردد و حقوقی را نقض کند، خداوند او را ظلوم میخواند؛ سالهاست تعبیر متعالی حقوق بشر، بازیچه دست قدرتهای ظالم و جنایتکار قرار گرفته است تا در سایه آن منافع نامشروع خود را دنبال کرده و به این بهانه بدترین ظلم و ستمها را در حق ملتها و امتها مرتکب شوند، بیآنکه وجدان بشری را مخاطب بدانند و یا به حقوق انسانها پایبند باشند؛ بهترین شاهد این سخن اوضاع امروز منطقه ما است.
در سالی که گذشت همه جهانیان جنایات رژیم اسرائیل را در غزه مشاهده کردند؛ هزاران زن و کودک و انسانهای بیگناه قربانی جنایات این رژیم صهیونیستی شده و یا از خانه و کاشانه خود آواره شدند؛ رژیمی که خود محصول تفکر استعماری و ضد انسانی غرب است.
همچنین نباید از جنایات چند روزه اخیر علیه میهن اسلامی ما غافل شد که در آن بیگناهان با حملات ناجوانمردانه در خانه و کاشانه شان به شهادت رسیدند؛ آیا این مظلومان از حقوق ابتدایی همچون حق
حیات و امنیت برخوردار نبودند؟ اینان در کدامین میدان نبرد حضور داشتند؟!
به روشنی باید گفت نگاه غرب به انسان و حقوق او منفعتطلبانه و گزینشی است و هرجا پای منافع و سلطهطلبی آنان در میان نباشد، از شعارهای زیبا سخن میگویند، اما به محض تعارض با مطامعشان نخستین قربانی خودِ حقوق بشر است.
نباید هرگز قریب شعارهای فریبنده غرب را خورد، حقوق بشری که غرب از آن دم میزند، مفهومی پوچ و توخالی است آنان نه اعتقادی به کرامت انسان دارند و نه پایبند به اصولی که ادعا میکنند.
نصیحت من به همه اندیشمندان این عرصه این است که با روشنگری و تبیین حقایق چهره واقعی مدعیان دروغین حقوق بشر را برای افکار عمومی جهان آشکار سازند و اجازه ندهند این مفهوم والا به دست ناقضان اصلی آن تحریف و تباه شود.
در پایان ضمن اعلام انزجار از جنایات بیشرمانه این رژیم جعلی و حامیان غربی آنان بهویژه دولت آمریکا و ابراز اندوه از شهادت مردم مظلوم منطقه خصوصا هموطنان عزیز به دست صهیونیست جهانی و پشتیبانان آن و تبریک به ملت مقاوم و نیروهای مسلح به خاطر ایستادگی و دفاع در برابر متجاوزان از خداوند متعال امنیت پایدار برای امت اسلامی و پیروزی قاطع و نهایی مظلومان عالم بر مستکبران را مسئلت دارم.
معاون قضایی قوه قضاییه: نهادهای بینالمللی حقوق بشری تنها وسیلهای برای توجیه اقدامهای تجاوزکارانه و مجرمانه هستند
حجتالاسلام والمسلمین مظفری، معاون قضایی قوه قضاییه در این کنفرانس با تسلیت سالگرد شهادت سیدالشهدا علیهالسلام و یارانش گفت: ادعای طرفداری از حقوق بشر که امروز از طرف دولتها و نهادهای وابسته به قدرتها مطرح میشود، کوچکترین اعتبار و ارزشی ندارد.
وی افزود: برای همه جهانیان در اقصی نقاط دنیا اقدامهای اخیر رژیم صهیونیستی و آمریکا نشان داد که این مجامع و نهادهای بینالمللی وسیلهای برای توجیه این اقدامهای تجاوزکارانه و مجرمانه هستند.
حجتالاسلام والمسلمین مظفری تصریح کرد: در دنیای امروز نظامهای اقتصادی و سیاسی برپایه نجات انسان تشکیل نشدند، هدف این بود که این نهادها برای این منظور تشکیل شود که باعث نجات انسان شوند؛ چراکه دنیا بعد از جنگ جهانی دوم در یک بحران و شرایط حاد ویژه قرار داشت؛ احساس میشد جای نهادهای بینالمللی خالی است تا در زمان بروز چنین حوادثی دخالت کند و از گسترش ناآرامیها جلوگیری کند و به حسب ظاهر با همین شعار نیز این نهادها تشکیل شد، اما متاسفانه بعدها مشخص شد هیچکدام از این نهادها سازمانها برای نجات انسان تشکیل نشدند.
معاون قضایی قوه قضاییه بیان کرد: قلههای رفیع تمدن امروز یا دموکراسیهای رایج و نامدار برای انسان به ماهو انسان هیچ ارزش و احترامی قائل نیستند؛ شما اگر کارنامه اینها را بررسی کنید، بدین معناکه تمدن غربی و دموکراسیهای مورد ادعا که در اشکال مختلف در مجامع غربی از آن یاد میشود و به بهانه آن معمولا مزاحمتهایی در اقصی نقاط دنیا برای کشورها ایجاد میشود، نگاه مختصری داشته باشیم، میبینیم اینها به انسان به ماهو انسان که این مجامع و سازمانها برای نجات او تشکیل شد، هیچ ارزشی قایل نیستند.
وی در ادامه اظهار کرد: توجه مختصر به عرصه تحولات سیاسی دنیا و اظهارات سخنگویان سیاستهای استکباری در دنیا نشان میدهد، کانون اصلی توجه آنها حفظ و گسترش خواسته و مطامع مادی خودشان است؛ با شعارهای حقوق بشر و مبارزه با تروریسم، ادعاهای واهی نقض حقوق بشر در هرجا و هر کشوری که با خواستههایشان همراه نبوده به مبارزه برخاستند.
حجتالاسلام والمسلمین مظفری تصریح کرد: از باب مثال درباره کشورمان ایران، از زمانی که نظام مقدس جمهوری اسلامی در ایران تشکیل شد و آن برنامههایی که آمریکا در ایران با همکاری رژیم منحوس پهلوی بهعنوان ژاندارم منطقه انجام میداد، همگی برچیده شد و خود آمریکاییها با سرافکندگی از ایران خارج شد، این نظام مورد خشم این کشور متجاوز قرار گرفت.
