سعید سپهری کیا در حاشیه سفر به خراسان جنوبی در گفتوگو با خبرنگار مهر گفت: خانههای هلال خراسان جنوبی در پارامترهای مورد نظر برای ارزیابی در میزان مشارکت در برنامههای تقویمی ۱۰۰ درصد، در اجرای برنامههای ابتکاری در مقایسه با مدت مشابه آن ۱۰۰ درصد، در انجام برنامههای امداد زمستانی، چهارشنبه آخر سال، درخت کاری، امداد نوروزی در ۶ ماهه دوم سال گذشته رشد بیش از ۸۵ درصد را داشتهاند و خراسان جنوبی از این نظر جزو ۳ استان برتر کشور در سال ۱۴۰۳ بوده است.
وی با بیان اینکه خانههای هلال خراسان جنوبی بالاترین میزان مشارکت را در اجرای برنامههای ابتکاری داشتهاند، افزود: تا پایان اسفند ۱۴۰۳، ۷ هزار و ۲۶۳ خانه هلال در کشور داشتهایم که از این تعداد ۵ هزار و ۶۰۲ خانه هلال روستایی و هزار و ۲۷ خانه هلال شهری داریم.
به گفته وی هدف از ایجاد خانههای هلال در کشور دسترسی سریع به دورترین مناطق در زمان بروز حوادث جهت ارتقای سرعت پاسخگویی و کاهش حوادث از طریق مردم با انجام آموزشهای مورد نظر است تا در زمان وقوع حوادث و رسیدن نیروهای رسمی امدادی، با انجام اقدامات خانههای هلال از شدت آسیبها کاسته شود.
وی با تاکید بر اینکه خانههای هلال دیده بانهایی در زمان حادثه برای ارتقای تاب آوری جوامع محلی هستند، گفت: از سال ۱۳۹۹ رویکرد خانههای هلال تغییر کرد و با توجه به اینکه تا اسفند ۱۴۰۳، حدود ۸ زلزله و ۱۲ سیل در کشور در استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان، خراسان رضوی، جنوبی و شمالی و کرمان داشتهایم که خوشبختانه در همه این موارد نیروهای خانههای هلال اولین کسانی بودهاند که مدیریت بسیار خوبی این حوادث و توزیع اقلام مورد نیاز داشتهاند.
به گفته وی آمار موجود در این خصوص نشانگر فعالیت بسیار خوب اعضای خانههای هلال در اطلاع رسانی لازم برای ورود نیروهای امداد رسمی است.
سپهری کیا در ادامه این گفتگو اظهار کرد: اعضای خانههای هلال در خراسان جنوبی پیشرو تر از دیگر نیروها در محل حوادث با حداقل ۲۴ ساعت زودتر از نیروهای امداد رسمی حضور پیدا کردهاند و کار اطلاع رسانی و کمک به سیل زدگان و تخلیه مناطق حادثه دیده و باز کردن مسیرها را انجام دادهاند.
به گفته وی در شاخص ترین مورد وقوع سیل در سیستان و بلوچستان، نیروهای خانههای هلال علاوه بر مدیریت حادثه، در تامین سوخت خودروهای امدادی و همچنین رساندن اقلام مورد نظر به حادثه دیدگان مشارکت داشتهاند.
وی با بیان اینکه خانههای هلال خراسان جنوبی در بیشتر پارامترهای مورد نظر در کشور درخشیدهاند، افزود: برای مدیریت خانههای هلال کمیته کشوری راهبری، نظارت و هماهنگی تشکیل شده و متناظر این کمیته در استانها و شعب هلال احمر هم تشکیل شده تا با تصمیمهای اتخاذ شده بر اساس دستورالعملها و شیوه نامههای موجود مدیریت لازم در این خصوص انجام شود.
به گفته وی وظیفه این کمیته نظارت و هماهنگی برای استفاده از فکر و ایدهها برای افزایش میزان مشارکت مردم در انجام ماموریتهای مورد نظر است و حمایت ما در این خصوص بیشتر در بحث هویتی و پشتیبانی است تا مردم با بهره گیری از همه ظرفیتهای موجود محلی و حاکمیتی برای حل مشکلات تصمیم گیری کنند.
سپهری کیا در ادامه خاطر نشان کرد: با تامین اعتبار لازم کاور خانه هلال تهیه خواهد شد و مسئولان خانه هلال باید از این کاور استفاده کند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0