به گزارش خبرگزاری مهر، مجید مالکی در دوره آموزشی روایت پیشرفت با اشاره به اینکه «روایت پیشرفت از ساخت کشور حکایت میکند»، تصریح کرد: تاریخ شفاهی به دلیل اهمیتش در روایت انقلاب اسلامی، جایگاه ویژهای دارد. هر آنچه که به اتفاقات گذشته مرتبط است، در قالب ادبیات پایداری و آنچه که به امروز مربوط میشود، در قالب روایت پیشرفت تعریف میشود.
وی در ادامه افزود: برای پرداختن به سوژههای روایت پیشرفت، باید بیشتر بر نسبت سوژه با انقلاب اسلامی تمرکز کنیم و سیاستهای جناحی را از این بحث دور نگه داریم.
مسئول دفتر روایت پیشرفت حوزه هنری اشاره کرد: امروز ما در معرض بمباران فکری و روحی یا همان جنگ ترکیبی شناختی هستیم. برای ایستادگی در این جبهه، نیاز داریم تا به تولید اثر بپردازیم و داشتههای خود را در این جنگ روایت کنیم تا به دشمن نشان دهیم که پیشرفت ما واقعی است.
وی همچنین تأکید کرد: محققان در روایت پیشرفت باید وقایعی را که در زیست بوم پیشرفت رخ داده، به تصویر بکشند. روند کار در این زمینه شامل رصد، مصاحبه کوتاه، سوژهیابی، پیشمصاحبه و مصاحبه نهایی است.
مالکی به تفاوت تاریخ شفاهی و خاطرهنگاری نیز اشاره کرد و گفت: روایت پیشرفت در واقع همان تاریخ شفاهی است که باید عینیت ماجرا را در آن پیدا کنیم. تفاوت این دو در این است که در تاریخ شفاهی، ذهن موضوعیت دارد و در خاطرهنگاری، سوژه به عنوان موضوع مطرح است.
وی در پایان به برخی از موضوعات مهم مطرح شده در این کارگاه آموزشی، از جمله تکنیکهای رصد، مصاحبه و مراحل آن اشاره کرد و بر اهمیت تسلط بر این مباحث برای مستندسازی درست تاریخ شفاهی تأکید کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، این دوره آموزشی با هدف ارتقای مهارتهای روایتگری و مستندسازی تاریخ شفاهی، از سوی حوزه هنری چهارمحال و بختیاری و همکاری ستاد کنگره شهدای استان با حضور محققان و علاقهمندان به این حوزه برگزار شد و امید میرود تأثیر مثبت و سازندهای بر روی روایتگریهای آینده داشته باشد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0