معاون قضایی قوه قضاییه با بیان اینکه مدتهاست موضوع حقوق بشر به اشکال مختلف در مجامع بینالمللی علیه ایران مطرح میشود، گفت: اخیرا موضوع ساخت بمب اتم بهانه قرار گرفته و برای از بین بردن این برنامه هستهای نقشه کشیدند و علاوه بر تحریک رژیم جعلی صهیونیستی در جنگ ۱۲ روزه شاهد بودیم که آمریکا بهطور مستقیم سایتهای هستهای ایران را مورد تجاوز و بمباران قرار داد.
وی اظهار کرد: با اینکه بارها ایران در مجامع بینالمللی بهطور صریح و واضح تاکید کرده با توجه به فتوای مقام معظم رهبری، ساخت سلاح هستهای در دستورکار این کشور قرار ندارد؛ گزارش مزورانه مدیرکل آژانس با اینکه با تزویر گزارش داد، اما در عین حال موید این مطلب بود که دلیل کافی برای اینکه نشان دهد ایران در مسیر ساخت سلاح هستهای است، وجود ندارد، اما با این وضع دیدیم آمریکا ابتدا رژیم جعلی اسرائیل و بعد خودش وارد اقدام شد و اقدام به شهادت سرداران رشید اسلام و دانشمندان هستهای و نهایتا بمباران مراکز هستهای ایران کرد.
حجتالاسلام والمسلمین مظفری تصریح کرد: دلیل این اقدامهای مجرمانه و صد حقوق بشری، غنای مادی است که بر اثر چپاول حقوق انسانها در تمام نقاط دنیا حاصل شده است؛ آمریکاییها به لحاظ اینکه از منطقه جنگی در جنگ جهانی اول و دوم دور بودند، از این فرصت استفاده کردند و با فروش سلاح و دخالتهای غیرقانونی بیشترین سود مادی را بردند و همین مبنایی برای سیاستهای بعدیشان شد که با تشکیل ناتو و اتحادیه نظامی همچنان این دخالتهای غیراصولی و غیرقانونی را در منطقه ادامه دهند.
معاون قضایی قوه قضاییه بیان کرد: این غنای مادی و در کنارش فقر معنوی آمریکاست که جامعه مادی آمریکا با ثروت زیاد با چپاول و سوءاستفاده از سیاسیهای اقتصادی به دست آورده و همچنین پیشرفت علمی دچار یک فقر معنوی و تهیدستی وحشتناک اخلاقی شده است؛ تنها چیزی که برایشان مطرح نیست، همین مسائل معنوی است؛ چنین جنایتها و جرایم علیه بشریت را به لحاظ همین موضوع فقر معنویت و غنای مادی انجام میدهند و برای آنها آنچه ملاک است، بهدست آوردن و افزایش امکانات دنیایی است؛ به بخشی از خصوصیات حقوق بشر آمریکایی از منظر مقام معظم رهبری بهطور اختصار اشاره میکنم.
وی تاکید کرد: یکی از تحلیلگران سیاسی که به عقیده بنده تحلیل درستی داشته است، ادعا کرده کشورهای غربی هم بهنحوی قربانی سلطهطلبی آمریکا هستند، آنها هم اینطور نیست که با اراده و اختیار خودشان چنین مسیری را انتخاب کرده باشند؛ آمریکا در اثر غنای مادی و فقر معنوی آنها را هم بهنحوی به اسارت کشیده و در مجامع بینالمللی از آنجایی که نقشآفرین هستند، برای استفاده در مطامع نامشروع خود استفاده میکند.
حجتالاسلام والمسلمین مظفری گفت: سردمداران سیاسی مدعی حقوق بشر در نقش وکیل مدافع رژیم صهیونیستی با اشغال سرزمین فلسطین و سلطه یهود بر بیتالمقدس در سال ۱۹۴۸ و تشکیل دولت جعلی اسرائیل، در این سرزمین اسلام و بهویژه دنیای عرب علیالخصوص منطقه خاورمیانه دستخوش تحولات زنجیرهای شد؛ عمده حوادث سیاسی، نظامی و اقتصادی و امنیتی در این منطقه تحت تاثیر آن قرار گرفت؛ همچنان در اذهان مردم دنیا مطرح است که این رژیم جعلی با چه توضیح حقوقی و چه توجیه سیاسی و عقلانی تشکیل شد و چرا رژیم مستبد آمریکا و کشورهای غربی همواره برای بقای آن تلاش میکنند و از هیچ اقدامی دریغ نمیکنند.
وی تاکید کرد: گیریم در جنگ جهانی دوم در میان قریب ۵۰ میلیون کشته جمعی از یهودیان نیز کشته شدند و گیریم ۲-۳ هزار سال قبل یهودیان در سرزمین فلسطین زیسته باشند، آیا بشر امروز و مردم منطقه و مردم فلسطین چه میزان و تا به کی باید تاوان آن را بپردازند، هرچند اصل این ادعا نیز دروغ است و جای تامل دارد؛ حوادث اخیر ازجمله تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه، ترور فرماندهان مظلوم حزبالله و حمله به ایران و یمن نشان میدهد آمریکا برای حفظ منافع نامشروع خود در منطقه با بسیج کردن کشورهای غربی این رژیم جعلی را درست کردند تا حافظ منافع آنها باشد.
معاون قضایی قوه قضاییه افزود: نمونه دیگر این اقدام تشکیل اتحادیه نظامی ناتو است، که اگر درست در این رابطه تفکر شود، کشوری که بیش از ۱۴ هزار کیلومتر از منطقه فاصله دارد با تشکیل چنین نهادهایی در تمام مسایل جزئی کشورهای منطقه دخالت میکند؛ هر حادثهای که به ضرر منافع آنها اتفاق بیفتد فورا مداخله و تهدید میکنند و اگر راه بجایی نبردند، اتهامزنی با عنوان نقض حقوق بشر و نهایتا اگر نتیجه نگرفتند، اقدام نظامی میکنند.
وی تاکید کرد: آمریکا که از منطقه دور است مرتب تلاش میکند از طریق رژیم صهیونیستی مدام منطقه را در حالت ناآرام حفظ کند؛ در سفری که اخیرا رئیسجمهور آمریکا به یکی از کشورهای منطقه داشت، قرارداد سنگین فروش سلاح داشت که اینها نشانههایی از بحث سلطهطلبی این کشورهاست؛ آمریکا با فروش سلاح و هم استفاده ابزاری از نهادهای بینالمللی منافع خود را حفظ میکند.
