به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت، ظهر پنجشنبه در هماندیشی علمی «حج و امتسازی اسلامی» که به همت پژوهشکده حج و زیارت و با همکاری معاونت امور بینالملل بعثه مقام معظم رهبری در قم برگزار شد، با تبریک دهه کرامت و هفته حج، بر جایگاه محوری آموزههای ابراهیمی در فرآیند امتسازی تأکید کرد.
وی با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب پیرامون «امتسازی» افزود: امروز این موضوع یکی از مسائل راهبردی دنیای اسلام بهشمار میرود و سخنان حکیمانه رهبر انقلاب، مبنایی برای شکلگیری این هماندیشی علمی شد تا ظرفیتهای حج ابراهیمی در ابعاد نظری و عملی تبیین شود.
حجتالاسلام نواب با بیان اینکه قرآن کریم حضرت ابراهیم را «امتی قانت» معرفی میکند، گفت: بنیانهای حج بر شخصیت ابراهیم خلیلالله (ع) استوار است و امام خمینی (ره) نیز همواره بر حج ابراهیمی تأکید میکردند. آیات سورههای بقره، ابراهیم و ممتحنه نشان میدهد که بیش از ۲۰ مؤلفه بنیادین امتسازی در سیره این پیامبر الهی وجود دارد که اخلاص، نخستین آنهاست.
وی ادامه داد: اخلاص در تمام مراحل زندگی ابراهیم (ع) نمایان است، ویژگیای که در شخصیتهایی مانند امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز بهروشنی قابل مشاهده است.
سرپرست حجاج ایرانی پایبندی به راه الهی را دومین شاخص امتسازی دانست و گفت: استمرار یک راه الهی، بدون حضور مؤثر امت در صحنه امکانپذیر نیست؛ همچنانکه قیام امام خمینی (ره) در ۱۳۴۲ آغاز شد اما با حضور مردم در ۱۳۵۷ به ثمر نشست.
وی «دستورالعمل روشن» را مؤلفهای دیگر دانست و افزود: امت بدون برنامه و تزکیه، آیندهای ندارد.
وی بر لزوم تربیت انسانهایی بصیر و مقاوم تأکید کرد و گفت: امتسازی در گرو اتحاد امت اسلامی، همراهی دینداران، و مقاومت در برابر جریان باطل است.
نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت با اشاره به سنتهای تأسیسشده توسط حضرت ابراهیم (ع) از جمله نماز، جهاد، اعتکاف، طواف و قربانی گفت: او نخستین کسی بود که برای خدا مهاجرت کرد و مناسک حج را بنیان نهاد. همچنین مطابق بیان رهبر معظم انقلاب، برائت از مشرکان یکی از برجستهترین آموزههای حج ابراهیمی است؛ آموزهای که سوره ممتحنه نیز بر آن تأکید دارد.
حجتالاسلام نواب در پایان با اشاره به آسیبهای تفرقه پس از رحلت پیامبر اسلام (ص)، گفت: امت اسلامی باید به الگوی ابراهیم بازگردد؛ پیامبری که قرآن او را نماد توحید، وحدت و ملتسازی معرفی کرده است.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0