- تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۹ تیر ۱۴۰۴ - ۷:۵۰
- کد خبر : 59139 چاپ خبر

قرار گرفتن ایران در جمع ۱۰ کشور دارنده فناوری سمعک دیجیتال
نخستین سمعک هوشمند دیجیتال ایرانی توسط یک شرکت دانشبنیان داخلی طراحی و تولید شد؛ دستاوردی که ایران را در بین ۱۰ کشور جهان دارای توان تولید سمعک دیجیتال پیوسته قرار داد.
به گزارش اکو ایران، کمشنوایی یکی از چالشهای شایع جهانی است که ارتباطات اجتماعی و کیفیت زندگی را تحت تأثیر قرار میدهد. طبق آمار سازمان بهداشت جهانی، بیش از ۱.۵ میلیارد نفر با کمشنوایی زندگی میکنند و این رقم تا سال ۲۰۵۰ ممکن است به ۲.۵ میلیارد برسد.
اکنون سمعک ایرانی با فناوری پیشرفته و قیمت مناسب، راهحلی بومی برای این چالش ارائه میدهد. این محصول به کمشنوایان کمک میکند تا دوباره از صداهای زندگی لذت ببرند.
یکی از شرکتهای دانشبنیان از سال ۱۳۶۵ با مأموریت بهبود کیفیت زندگی افراد کمشنوا تأسیس شد و در آستانه ۴۰ سالگی، به یکی از پیشگامان صنعت شنواییشناسی در ایران تبدیل شده است. این شرکت دانشبنیان، اولین تولیدکننده سمعکهای داخل گوشی (ITE) و ادیومتر در خاورمیانه است و از اولین سمعک دیجیتال هوشمند ساخت ایران رونمایی کرد. این سمعک ایرانی که با حمایت وزارت بهداشت و اساتید شنواییشناسی تولید شده، با قیمت مقرونبهصرفه و خدمات پس از فروش گسترده، نیازهای کمشنوایان را برآورده میکند.
ویژگیهای کلیدی این سمعک به این شرح است:
پردازش پیشرفته گفتار: تفکیک گفتار از نویز برای شنوایی واضحتر در محیطهای شلوغ مانند جلسات یا رستورانها
طراحی ارگونومیک: مدلهای داخل گوشی (ITE) و پشت گوشی (BTE) با راحتی بالا برای استفاده طولانیمدت
قیمت مقرونبهصرفه: جایگزینی اقتصادی برای سمعکهای وارداتی با کیفیت مشابه
آریا خمسه، معاون فروش و بازاریابی این شرکت دانشبنیان در گفتوگو با ایسنا، از تولید نخستین سمعک هوشمند دیجیتال ایرانی خبر داد و گفت: ایران در میان معدود کشورهای جهان قرار گرفته که به فناوری تولید سمعک دیجیتال دست یافتهاند.
وی اظهار کرد: فناوری تولید سمعک دیجیتال در اختیار کمتر از ۱۰ کشور دنیا است؛ عمدتاً کشورهای اروپایی و دو کشور آمریکای شمالی. این فناوری، یک تکنولوژی خاص است که کشورهای صاحب فناوری، تولید آن را در انحصار خود نگه داشته و به کشورهای دیگر انتقال ندادهاند.
خمسه با اشاره به پیشینه این شرکت در حوزه تجهیزات شنوایی، خاطر نشان کرد: ما با تجربه ۴۰ ساله بهعنوان واردکننده بهترین برندهای جهانی سمعک، در پنج سال گذشته بهعنوان یک شرکت دانشبنیان و نوآور، تحقیقات وسیعی برای تولید سمعک در داخل کشور انجام دادیم.
وی با بیان اینکه در آغاز مسیر، واردات ابزارهای دقیق برای استانداردسازی محصول با مشکلات زیادی همراه بود، ادامه داد: متأسفانه حمایتی برای واردات این تجهیزات حیاتی انجام نشد و همین موضوع فرآیند تولید را زمانبر کرد. با این حال، امروز توانستهایم با اتکا به نیروهای متخصص و دانشجویان دانشگاههای معتبر کشور، نرمافزار سمعک و بخشی از سختافزار آن را در داخل تولید کنیم.
خمسه ادامه داد: تنها بخش کوچکی از سختافزار سمعک از طریق واردات تأمین میشود، اما تمام قابلیتهایی که سمعکهای پیشرفته اروپایی دارند، در سمعک ایرانی نیز طراحی و پیادهسازی شدهاند. این سمعک قابلیت تولید انبوه دارد و با توجه به دریافت ارز ترجیحی میتواند به کاهش ارزبری کمک شایانی کند.
معاون فروش این شرکت اظهار کرد: برآورد ما این است که در سال اول، این سمعک توانایی تأمین حدود ۲۰ درصد از نیاز بازار داخلی را دارد و به همین میزان واردات را کاهش خواهد داد.
وی درباره روند استفاده از این محصول، توضیح داد: ابتدا فرد متقاضی باید به متخصص شنواییسنج یا گوش و حلق و بینی مراجعه کند تا پس از انجام تستهای لازم، قالبگیری از گوش انجام شود. این قالب به شرکت ما ارسال میشود و ما متناسب با وضعیت افت شنوایی فرد، سمعک ویژهای را طراحی و تولید میکنیم.
خمسه افزود: سمعک تولید شده مجدد توسط شنواییشناس تنظیم میشود و داخل کانال گوش قرار میگیرد. در حال حاضر، این فرآیند در تعامل با متخصصان انجام میشود و ما در آینده نزدیک نیز برنامهریزی کردهایم گوشی ویژه تنظیم سمعک را نیز در داخل تولید کنیم.
وی با تاکید بر اهمیت توسعه نرمافزار در فناوری سمعک، گفت: بخش مهم این محصول، نرمافزار آن است که بهطور کامل توسط متخصصان داخلی نوشته شده است. اصل موضوع این است که بتوانیم تنظیم دقیق و اصطلاحاً فیتینگ سمعک را بهدرستی انجام دهیم تا جایگزین مؤثر حس شنوایی انسان شود؛ یکی از پنج حس مهم زندگی ما.
خمسه درباره تأثیر اقتصادی این فناوری نیز گفت: اگر تولید انبوه این سمعک داخلی توسعه یابد، از خروج ارز از کشور جلوگیری خواهد شد. از سوی دیگر، فروش این محصول به کشورهای همسایه نیز هدفگذاری شده و میتواند منجر به ارزآوری شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر، تمرکز ما بر بازار کشورهای همسایه است، اما امیدواریم در پنج سال آینده بتوانیم در نمایشگاههای معتبر جهانی بهویژه نمایشگاههای تخصصی اروپا بهعنوان یک شرکت بینالمللی تولیدکننده سمعک حضور پیدا کنیم.
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 2 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0