معاون قضایی قوه قضاییه افزود: ایران با رهبری حکیمانه امام راحل و مقام معظم رهبری در مقام تعلیم ماهیت شیطانی آمریکا برامدند، مستقیما مورد خشم و غضب این کشور قرار گرفته است؛ رهبر انقلاب در تبیین تاریخی این فرمایش امام راحل که آمریکا شیطان بزرگ است، فرمودند: شیطان آخرین تلاشش اغوای انسانهاست و قدرت دیگری ندارد، اما آمریکا علاوه بر اغوا و فریب، ظلم کرده و انسانها را میکشد، لذا اقدامهای آمریکا از شیطان بالاتر است.
حجتالاسلام والمسلمین مظفری گفت: اخیرا بعد از جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی، دستگاه قضایی با تاکید رئیس عدلیه با مستندسازی جنایتهای آمریکا و اسرائیل غاصب نسبت به ملت مظلوم ایران، جنایتهای منتهی به خسارتهای مادی و معنوی و شهادت سرداران رشید اسلام و دانشمندان هستهای، مردم عادی، حمله به صداوسیما و مناطق مسکونی در مقام دادخواهی در مجامع بین المللی برآمده و اقدامهای خوبی را انجام داده است.
معاون قضایی قوه قضاییه افزود: این اقدامها تا رسیدن به احقاق حق ملت مظلوم ایران ادامه خواهد داشت؛ هرچند امیدی به مجامع بینالمللی وجود ندارد؛ نظام مقدس جمهوری اسلامی که براساس فلسفه توحیدی شکل گرفته با رهبری داهیانه مقام معظم رهبری و پشتیبانی مردم بصیر ایران، پرچم مبارزه با استکبار جهانی را تا رسیدن به هدف نهایی که همان نابودی نظام سلطه در جهان است، ادامه خواهد داد.
وی تاکید کرد: باید در این فکر باشیم که راههای مبارزه با دشمنان این نظام بهویژه استکبار جهانی، تبیین شود و براساس آن تا نابودی کامل این رژیم غاصب اسرائیل و آمریکای مستکبر مبارزات ادامه پیدا کند.
سراج: حقوق بشر آمریکایی ابزاری برای توجیه سیاستهای سلطهگرانه و نقض حقوق دیگران است
ناصر سراج، معاون امور بین الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران در دهمین کنفرانس بینالمللی حقوق بشر آمریکایی از دیدگاه رهبر انقلاب اسلامی ضمن تسلیت شهادت فرماندهان سپاه، دانشمندان هستهای و جمعی از غیرنظامیان از جمله زنان، کودکان و سالمندان کشورمان در تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران اظهار داشت: ستاد حقوق بشر طی جنگ ۱۲ روزه تقریبا هر روز یک گزارش به نهادها و مجامع بینالمللی و حقوق بشری ارائه کرده است.
حقوق بشر آمریکایی؛ از نظریه تا عمل
سراج به پنج محور مهم نقض حقوق بشر توسط آمریکا اشاره کرد و گفت: محور اول، حقوق بشر آمریکایی؛ از نظریه تا عمل است. حقوق بشر آمریکایی نه یک مفهوم جهانی و انسانی بلکه ابزاری برای توجیه سیاستهای سلطهگرانه و نقض حقوق دیگران است، آمریکا در دهههای گذشته یکی از بزرگترین ناقضان حقوق بشر بوده است، از جمله در اشغال کشورها، کشتار، شکنجه، و تحریمهای ظالمانه علیه کشورهای مستقل مانند ایران. این کشور همزمان مدعی حمایت از حقوق بشر است، اما این ادعاها بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد و مانع دیده شدن نقضهای گسترده حقوق بشر توسط خود آمریکا میشود.
وی اضافه کرد: در داخل آمریکا نیز نقض حقوق بشر مشهود است؛ از جمله وضعیت زندانیان، تبعیض نژادی و نژادپرستی ساختاری و خشونت گسترده علیه زنان و اقلیتها. این مسائل نشاندهنده تناقض عمیق میان شعارهای حقوق بشریآمریکا و واقعیتهای اجتماعی آن است.
دبیر ستاد حقوق بشر تصریح کرد: از لحاظ نظری، حقوق بشر آمریکایی به عنوان بخشی از سیاست و قدرت نمایی آمریکا شکل گرفته است. حقوق بین الملل و حقوق بشر در آمریکا به شاخهای از علوم سیاسی تبدیل شده که برای توجیه اقدامات تجاوزکارانه و سلطه طلبانه به کار میرود. این رویکرد باعث شده حقوق بشر به ابزاری سیاسی و نه انسانی تبدیل شود.
وی همچنین گفت: به طور کلی، حقوق بشر آمریکایی ازلحاظ نظری و عملی، ترکیبی از ادعاهای حقوق بشری و نقضهای گسترده آن است که هم در داخل آمریکا و هم در عرصه بین المللی به چشم میخورد. این وضعیت ناشی از نگرش استثناگرایی، نژادپرستی و منافع اقتصادی-سیاسی آمریکا است که موجب شده حقوق بشر به ابزاری برای تسلط و تحمیل سیاستهای آمریکا تبدیل شود.
حقوق بشر آمریکایی از منظر رهبر معظم انقلاب اسلامی
دبیر ستاد حقوق بشر محور دوم را حقوق بشر آمریکایی از منظر رهبر معظم انقلاب اسلامی عنوان کرد و افزود: حقوق بشر آمریکایی از منظر رهبر معظم انقلاب اسالمی به شدت مورد نقد و رد قرار گرفته است. ایشان بارها تأکید کردهاند که ادعای آمریکا درباره طرفداری از حقوق بشر صرفا ً یک بهانه و ابزاری برای فریب افکار عمومی و اعمال فشار سیاسی است و آمریکا در واقع به حقوق بشر اعتقادی ندارد بلکه مدافع منافع کمپانیها و سرمایهداران بزرگ خود و رژیم آمریکا در سراسر جهان است.
وی ادامه داد: رهبر انقلاب معتقدند که آمریکا خود بزرگترین ناقض حقوق بشر است و در عمل، حقوق بشر را لگدمال میکند. نمونههای بارز این نقض حقوق بشر شامل حمایت از رژیمهای دیکتاتوری در کشورهای عربی، سرکوب شیعیان بحرین، بمباران مردم بیگناه یمن به کمک عربستان، اشغال نظامی افغانستان، عراق و کشتار صدها هزار نفر ازمردم این کشورها است. همچنین، آمریکا در داخل کشور خود نیز به شدت به تبعیض نژادی علیه سیاهپوستان و رنگینپوستان ادامه میدهد و خشونتهای پلیسی و جنایات متعدد علیه آنان را نمیتوان نادیده گرفت.
