• تاریخ انتشار : یکشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۴ - ۴:۳۷
  • کد خبر : 66739
  • مشاهده :  -
  • چاپ خبر
عملکرد وزارت علوم در زمان جنگ ۱۲ روزه/ دانشگاهیان برای ایران متحد شدند

عملکرد وزارت علوم در زمان جنگ ۱۲ روزه/ دانشگاهیان برای ایران متحد شدند

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری‌ عملکرد این وزارتخانه را در زمان جنگ ۱۲ روزه تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، حسین سیمایی صراف وزیر علوم‌تحقیقات و فناوری با اشاره به نقش، دانشگاه و دانشگاهیان در ۱۲ روز جنگ تحمیلی گفت: حمله همزمان دشمن به سرداران رشید اسلام و استادان ارجمند ما نشان داد که بین علم و امنیت پیوند وسیعی برقرار است هر جا سرمایه گذاری وسیعی در علم و دانش داشتیم نتیجه آن را در دفاع از امنیت و تمامیت کشور دیدیم.

وی ادامه داد: اگر دفاع سرافرازانه داشتیم و افتخار آفریدیم، ناشی از اعتماد به دانشگاه و حکمرانی علمی در حوزه دفاعی است.

وی ادامه داد: ما استادانی داشتیم که در همان زمان جنگ در قسمت متروکه دانشگاه را خود جارو زده و استودیو ایجاد کردند برای اینکه بتوانند خبر و مصاحبه تولید کنند، استادانی داشتیم که اخراج شده بودند، از ما گله‌مند بودند، ما هم نتوانسته بودیم آنها را برگردانیم؛ یکی از این استادان آمد و گفت من دست در دست کسی می‌گذارم که من را اخراج کرده اما با او هم پیمان هستم در دفاع از ایران.

وزیر علوم افزود: دانشگاهیان ما متحد شدند و گفتند اختلافات داخلی و خانوادگی ارتباطی به دشمن ندارد و در مقابل دشمن ایستادند.

وی افزود: هیچ نهاد اجتماعی فکر نمی‌کنم بیش از دانشگاه مرکب از سلایق، ادیان و مذاهب گوناگون باشد در همه اقشار نفوذ دارد و این فرصت است که اگر دانشگاه همراه باشد همه کشور را همراه است، دانشگاهیان در این ۱۲ روز نشان دادند در برابر دشمن قومیت و سلایق سیاسی رنگ می‌بازد و همه زیر پرچم جمهوری اسلامی قرار می‌گیرد.

وزیر علوم افزود: جریان علمی به تناسب جنگ تغییراتی کرد و ما خیلی سریع، به‌هنگام، قاطع و همدلانه تصمیماتی گرفتیم تا دانشگاه کار عادی خود را انجام دهد روز ۲۳ خرداد جنگ شروع شد ما بعد از ظهر همان روز با وزارت بهداشت به صورت مشترک برای ادامه کار دانشگاه، اطلاعیه‌ای صادر کردیم.

وی ادامه داد: ما در شروع جنگ وسط امتحانات بودیم، دفاع از رساله‌های دکتری مطرح بود، مصاحبه دکتری داشتیم جذب داوطلبان هیئت علمی در جریان بود، همان روز جمعه بخشی از این مسائل را برنامه‌ریزی و هماهنگی کردیم و اطلاعیه دادیم.

وی ادامه داد: موضوع دیگر کنکور بود؛ کنکور باید ۵ و ۶ تیر ماه برگزار می‌شد. اکثر کارها انجام شده بود. در مقطعی اعلام کردیم ۱۶ تیرماه اعلام می‌کنیم که کنکور چه زمانی برگزار می‌شود و چون جنگ زود تمام شد، پیش‌بینی کردیم ۲۵ و ۲۶ تیرماه کنکور با حضور ۸۲۰ هزار نفر برگزار شود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا تمهیدات خاص برای سال آینده پیش بینی شده است یا خیر، افزود: بله، ما سناریوهای مختلف را برای سال آینده به ویژه در بخش آموزش در نظر گرفته‌ایم، در بخش آموزش برنامه‌ریزی‌های مختلفی شده اگر خدای ناکرده دشمن باز خطایی کرد و عبرت نگرفت، جریان آموزش ادامه یابد.

