- تاریخ انتشار : یکشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۸
- کد خبر : 60375 چاپ خبر

تشکیل کمیته حقیقتیاب برای رسیدگی به جنایتهای رژیم صهیونیستی؛ گامی در مسیر تقویت صلح و امنیت بینالمللی
رژیم صهیونیستی در سالهای اخیر با تشدید کارزارهای جنایتکارانه خود به تهدید جدی برای صلح و امنیت بینالمللی تبدیل شده است و همین موضوع تاکیدی بر ضرورت انجام اقدامهای لازم برای توقف روند یادشده محسوب میشود.
جنایتهای رژیم صهیونیستی در جریان تجاوز ۱۲ روزه به ایران دارای ابعاد و گستره قابل توجهی است؛ این در حالی است که اقدامهای جنایتکارانه رژیم صهیونیستی علیه ایران محدود و منحصر به همین تجاوز نبوده و بهویژه در چهار دهه گذشته کشور و مردم ایران را هدف قرار داده است.
تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به ایران با همکاری و تحت حمایت آمریکا، نقض آشکار قوانین بینالمللی و بشردوستانه مندرج در منشور سازمان ملل است؛ این اقدام با نقض اصول مسلم حقوق بینالملل و منشور سازمان ملل ازجمله بند ۴ ماده ۲ منشور، علاوه بر اینکه تجاوز آشکار به تمامیت ارضی ایران محسوب میشود، صلح و امنیت بینالمللی را نیز با مخاطرات جدی مواجه کرده است.
رژیم صهیونیستی بهعنوان یک بازیگر اصلی در عرصه تروریسم سازمانیافته در جریان تجاوز ۱۲ روزه به ایران به شکل هدفمند و برنامهریزیشده غیرنظامیان، اماکن و زیرساختهای غیرنظامی را بدون هشدار قبلی و خارج از چارچوبهای نظارتی بینالمللی هدف قرار داد؛ هدف قرار دادن بیمارستانها، رسانهها و خبرنگاران، آمبولانسها و دانشمندان برجستهترین بخشهای این کارزار ضدایرانی از پیش طراحیشده هستند.
نگاهی به گستردگی جنایتهای یادشده که در نهایت به شهادت بیش از هزار شهروند ایرانی منجر شد، ضرورت تشکیل کمیته حقیقتیاب مستقل را برای بررسی نقضهای متعدد قوانین و حقوق بینالملل بیش از پیش مینمایاند.
شورای حقوق بشر سازمان ملل براساس وظایف ذاتی و ماهوی خود یعنی نشان دادن و برجسته کردن موارد نقض حقوق بشر باید با استفاده از سازوکار کمیته حقیقتیاب گزارشهای مستند و مستدلی را از نقضهای آشکار حقوق بشر در جریان تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران برای طرح در جوامع بینالمللی آماده کند.
نکته مهم این است که سکوت و بیعملی این شورا سبب تکرار و تشدید چنین تخلفها و نقضهای آشکاری را فراهم میکند؛ ضمن اینکه رژیم صهیونیستی را به بازیگری بیمهار در عرصه بینالمللی تبدیل میکند که هر لحظه میتواند از طریق نقض حاکمیت کشورها، فاجعههایی انسان و روانی خلق کند.
ناصر سراج، معاون امور بین الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر در نامهای به همتایان حقوق بشری خود در بیش از ۱۵۰ کشور در سراسر جهان ضمن برشمردن مهمترین مصداقهای نقض حقهای بشری مردم ایران در نتیجه تجاوز ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی، خواستار اقدام بینالمللی از طریق تشکیل کمیته حقیقتیاب و مشارکت در مستندسازی حقوقی این جنایتها شد.
دبیر ستاد حقوق بشر در این نامه آورده است: با توجه به ابعاد گسترده و مستمر جنایتهای رژیم صهیونیستی علیه ملتهای منطقه، بهویژه اقدامهای اخیر این رژیم در تجاوز مستقیم به حاکمیت ایران و هدف قرار دادن شهروندان و مستشاران رسمی ایران در جریان جنگ ۱۲ روزه اخیر، ضرورت دارد که جامعه جهانی از مرحله صرف محکومیت عبور کرده و به اقدامهای موثر و ملموس روی آورد.
وی تصریح کرد: در این راستا، تشکیل یک کمیته حقیقتیاب بینالمللی مستقل برای بررسی و مستندسازی جنایتهای جنگی، جنایت علیه بشریت و دیگر نقضهای جدی حقوق بینالمللی بشر توسط رژیم صهیونیستی امری ضروری و فوری است.
با در نظر داشتن رویکرد شورای حقوق بشر سازمان ملل در استفاده ابزاری از کمیتههای حقیقتیاب و اعمال نفوذ و فشار گسترده مدعیان غربی حقوق بشر که متحدان رژیم صهیونیستی نیز به شمار میروند، تشکیل چنین کمیتهای دور از تصور است، هرچند که ضرورت آشکاری دارد.
در عین حال نگاهی به تاریخچه تشکیل کمیتههای حقیقتیاب در شورای حقوق بشر سازمان ملل نشان میدهد که این شورا تاکنون با بیتوجهی کامل به گزارشهای مربوط به نقضهای آشکار و مستمر حقوق بشر در کشورهای یادشده هرگز برای تشکیل کمیته حقیقتیاب جهت رسیدگی به این موارد اقدام نکرده است.
از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی که در تاریخ مجعول هشت دههای خود کارنامهای قطور از موارد نقض حقوق بشر علیه فلسطینیها، لبنانیها، سوریها، … دارد، تاکنون از سوی نهادها و سازوکارهای بینالمللی با اقدام جدی و بازدارنده مواجه نشده است.
چراکه آمریکا همواره نقش خود را در حفاظت از رژیم صهیونیستی در برابر روندها و فرآیندهای قانونی تمام و کمال ایفا کرده است تا این رژیم با مانع و سدی در ادامه مسیر جنایتکارانه خود مواجه نباشد.
با وجود همه این موارد، به نظر میرسد دیگر زمان تغییر رویهها بهویژه در شورای حقوق بشر سازمان ملل دستکم برای از بین رفتن اعتبار باقیمانده این نهاد فرا رسیده است، چراکه جنایتهای رژیم صهیونیستی در سالهای اخیر با فرا رفتن از مرزهای فلسطین اشغالی به تهدید جدی برای صلح و امنیت بینالمللی تبدیل شدهاند و دور از واقعیت نیست که در آینده نزدیک آتش جنایتهای این رژیم دامن متحدان آن در خارج از منطقه را بگیرد.
انتهای پیام/
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0