سراج تصریح کرد: ایشان همچنین به جنایات آمریکا در حمایت از رژیم پهلوی در ایران و جنگ اقتصادی و فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی اشاره کردهاند و این موارد را نمونههایی از نقض حقوق بشر آمریکایی دانستهاند. رهبر انقلاب میگویند که حقوق بشر آمریکایی یعنی حمایت از ظلم و ستم و تبعیض و نقض آزادیها در داخل و خارج آمریکا.
دلایل سوءاستفاده ابزاری آمریکا از حقوق بشر
دبیر ستاد حقوق بشر، محور سوم در این رابطه را دلایل سوءاستفاده ابزاری آمریکا از حقوق بشر عنوان کرد و گفت: دلیل اصلی که باعث میشود آمریکا حقوق بشر را به ابزاری برای منافع خود تبدیل کند، عبارتند از: تقویت دیپلماسی عمومی و قدرت نرم: آمریکا با ادعای مدافع حقوق بشر بودن، تلاش میکند وجههای موجه و مشروع در جهان ایجاد کند تا بتواند نفوذ و قدرت نرم خود را گسترش دهد. این ظاهر حقوق بشری به آمریکا کمک میکند تا سیاستهای خود را در سطح جهانی توجیه و مشروع جلوه دهد.
توجیه سیاستهای جاهطلبانه و مداخلات نظامی: آمریکا از حقوق بشر برای توجیه حمالت نظامی، تحریمها و فشارهای سیاسی علیه کشورهای رقیب و مخالف خود استفاده میکند. به عنوان مثال، حمله به عراق و افغانستان و تحریمهای گسترده علیه ایران با ادعای حمایت از حقوق بشر توجیه شدهاند، در حالی که این اقدامات موجب نقض گسترده حقوق بشر شدهاند.
فشار بر کشورهای رقیب و مخالف: آمریکا از اتهام نقض حقوق بشر علیه رقبای خود مانند چین، روسیه و ایران بهره میبرد تا آنها را در موضع ضعف و انفعال قرار دهد و به این ترتیب سلطه سیاسی و اقتصادی خود را تحکیم کند. این رویکرد باعث شده که در مقابل متحدان خود که ناقض حقوق بشر هستند، چشمپوشی کند.
تعریف حقوق بشر بر اساس منافع ملی و سیاسی: آمریکا هنجارها و تعاریف حقوق بشر را به گونهای تفسیر میکند که با منافع و اهداف سیاسی خود همخوانی داشته باشد و هرگاه منافع ملی اش ایجاب کند، تعهدات حقوق بشری را نادیده میگیرد یا کنار میگذارد.
ابزار معامله گری و اعمال فشار: حقوق بشر در سیاست آمریکا به ابزاری برای معامله گری سیاسی واعمال فشار به کشورهای مستقل تبدیل شده است تا از این طریق خواستهها و منافع خود را به آنها تحمیل کند.
پوشش تبلیغاتی برای نقض حقوق بشر: آمریکا با استفاده از رسانههای تحت کنترل خود، خود را به عنوان تنها مدافع حقوق بشر معرفی میکند، در حالی که در عمل خود بزرگترین ناقض حقوق بشر استو جنایات و نقضهای گستردهای در داخل و خارج از کشور انجام میدهد.
برخی از مهمترین مصادیق نقض حقوق بشر توسط ایاالت متحده آمریکا
سراج در ادامه برخی از مهمترین مصادیق نقض حقوق بشر توسط آمریکا به عنوان چهارمین محور در سخنان خود مورد توجه قرار داد و گفت: ایالات متحده آمریکا با کمتر از ۵ درصد جمعیت جهان، حدود ۲۰درصد از کل جمعیت زندانیان دنیا را در خودجای داده است. این وضعیت، همراه با نرخ بالای خشونت، تبعیض نژادی و مشکلات ساختاری در نظام قضایی و پلیس، همواره موردانتقاد نهادهای حقوق بشری بوده است.
وی بیان کرد: مهمترین مصادیق نقض حقوق بشر توسط آمریکا را میتوان در دو حوزه داخلی و بین المللی دسته بندی کرد که در سطح داخلی عبارتند از: خشونت مسلحانه و نابرابری: آمریکا با نرخ بالای خشونت مسلحانه شناخته میشود که امنیت را برای شهروندانش به ویژه اقلیتها به مخاطره میاندازد؛ نقض حقوق زنان: خشونت علیه زنان، از جمله خشونت شریک زندگی، در آمریکا گسترده است و از هرچهار زن آمریکایی یک نفر مورد ضرب و شتم قرار میگیرد؛ تبعیض نژادی و خشونت پلیس: تبعیض هدفمند علیه سیاه پوستان و سایر اقلیتها توسط پلیس ودستگاه قضایی آمریکا از موارد بارز نقض حقوق بشر است؛ بازداشتگاه گوانتانامو و شکنجه: زندان گوانتانامو نماد نقض حقوق بشر است که در آن زندانیان بدون محاکمه و تحت شکنجههای فیزیکی و روانی نگهداری میشوند؛ نقض حقوق کودکان و بومیان: موارد متعددی از نقض حقوق کودکان، بومیان و پناه جویان در داخل آمریکا گزارش شده است؛ سرکوب آزادی بیان و تجمعات مسالمت آمیز: استفاده غیرقانونی از قوای قهریه علیه معترضان ومحدود کردن آزادی بیان نیز از مصادیق نقض حقوق بشر است.
دبیر ستاد حقوق بشر مهمترین مصادیق نقض حقوق بشر در سطح بین المللی از سوی آمریکا را نیر اینطور عنوان کرد:
تحریمهای یکجانبه و اقتصادی: اعمال تحریمهای گسترده علیه ملتها مانند ایران و افغانستان که باعث محدودیت دسترسی به دارو، مواد غذایی و دیگر نیازهای اساسی شده است.
حمایت از جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین: حمایت بی قید و شرط آمریکا از رژیم صهیونیستی درکشتار غیرنظامیان فلسطینی به ویژه درغزه و کرانه باختری، از جمله وتوی قطعنامههای بین المللی برای توقف این کشتارها.
ترور فرماندهان خارجی: ترور هدفمند سردار قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس در عراق که به عنوان نقض آشکار حقوق بشر و حاکمیت کشورها شناخته میشود.
حمایت از جنگهای منطقهای: حمایت آمریکا از جنگهای یمن و دیگر مناطق با ارائه تسلیحات وپشتیبانی لجستیکی به ائتالفهای نظامی و همچنین حمایت از رژیم جنایتکار صهیونیستی در حمایت وحشیانه به غزه، لبنان و جمهوری اسلامی ایران.
