به گزارش خبرنگار مهر، این رویداد به همت واحد مطالعات و اندیشه ورزی حوزه هنری استان کهگیلویه و بویراحمد و انجمن پیشکسوتان عکاسی کشور در مناطق عشایری شهرستان بویراحمد برگزار شد.
این تور فرصتی را برای ۱۰ استاد سرشناس عکاسی کشور فراهم کرد تا با حضور در بین ایلات، با زندگی و آداب عشایر آشنا شده و تصاویر بینظیری از این فرهنگ ثبت و ضبط کنند.
اجرای شاهنامهخوانی توسط شاهنامه خوان کهنسال عشایر استاد فیض الله عارفی، نواختن نی چوپان، اجرای آوازهای محلی لری و قشقایی و همچنین گفتگو پیرامون فرهنگ و هویت عشایری با حضور سید محمود موسوی پور پژوهشگر حوزه عشایر از جمله برنامههای این تور یک روزه بود.
طی سه سال گذشته آثار مختلفی در رابطه با فرهنگ عشایر تولید شده است
در این برنامه رئیس حوزه هنری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به چشم انداز حوزه هنری در راستای تقویت فرهنگ و هویت عشایری گفت: این مرکز طی سه سال اخیر تمرکز خود را بر فرهنگ و هویت عشایری قرار داده و در این راستا آثار بسیاری را در قالبهای مختلف هنری تولید کرده است.
شریف اسلامی اظهار کرد: زندگی عشایری و کوچ نشینی گنجینهای از ارزشهای اصیل فرهنگی در خود دارد که باید حفظ و تقویت شود.
وی فرهنگهای بومی را پازلهای متنوع و رنگارنگ هویت ملی دانست و بیان کرد: پاسداشت هویت و فرهنگ عشایری، پاسداشت ریشههای هویتی ملت ایران است چرا که تقویت هویت بومی به تعمیق حس تعلق و انسجام ملی میانجامد.
پاسداشت فرهنگ عشایری بازگشت به گذشته نیست
رئیس حوزه هنری کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: اگر ما امروز برای تقویت فرهنگ و هویت بومی نکوشیم، نسلهای آینده با خطر بی هویتی مواجه خواهند شد و این آیندهای سرزمین را به مخاطره خواهد انداخت.
وی تصریح کرد: پاسداشت فرهنگ عشایری بازگشت به گذشته نیست بلکه گام نهادن آگاهانه به سوی آینده با اعتماد به نفس و اطمینان خاطر است.
شریف اسلامی افزود: این برنامه که در ادامه سلسلهبرنامههای «پسینی با عشایر» با حضور اساتید و پیشکسوتان هنر عکاسی کشور برگزار میشود، فرصتی برای عکاسی از سبک زندگی کوچ نشینی است.
وی هدف از این برنامهها را معرفی ارزشهای فرهنگی و زیستی عشایر به مردم کشور دانست و اضافه کرد: ما در تلاشیم با بهرهگیری از ابزارهای رسانهای و هنری، فرهنگ غنی عشایری را به نحو شایسته به مردم ایران معرفی و ثبت و ضبط کنیم.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0