- تاریخ انتشار : سه شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۰
- کد خبر : 6857 چاپ خبر

صدراعظم آینده آلمان بهدنبال نقض حکم دادگاه لاهه
دیوان کیفری بینالمللی میگوید که دولتها نمیتوانند صحت تصمیمهای این دیوان را تعیین کنند و نخستوزیر رژیم صهیونیستی با حکم قضایی درباره اتهامهای جنایت جنگی در غزه مواجه است.
فردریش مرتز که انتظار میرود صدراعظم بعدی آلمان باشد، میگوید با وجود حکم بازداشتی که دیوان کیفری بینالمللی علیه بنیامین نتانیاهو صادر کرده، مطمئن خواهد شد که نخستوزیر رژیم صهیونیستی میتواند به آلمان سفر کند.
مرتز یک روز پس از پیروزی حزب محافظهکار اتحادیه دموکرات مسیحی (CDU) در انتخابات ملی آلمان، در گفتوگو با خبرنگاران گفت که طی گفتوگوی تلفنی با نتانیاهو گفته است که وی باید پس از تشکیل دولت جدید آلمان با نتانیاهو ملاقات کند.
مرتز گفت: در صورتی که او (نتانیاهو) قصد سفر به آلمان را داشته باشد، متعهد شدهام که راهی برای اطمینان از اینکه او میتواند بدون بازداشت به آلمان سفر کند و دوباره آنجا را ترک کند، پیدا خواهیم کرد.
او اضافه کرد: من فکر میکنم این یک ایده واقعا پوچ است که نخستوزیر اسرائیل نمیتواند به آلمان سفر کند؛ او میتواند به آلمان سفر کند.
دفتر نتانیاهو پیش از این طی بیانیهای اعلام کرده بود که مرتز (در مخالفت آشکار با تصمیم دیوان کیفری بینالمللی) از نخستوزیر رژیم صهیونیستی دعوت کرده به آلمان سفر کند.
دیوان کیفری بینالمللی در ماه نوامبر (آبان/آذر) حکم بازداشت نتانیاهو و یوآو گالانت، وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی را به اتهام ارتکاب جنایتهای جنگی و جنایت علیه بشریت صادر کرد.
دیوان کیفری بینالمللی که مقر آن در لاهه هلند است، به اظهارات مرتز پاسخ داد و گفت که دولتها موظفند که تصمیمهای دیوان را اجرا کنند.
دادگاه لاهه اضافه کرد: هرگونه نگرانی کشورها باید به موقع و کارآمد بههمراه دادگاه رسیدگی شود. این وظیفه دولتها نیست که بهطور یکجانبه صحت تصمیمهای قانونی دادگاه را تعیین کنند.
بیاعتنایی صدراعظم آینده آلمان به حکم دیوان درحالی است که گروههای حقوق بشری و کارشناسان حقوق بینالملل نیز رژیم صهیونیستی را متهم به ارتکاب جنایتهای جنگی و بمباران بیرویه فلسطینیان در سراسر نوار غزه میکنند.
- بیشتر بخوانید:
- رومانی حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو را نادیده گرفت
- انتقاد گروههای حقوق بشری از رویکرد لهستان در قبال حکم لاهه
براساس آمارها، بیش از ۴۸ هزار فلسطینی در این جنگ به شهادت رسیدهاند. اما هزاران نفر دیگر همچنان در زیر آوار مدفون بوده و گمان میرود که به شهادت رسیده باشند.
اساسنامه رم، معاهدهای که دیوان بینالمللی کیفری را تاسیس کرد، شامل ۱۲۴ کشور عضو در ۶ قاره است.
جاناتان کوتاب، وکیل بینالمللی حقوق بشر، پس از صدور حکم دیوان کیفری بینالمللی گفت، براساس این اساسنامه، کشورهایی که بخشی از دیوان کیفری بینالمللی هستند، ازنظر قانونی موظف به اجرای حکم بازداشت هستند.
کوتاب اضافه کرد: قانون براساس این فرض عمل میکند که مردم از آن اطاعت خواهند کرد. کوتاب گفت که همه قوانین اینگونه ایجاد میشوند. شما انتظار دارید که همه به قانون احترام بگذارند؛ کسانی که به قانون احترام نمیگذارند خودشان قانون را زیر پا میگذارند.
آلمان هم متحد سرسخت رژیم صهیونیستی و هم در ظاهر حامی قوی دیوان کیفری بینالمللی بوده است.
این کشور بهعنوان یکی از اعضای دادگاه موظف است افرادی را که علیه آنها حکم صادر شده در خاک خود بازداشت کند.
پس از تصمیم دادگاه لاهه در ماه نوامبر، سخنگوی دولت آلمان گفت که این کشور حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت را بهدقت بررسی خواهد کرد.
انتهای پیام/
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0