حمایت ویژه و ورود مستقیم آمریکا از جنگهای تحمیلی رژیم بعث عراق و رژیم غاصب صهیونیستی علیه ایران
معاون امور بینالملل قوه قضائیه ادامه داد: آمریکا همواره خود را مدافع حقوق بشر معرفی کرده و گزارشهای سالانهای درباره وضعیت حقوق بشردر کشورهای مختلف از جمله ایران منتشر میکند. این گزارشها معمولا ً ایران را به نقض حقوق بشرمتهم میکنند و از محدودیتها و فشارهای موجود بر زنان و اقلیتها سخن میگویند.
وی با اشاره به جنگ تحمیلی هشت ساله گفت: در جنگ تحمیلی ۸ساله عراق علیه ایران (۱۳۵۹-۱۳۶۷)، آمریکا و برخی کشورهای غربی از جمله فرانسه، آلمان و انگلیس، به طور آشکار یا پنهان از رژیم بعث عراق حمایت کردند. این حمایتها شامل کمکهای مالی، تسلیحاتی و سیاسی بود. در حالی که عراق به طور گسترده مرتکب نقض حقوق بشر، ازجمله بمباران شهرها، استفاده از سلاحهای شیمیایی علیه غیرنظامیان و رفتار غیرانسانی با اسرای ایرانی شد، آمریکا و متحدانش به جای محکوم کردن این اقدامات، به حمایت از صدام پرداختند. رسانههای غربی و حتی مقامات رسمی بعدها به این نقض حقوق بشر توسط رژیم بعث اعتراف کردند، اما حمایت آمریکا از این رژیم ادامه داشت.
دبیر ستاد حقوق بشر با بیان اینکه نقش آمریکا در جنگ۱۲ روزه اسرائیل علیه ایران بسیار برجسته و تعیین کننده بود، اضافه کرد: این جنگ که باحمله رژیم صهیونیستی به ایران آغاز شد، در واقع با هماهنگی و راهبری کامل آمریکا صورت گرفت و رژیم صهیونیستی صرفا ً به عنوان بازیگر اصلی، اما زیر نظر و حمایت واشنگتن عمل میکرد. از دیدگاه تحلیلی، آمریکا نه تنها حمایت اطلاعاتی، تسلیحاتی و عملیاتی گستردهای از رژیم صهیونیستی ارائه داد، بلکه پس از ناکامیهای اولیه رژیم صهیونیستی در رسیدن به اهداف خود (نابودی برنامه هستهای ایران، تضعیف توان موشکی و تغییر ساختار فرماندهی نظامی ایران)، خود به طور مستقیم وارد جنگ شد و به تاسیسات هستهای ایران حمله کرد.
وی تاکید کرد: این ورود مستقیم آمریکا به جنگ، نشان دهنده ضعف ساختاری و نظامی رژیم صهیونیستی و همچنین ترس واشنگتن از تبدیل شدن این درگیری به یک جنگ فرسایشی و طولانی مدت بود که میتوانست توازن قدرت منطقهای را به نفع ایران تغییر دهد. در مجموع، میتوان گفت که آمریکا نقش فرماندهی، حمایت لجستیکی و تسلیحاتی، و در نهایت مداخله مستقیم نظامی را در جنگ۱۲روزه علیه ایران ایفا کرد و این جنگ را نه صرفا ً یک درگیری منطقهای بلکه یک عملیات هماهنگ و راهبردی باهدف مهار و تضعیف ایران در سطح منطقهای و فرامنطقهای تعریف نمود.
سراج برخی از مصادیق نقض حقوق بشر و حقوق بشردوستانه در نتیجه حمایت کامل آمریکا از رژیم صهیونیستی در جنگ ۱۲ روزه اخیر را نیز اینگونه بیان کرد:
حق حیات: «در حملات اخیر رژیم صهیونیستی به خاک ایران، صدها نفر از جمله زنان، کودکان، سالمندان، بیماران، دانشمندان و ورزشکاران جان خود را از دست دادهاند؛ این حملات، بدون رعایت اصل تفکیک میان اهداف نظامی و غیرنظامی انجام شدهاند و مصداق بارز محروم سازی خودسرانه از حق حیات محسوب میشوند. هدف قرارگرفتن ساختمان صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران، که محل استقرار خبرنگاران و کارکنان رسانهای بوده و همچنین بمباران بیمارستان کرمانشاه، ساختمان هلال احمر تهران و اماکن نزدیک به بیمارستان قلب خیابان شریعتی که مراکز درمانی و امدادی هستند، نمایانگر بی توجهی کامل به الزام رعایت حرمت جان انسانها است.»
حق امنیت فردی: «حق امنیت جسمی و ذهنی، نه تنها شامل حفظ سلامت جان بلکه حفاظت از سلامت روان افراد نیز میشود؛ تهدید مکرر مردم به بمباران منازل مسکونی شان و ایجاد فضای رعب و وحشت ذهنی، باعث ایجاد اضطراب، ترس مزمن و صدمات روانی گسترده شده است. همچنین حملات به مراکز درمانی و امدادی، نه تنها سلامت جسمی افراد را تهدید میکند، بلکه به طور مستقیم سلامت روانی آنان را نیز تخریب میکند، زیرا بیماران و مجروحان دسترسی به مراقبتهای ضروری را از دست میدهند و خانوادههایشان، در معرض اضطراب و ناامیدی قرار میگیرند، به طوری که آشکارا نقض حق سلامت مطابق با ماده ۱۲ میثاق بین المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است.»
نقض اصل تفکیک: «اصل تفکیک یکی از ارکان بنیادی حقوق بشردوستانه است که در مواد ۴۳ (۲) و ۴۸ پروتکل اول الحاقی به کنوانسیونهای ژنو به وضوح بیان شده است؛ این اصل بر این پایه استوار است که طرفین مخاصمه موظفاند در تمامی اقدامهای نظامی خود به طور کامل میان نظامیان و غیرنظامیان و همچنین اهداف نظامی و اموال غیرنظامی تمایز قائل شوند. با این حال در حملات رژیم صهیونیستی، بیمارستان کرمانشاه، ساختمان هلال احمر تهران و بیمارستان (بهداری) زندان اوین که به عنوان مراکز امدادی و درمانی شناخته شده و فعالیتهایشان کاملا غیرنظامی است، به عنوان اهداف نظامی هدف قرار گرفتهاند. این حملات نشان دهنده عدم تمایز میان اهداف نظامی و غیرنظامی و عدم رعایت اصل تفکیک است که بر خلاف تعهدهای حقوق بشردوستانه طرفین درگیری است و منجر به تلفات و آسیبهای گسترده غیرضروری به غیرنظامیان شده است.»