وی افزود: خوشبختانه دانشگاه‌ها و خوابگاه‌ها در زمان جنگ آسیب ندید.

وی درباره بیانیه‌ای که وزارت علوم بعد از فرمایشات مقام معظم رهبری صادر کرد، ادامه داد: جا دارد در این فرصت به خاطر هوشمندی رهبری انقلاب به خودمان تبریک بگویم، ایشان در رهبری علم و فناوری پیشرو بودند.

وی ادامه داد: مقام معظم رهبری شروع کننده موضوع مرجعیت علمی بودند و دانشگاه‌ها را به حرکت درآوردند؛ ایشان فرمودند دانشگاه‌ها باید مرجع حل مسائل باشند، شرکت‌های دانش بنیان و حتی هوش مصنوعی از موضوعاتی بودند که ایشان حساسیت نشان داده و گوشزد کردند.

وی ادامه داد: جنگ علی رغم تلخی‌ها برای کشورهای باهوش یک فرصت است. مقام معظم رهبری در آستانه اربعین استادان و فرماندهان سپاه، پیام مهمی را اعلام فرمودند که یک راهبرد آن مربوط به دانشگاه‌ها و شتاب در حوزه دانش و فناوری بود. وظیفه ملی و دینی ما بود بلافاصله به پیام ایشان لبیک گفته و در راستای عملیاتی شدن آن برنامه‌ریزی کنیم‌.

سیمای صراف افزود: اولین گام این بود که ما حتماً گوش به فرمان، این راهبرد را پیگیری می‌کنیم.

وی ادامه داد: ما علاوه بر این، دو کار در وزارت علوم شروع کرده بودیم، یکی تهیه برنامه عملیات و برنامه اقدام قانون برنامه هفتم، قانون برنامه هفتم تکالیف خوبی بر دوش ما گذاشته است که ما برنامه عملیاتی آن را نوشته‌ایم و به تدریج در حال اجرای آن بودیم.

سیمایی صراف افزود: یک برنامه دیگر آغاز کرده بودیم، بسته میل به مرجعیت علمی، از خلال برنامه‌های اجرایی آنچه که معطوف به سخنان مقام معظم رهبری بود را استخراج کردیم و برای اجرای آن بسیج شدیم، برای همین کارگروه شتاب علمی تشکیل شد.

وی ادامه داد: برخی از برنامه‌ها را استخراج کردیم تا در بسته شتاب علمی قرار گیرد. واقعیت این است که ما در برنامه آموزشی کمتر انعطاف نشان دادیم، در حالی که شاخص یک دانشگاه زنده این است که انعطاف داشته باشد؛ رشته‌هایی آمده و می‌رود، دانشگاه باید سریع خود را برساند، تربیت دانشجو در رشته منسوخ شده را باید کنار بگذاریم و حوزه‌های جدید می‌آید که ممکن است ما به آن بی توجه باشیم.

وی افزود: حوزه هوش مصنوعی و کوانتوم خواست رهبری هم بوده است.

سیمایی ادامه داد: بیش از ۳۶۰۰ برنامه درسی داریم؛ امروز دوستان را مکلف کردم گرچه در علوم انسانی و مهندسی تحولاتی در برنامه داشتیم ولی کافی نیست باید شتاب ما بیشتر باشد.

وزیر علوم افزود: ما حوزه‌هایی داریم که متأسفانه برخی از دانشجویان ما مهاجرت کردند؛ در برخی از حوزه‌های دانشی نیاز داریم دانشجو را بورس کنیم؛ این بورس می‌تواند بورس داخل و یا خارج باشد.

