به گزارش بازار، محمد لاهوتی، رئیس هیات مدیره کنفدراسیون صادرات ایران با اشاره به حادثه دلخراش انفجار در بندر شهید رجایی و انتقادات رئیسجمهور از دپوی طولانیمدت کانتینرها در بنادر، افزود: انتقادات رئیسجمهور، کاملا بهحق و بهجا است، زیرا در جهان، گمرک فقط درگاه ورود و خروج کالاست و در کشورهای پیشرفته و بیشتر کشورهای در حال توسعه، کالا در گمرکات معطل نمیماند.
رئیس هیات مدیره کنفدراسیون صادرات ایران گفت: شرایط سخت ثبت سفارش کالاها و سهمیه بندی در وزارت صمت، شرایط دشوارتر تخصیص و همچنین مشکلات تامین ارز در بانک مرکزی، عوامل اصلی شکلگیری صف در ترخیص کانتینرها و کالاها در بنادر و گمرکات کشور است.
وی تاکید کرد: این کالاها، در حقیقت سرمایههای تجار و تولیدکنندگان است و حقشان این است که کالاهایشان در اسرع وقت ترخیص شود.
رئیس هیات مدیره کنفدراسیون صادرات ایران با اشاره به اشکالاتی که در موضوع ترخیص کالاها از گمرکات وجود دارد، خاطرنشانکرد: یکی از این موضوعات، تامین و تخصیص ارز است که شاهدیم فرآیند و صف آن به پنج تا ۶ ماه افزایش یافته است.
وی یادآور شد: همچنین شاهدیم بسیاری از این کالاهایی که وارد میشود، اقدامات مربوط به استانداردشان انجام نشده و به همین دلیل معطل میشوند.
لاهوتی گفت: دپوی این حجم از کالا در گمرکات و بنادر کشور، نشاندهنده ایراد در دستگاههای اجرایی است که بیشترین اشکال مربوط به سهمیه بندی در وزارت صنعت، معدن و تجارت، مشکلاتی که بعضا در صف تخصیص اتفاق میافتد و همچنین سختگیریهای بانک مرکزی در حوزه تامین ارز بازمیگردد.
وی بیان داشت: به دنبال اتفاق بسیار ناگوار روز شنبه (ششم اردیبهشت) که طی آن تعداد زیادی از هموطنان جان خود را از دست دادند یا زخمی شدند، باید دستگاههای اجرایی به بازنگری در سیاستهای خود در این زمینه بپردازند و شیوه ای اتخاذ شود تا شاهد دپوی این حجم از کالا و کانتینر در انبارها و محلهای گمرک و بنادر نباشیم.
رئیس هیات مدیره کنفدراسیون صادرات ایران یادآور شد: زمانی در چند سال قبل موضوع «بازرسی و ارزیابی در محل واحدهای تولیدی» کلید زده شد، اما به دلیل مشکلاتی که وجود داشت موفقیتآمیز نبود. با این حال در همه کشورها کالاها وارد کارخانه ها میشود و پس از آن نماینده گمرک وارد کارخانهها شده و به انجام ارزیابی و کارشناسی آنها میپردازد.
وی با اشاره به اینکه در مقوله صادرات، «ارزیابی در محل» داریم، ادامهداد: اگر این موضوع در واردات نیز اتفاق بیفتد، میتواند بسیار کمکحال باشد.
لاهوتی افزود: مهمترین دلایلی که این اتفاق نمیافتد؛ شرایط سخت ثبت سفارش کالاها و سهمیه بندی در وزارت صمت، شرایط سختتر تخصیص و همچنین مشکلات تامین ارز در بانک مرکزی است.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0