نقض حمایتهای صورت گرفته از خبرنگاران و رسانهها و نقض حق آزادی بیان: «مطابق ماده ۷۹ پروتکل اول الحاقی به کنوانسیونهای ژنو و همچنین تفاسیر نهادهای حقوق بشری از ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی، خبرنگاران غیرنظامی که در مناطق مخاصمه حضور دارند، به شرط آنکه مستقیما در خصومتها مشارکت نکنند، مشمول حمایت کامل به عنوان افراد غیرنظامی هستند. حمله مستقیم به ساختمان خبر صدا و سیما که در آن خبرنگاران، تصویربرداران، تدوینگران، کارکنان فنی و تحریریه مشغول به فعالیت بودهاند، علاوه بر نقض اصل تفکیک، نقض صریح تعهدهای بین المللی در حمایت از رسانهها و خبرنگاران است.»
ماموریتها و رویکرد ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران نسبت به افشای مصادیق حقوق بشر آمریکای و پیگیری حقوق قربانیان ایرانی
سراج در ادامه محور پنجم را در افشای حقوق بشر آمریکایی و پیگیری حقوق قربانیان ایرانی عنوان کرد و گفت: ستاد حقوق ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران بر اساس آیین نامه مورخ ۲۷ شهریور ۱۳۸۰ قوه قضائیه تأسیس شده و در سال ۱۳۸۴ با مصوبه شورای عالی امنیت ملی به نهاد فراقوهای تبدیل شده است. از جمله ماموریتهای اصلی ستاد حقوق بشر که با موضوع حقوق بشر آمریکایی مرتبط است میتوان به «شناسایی موارد نقض حقوق بشر در سایر کشورها به ویژه رژیمهای استکباری و اعلام موضع مناسب در مقابل آنها»، «پیگیری و مقابله با جنایات گروههای تروریستی در عرصه بین المللی و هماهنگی اقدامات قضایی برای مقابله با تروریسم»، «پایش وضعیت حقوق بشر در داخل و خارج کشور به خصوص در مواجهه با اسلامستیزی و تخلفا حقوق بشری به نام مقابله با تروریسم» اشاره کرد.
وی تاکید کرد: ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران مأموریت و رویکرد مشخصی در زمینه افشای مصادیق حقوق بشر آمریکایی و پیگیری حقوق قربانیان ایرانی دارد که شامل موارد زیر است:
افشای نقض حقوق بشر توسط آمریکا: ستاد حقوق بشر به طور مستمر موارد نقض حقوق بشر توسط دولت آمریکا را در ابعاد داخلی و بین المللی بررسی و افشا میکند. این موارد شامل نقض حقوق اقلیت ها، تبعیض نژادی سیستماتیک، خشونت علیه زنان، نقض حقوق کودکان، رفتار خشونت آمیز با پناهجویان، وتحریمهای ظالمانه اقتصادی است که به ویژه بر مردم ایران تأثیر منفی گذاشته است.
پیگیری حقوق قربانیان ایرانی: ستاد حقوق بشر ضمن محکومیت اقدامات ضد حقوق بشری آمریکا، ازجمله حمالت نظامی مانند حمله به تأسیسات هستهای فردو، این موارد را به مراجع بین المللی مانندکمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل گزارش میدهد و خواستار پاسخگویی و اجرای عدالت برای قربانیان میشود. این ستاد همچنین با استفاده از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد، نسبت به فعال سازی آنها جهت طرح شکایت در سازوکارهای شبه قضایی حقوق بشری در سطح بین المللی اقدام مینماید. نمونه اخیراین اقدام را میتوان در طرح شکایت انجمن تالاسمی ایران به سازوکار شکایت گزارشگر ویژه آثار منفی اقدامات قهری یکجانبه بر بهره مندی از حقوق بشر دید.
موضع تهاجمی و مطالبه گری: جمهوری اسالمی ایران در سالهای اخیر رویکردی تهاجمی در مواجهه با غرب اتخاذ کرده و خود را از موضع پاسخ دهنده به پرسشگر و مطالبهگر تغییر داده است. این تغییر رویکرد برگرفته از اسناد بالادستی نظیر برنامه هفتم پیشرفت کشور و سند تحول و تعالی قوه قضائیه است. ستاد حقوق بشر پیشنهاد ایجاد دبیرخانه دائمی برای هفته حقوق بشر آمریکایی را داده تا کشورهای آسیب دیده در این حوزه گرد هم آمده و در مطالبه گری مشترک شرکت کنند.
مستندسازی و ارائه گزارشها: علاوه بر افشای موارد نقض حقوق بشر، ستاد حقوق بشر و مجموعههای فعال در ایران شواهد و تحلیلهای حقوقی را مستندسازی کرده و به نهادهای بین المللی ارائه میدهند تازمینه پاسخگویی و اجرای عدالت فراهم شود.
قانونگذاری و مقابله حقوقی: در چارچوب قوانین داخلی مانند «قانون مقابله با نقض حقوق بشر واقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا» نیز، جمهوری اسلامی ایران اقدامات حقوقی و قانونی را برای مقابله با نقض حقوق بشر آمریکایی دنبال میکند.
وی در پایان یادآور شد: در مجموع، ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران با رویکردی فعال و تهاجمی، ضمن افشای مصادیق نقض حقوق بشر توسط آمریکا، پیگیری حقوق قربانیان ایرانی را در مجامع بین المللی و داخلی انجام میدهد و تلاش میکند باایجاد بسترهای رسانهای، حقوقی و دیپلماتیک، صدای این قربانیان را به گوش جهانیان برساند.
جباری: صهیونیستها میخواهند شکست تاریخی خود را بپوشانند
مشاور فرمانده کل سپاه و فرمانده سابق سپاه ولی امر در سخنرانی خود با بیان اینکه جنگ متوقف شد، اما مستکبرین عالم، آمریکای جنایتکار و خبیث و صهیونیستهای پلید به اهدافشان نرسیدند، گفت: جنگ که تمام شد صهیونیستها کارزاری را آغاز کردند که با فضاسازی و جنگ روانی روایت پیروزی کنند؛ آنها فکر نمیکردند این جنگ با این عزت و اقتدار و پیروزی ایران تمام شود؛ صهیونیستها برآورد این همه ویرانی خسارت و بیآبرویی را نداشتند؛ صهیونیستها به چیزهایی که در اوایل حمله گفتند و شعار دادند نرسیدند و رسوای خاص و عام شدند.