وزیر علوم افزود: باید فرصت‌مطالعاتی را برای دانشجو و استاد ایجاد کنیم؛ در ۱۰ سال گذشته آمار فرصت‌مطالعاتی به طور میانگین ۱۰۰ نفر بوده که بسیار کم است.

وی افزود: در گذشته همه مخارج پوشش داده می‌شد اما الان مخارج کامل تامین‌نمی شود.

وی افزود: اجرای این برنامه نیاز به حمایت دولت دارد، باید این فرصت مطالعاتی ۱۰ برابر شود. در دهه ۹۰ سالی دو هزار نفر هم فرصت مطالعاتی اعزام می‌شدند، الان میانگین ۱۰۰ تا ۱۳۰ نفر شده است که خیلی کم است

وزیر علوم ادامه داد: ما در حال بررسی کاهش سنوات تحصیلی هستیم؛ با آمدن هوش مصنوعی و با وجود دستیار آموزشی چه لزومی دارد دوره لیسانس ۴ سال باشد. ابزار و فناوری جدید خیلی کمک کردند به تسریع در تحصیل.

وی ادامه داد: با آمدن هوش مصنوعی بسیاری از سنت‌ها را باید بشکنیم، کارشناسی باید سه سال شود و دانشجو سریع وارد بازار کار شود، سه سال آموزش ببیند و یک نیم‌سال مهارتی باشد.

وی ادامه داد: در علوم‌انسانی کمتر بازار مهارت آموزی فراهم‌شده است، ما کاری کردیم گاهی برای استاد دانشکده دنبال دانشجو می‌گردد، چرا دانشجو باید ملزم به انتخاب استادی باشد که ما انتخاب کردیم.

سیمایی ادامه داد: باید در تکالیف دانشجو تجدید نظر شود؛ پایان‌نامه ارشد خیلی متفاوت شده است. آیا نمی‌شود به جای پایان نامه ارشد یک تحقیق و مقاله علمی جایگزین کرد؟

وزیر علوم‌افزود: از جمله موضوعات دیگر تحول در مدیریت منابع انسانی است. شامل دانشجویان، داوطلبان ورود به دانشگاه، فارغ التحصیلان دانشگاه و داوطلبان هیئت علمی است. داوطلبان ما نگران هستند؛ نگران یک سری سهمیه‌هایی هستند که به تدریج ایجاد شده است. من در دو نوبت جلسات کنکور شرکت می‌کنم، با خانواده داوطلبان دیدار دارم، در این دو نوبت اولین واکنش خانواده‌ها یک سری امتیازات است که حداقل تصور می‌کنند، به یکی از آنها جواب دادم، تصوراتی از امتیازات و سهمیه‌ها و مانند آن داشتند.

وی افزود: گاهی وقتی جواب کنکور می‌آید برخی تصمیم به مهاجرت می‌گیرند، چون تصور می‌کنند تبعیض بزرگی رخ داده است. اینها سرمایه‌های ما هستند؛ رئیس‌جمهور سال گذشته دستور داد به عنوان عدالت آموزشی در آن سهمیه‌ها مطالعه شود، بنابراین ما با همکاری وزارت بهداشت، نمایندگانی از شورای عالی انقلاب فرهنگی طرحی آماده کردیم؛ ایراداتی گرفتند که در حال بازنگری آن هستیم.

وزیر علوم ادامه داد: نتایج مطالعات را قرار است در بسته‌ای که اعلام کردم بیاوریم. عدالت آموزشی در بخش سهمیه‌ها انجام شده است. رئیس جمهور نقطه نظراتی داشتند؛ فکر کنم بتوانیم تا ۱۰ روز آینده این نقطه نظرات را تامین‌کنیم. البته نمی‌گویم همه سهمیه‌ها حذف می‌شود بلکه یک بازنگری می‌شود.

لینک کوتاه

برچسب ها

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.