مشاور فرمانده کل سپاه با اشاره به اینکه نتانیاهو دنبال این است با جنگ تبلیغی، روانی و با شبکههای صهیونیستی و رسانهها به دروغ با فضاسازی خود را پیروز این میدان معرفی کند، تصریح کرد: صهیونیستها آنقدر اوضاع خرابی دارند و در داخل تحت فشار بودند که اواخر روزهای نبرد ترامپ به داخل سرزمین اشغالی پیام داد که با نتانیاهو کاری نداشته باشند؛ صهیونیستها برای سرپوش گذاشتن بر روی شکست خود کارزار تبلیغات راه انداختند.
وی ادامه داد: آنها میخواهند که شکست تاریخی خود را بپوشانند و درصد هستند ذهنها را منحرف کنند و ما باید هوشیار باشیم؛ این موضوع شاید مهمتر از جنگ باشد؛ نمیگذاریم صهیونیستها و آمریکا دروغپردازی کنند.
مشاور فرمانده کل سپاه همچنین تاکید کرد: ما هنوز در شرایط جنگی هستیم و جنگ به پایان نرسیده است؛ توقف موقت انجام شده و آن هم به دلیل ضعف رژیم صهیونیستی بوده است؛ پس از زیرپا گذاشتن قواعد بازی و قوانین بینالمللی و مذاکره و وارد کردن شوک به ایران با حمایت ترامپ، ایران در شب اول برخلاف برآورد صهیونیستها و آمریکایی یک ضربه مهلک به رژیم صهیونیستی وارد کرد و ۲۰۰ موشک به اراضی اشغالی شلیک کرد.
وی اظهار کرد: خشم مردم ایران به سمت اسرائیل سرازیر شد و همه مردم مصمم با وحدت و همدلی به میدان آمدند؛ وقتی حمله ما شروع و ادامه یافت، دشمنان دیدند که ضربه ما با گذشته متفاوت است؛ ما در گذشنه اینگونه با دشمن رفتار نکرده بودیم؛ رژیم صهیونیستی پیش از این با ما وارد جنگ به این شکل نشده بود؛ محاسبات رژیم صهیونیستی غلط بود و ما الگوی جدیدی را ارائه کردیم؛ تصویری از نابودی و بیچارگی و لهشدگی را به آنها نشان دادیم.
جباری گفت: فکر میکردند که حمله میکنند و ۲، ۳ روزه به نتیجه میرسند، اما پس از مقاوت و ضربههای ما دیدند که برآوردهایشان غلط بود؛ ۲ اتفاق افتاد و معلوم شد اشتباه تصور میکردند؛ اینکه رهبری سریع سیستم نظامی را بازسازی کردند و اتحاد گستردهای در کشور شکل گرفت برخلاف برآورد آنها بود؛ ما از لحاظ استراتژیک در ۳ حوزه متمرکز شدیم.
مشاور فرمانده کل سپاه توضیح داد: اول جبهه داخلی رژیم صهیونیستی که شکننده است؛ رژیم صهیونیستی جنگ واقعی ندیده بود؛ از تصاویر غزه که زنان و کودکان را میکشت لذت میبرد؛ حال داخل اراضی اشغالی غزهسازی شده است؛ عامل اصلی قدرت رژیم صهیونیستی آمریکاییها هستند و عامل اصلی قدرت نتانیاهو جبهه داخلی رژیم صهیونیستی محسوب میشود؛ چیزی که رژیم صهیونیستی را پایین میکشد، جبهه داخلی این رژیم است.
وی ادامه داد: نخستین تمرکز خود را بر جبهه داخلی رژیم صهیونیستی قرار دادیم و تا آخر ۱۲ روز این را حفظ کردیم؛ به گونهای جنگیدیم که انتظار نداشتند و پهپادهایی که روزای آخر شلیک کردیم که ۴۰ فروند بودند، شاید از موشکها هم نقطهزنتر بودند؛ شهرکنشینان داخل پناهگاهها بودند و بعضی وقتها تا ۲۴ ساعت داخل پناهگاهها بودند؛ وقتی از پناهگاه بیرون میرفتند با ویرانی روبهرو میشدند.
جباری تاکید کرد: اگر رژیم صهیونیستی جنگ را ادامه دهد، اراضی اشغالی را شخم میزنیم.
مشاور فرمانده کل سپاه در ادامه با اشاره به اینکه نکته دوم، تمرکز ما بر نفت و بازار انرژی بود، اظهار کرد: گفتیم که اگر به زیرساختهای انرژی ما حمله شود، همزمان زیرساختهای انرژی آنها را هدف قرار خواهیم داد؛ ایران خیلی از گزینههای خود را هنوز فعال نکرده و در صورت ادامه جنگ این گزینهها فعال خواهد شد؛ همه ابزارهای ما امروز آماده است؛ چیزی به نام بازار انرژی باثبات در خلیج فارس ادامه نخواهد داشت.
وی سومین نکته را زمینگیر کردن توان هوایی رژیم صهیونیستی خواند و گفت: ابزار ما پهپادهای انتحاری و موشکهای بالستیک است؛ چون جغرافیای رژیم صهیونیستی کوچک است وقتی سرجنگی ما با یک و نیم تن به مراکز آنها اصابت میکند، از شمال تا جنوب اسرائیل صدایش شنیده شده و ویرانی زیاد ایجاد میکند؛ مقامهای صهیونیست نمیگذارند که تصاویر ویرانیها منتشر شود.
جباری در تشریح حجم تخریب اراضی اشغالی اظهار کرد: میگویم که یکسوم تلآویو و حیفا ویران و شخم زده شده است؛ ابزار ما امکانات و قدرت و فرماندهی ما شرایطی را در اراضی اشغالی به وجود آورده که صهیونیستها هنوز احساس شرایط جنگی دارند و رژیم صهیونیستی نتوانست در داخل کشور ما این شرایط را به وجود آورد.
مشاور فرمانده کل سپاه همچنین گفت: آنها نتوانستند به دلیل هوشیاری و تدبیر مردم ضربههایی را که میخواستند، وارد کنند و فضای جنگی را به وجود آورند؛ آنها داخل لانههای موش قایم شدهاند؛ با وجود حمله و تخریبها در داخل کشور، اما مردم زندگی عادی خود را داشتند؛ همه دیدند مردم چگونه در صحنه حضور داشتند؛ ابزار جنگی آنها در مقابل ما محدود بود و اثر کمی داشت.
وی گفت: موشکهای و پهپادهای ما توانستند با رژیم صهیونیستی مقابله کنند؛ صهیونیستها وقتی ویرانی و بیچارگی را دیدند، دریافتند که نمیتوانند به این جنگ ادامه دهند؛ رژیم صهیونیستی در روزهای آخر دست به دامن آمریکا شد؛ آمریکا رژیم صهیونیستی را جلو فرستاده بود و نمیخواستند وارد جنگ مستقیم شود؛ آمریکا داخل نمیشد، چون از تبعات ورود به جنگ گسترده میترسید.
جباری با بیان اینکه پایگاههای آمریکا در منطقه آسیبپذیر هستند، تصریح کرد: اگر جنگ ادامه یابد، هم رژیم صهیونیستی نابود میشود و هم آمریکا مجبور به ترک منطقه میشود؛ به آمریکا واکنش نشان دادیم و اگر ادامه پیدا کند اقدامهای ما ادامه خواهد یافت.
مشاور فرمانده کل سپاه در بخشی دیگر اظهار کرد: مرگ جامعه اطلاعاتی آمریکا این است که ندانند چقدر مواد غنیسازیشده داریم و در کجا نگهداری میشود؛ تعرض به کشور ما خیلی مهم بود و ما پاسخ دادیم.
جباری گفت: با حمله به العدید نشان دادیم اگر ادامه بدهند موشک ما همه جا میتواند فرود آید؛ به آنها گفتیم که اگر توقفی در جنگ به وجود آید، حمله آخر با خواهد بود که این کار را انجام دادیم؛ ما ۴۰ پهپاد و ۲۰ موشک به اراضی اشغالی شلیک کردیم و آمریکا و رژیم صهیونیستی تنها توانستند تماشا کنند.
جلالزاده: ۲۳ هزار نفر از مردم ایران بر اثر اقدامهای گروههای تروریستی ساکن کشورهای غربی به شهادت رسیدهاند
معاون کنسولی، مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه هم گفت: تاکنون ۲۳ هزار نفر از مردم ایران طی اقدامهای تروریستی گروههایی تروریستی که عمدتا در کشورهای غربی دفتر داشتند، به شهادت رسیدهاند؛ کشورهای غربی تا سالها این گروهها را در فهرست گروههای تروریستی قرار داده بودند، اما با این حال از آنها حمایت میکنند.
وی اظهار کرد: اگر بخواهیم اقدامهای جنایتکارانه آمریکا و رژیم صهیونیستی را بگوییم، ساعتها طول میکشد؛ در هیچ جای دنیا بیمارستانها، مراکز غیرنظامی، ساختمانهای مسکونی و زندانها را هدف قرار نمیگیرد، اما دیدیم که رژیم صهیونیستی این جنایتها را انجام داد.
جلالزاده این پرسش را مطرح کرد که آیا پردهای در دنیای حقوق بشر بوده که آمریکا و رژیم صهیونیستی ندریده باشند؟
معاون کنسولی، مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه همچنین گفت: در هیچ معاهده و قوانینی چیزی به نام دفاع پیشدستانه وجود ندارد؛ اما براساس منشور سازمان ملل ما حق دفاع از خود را داریم، اما غربیها به این موضوع اعتنایی ندارند.
معاون بینالملل حوزههای علمیه: آژانس به وظایف خود عمل نکرد
حجتالاسلام والمسلمین کوهساری، معاون بینالملل حوزههای علمیه دیگر سخنران این کنفرانس با بیان اینکه ما با مجموعهای از کشورها و قدرتها میجنگیم، اظهار کرد: وظیفه آژانس بینالمللی انرژی اتمی این است که بر کشورهای هستهای نظارت کند ولی ۲ طرف که خود سلاح هستهای دارند به ایران حمله کرده و سایتهای هستهای را هدف قرار میدهند.
وی در ادامه گفت: آمریکا جنگها و تجاوزهای زیادی در جهان انجام داده و دستش به خون بسیاری از افراد در جهان آلوده است؛ رژیم صهیونیستی نیز بمب اتم دارد؛ این رژیم هم در طول تاریخش به کشورهای مختلف تجاوز کرده و دستش به خون افراد بیگناه زیادی آلوده است؛ حال این ۲ طرف به ایران حمله میکنند و آژانس کاری در این مورد نکرده و به وظیفه خود عمل نمیکند.
معاون بینالملل حوزههای علمیه، در ادامه با اشاره به اینکه ما فقط با این ۲ طرف درگیر نیستیم، بلکه با طرفهای زیادی درحال مقابله هستیم، گفت: حتما این جنایتهای آمریکایی پایان خواهد یافت؛ جنایتهای رژیم صهیونیستی محکوم به شکست است، البته لازمه آن مقاومت است؛ ما هم بر رژیم صهیونیستی و هم بر آمریکا پیروز خواهیم شد.
دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر: ما فرهنگ انقلابی و ظلمستیزی را به کشورهای دیگر صادر کردهایم
دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر در سخنرانی خود با اشاره به اینکه، به لطف خدا در وقایع اخیر توانستیم سیلی سختی به آمریکا بزنیم، گفت: رژیم صهیونیستی نیز زیر ضربههای ایران له شد؛ آمریکا هر بار به یک بهانه، یک بار به بهانه حقوق بشر، یک بار هستهای، یک بار حقوق زن و موارد دیگر علیه کشور ما اقدام رد.
وی در ادامه اظهار کرد: ما فرهنگ انقلابی و ظلمستیزی را به کشورهای دیگر صادر کردهایم و این یکی از عوامل خشم آمریکا نسبت به ایران است.
به گفته انصاری، اسرائیل غده سرطانی است که غرب آن را در قلب جهان اسلام خلق کرد و حامی اصلی آن آمریکا است.
دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر تصریح کرد: تنها کشوری که صادقانه در مقابل این رژیم محکم ایستاد ایران بود؛ جنایتهای آمریکا و عدم پاسخگویی آن نشان قلدری و بیاعتنایی به قوانین بینالمللی است.
تقدیر از خانوادههای شهدا
در پایان دهمین کنفرانس بینالمللی حقوق بشر آمریکایی از دیدگاه مقام معظم رهبری از خانوادههای شهدا تقدیر و قدردانی شد.
چاپ
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0