• تاریخ انتشار : یکشنبه ۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۲:۵۵
  • کد خبر : 40158
  • چاپ خبر
مبارزه با آفت سن گندم در ۳۵۵ هزار هکتار از مزارع کرمانشاه

مبارزه با آفت سن گندم در ۳۵۵ هزار هکتار از مزارع کرمانشاه

کرمانشاه- معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه بر لزوم مبارزه جدی و سریع با آفت سن گندم در مناطق سردسیر و معتدل استان تأکید کرد.

فرهاد شریفی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اهمیت مبارزه با آفت سن گندم گفت: سال‌های زیادی است که آفت سن گندم به‌عنوان یک آفت بومی و عمومی در کشور، به‌ویژه در استان‌های خیز مانند کرمانشاه، کردستان و همدان فعالیت دارد. این استان‌ها جزو مناطق اصلی درگیر با این آفت هستند و خوشبختانه استان کرمانشاه همواره جزو استان‌های پیشرو در امر مبارزه با این آفت بوده است.

وی افزود: مبارزه با آفت سن در استان کرمانشاه بر اساس شدت آلودگی و تراکم آفت در واحد سطح به‌صورت سالانه انجام شده و تلاش شده تا از وارد آمدن خسارت به محصول جلوگیری شود. آفت سن گندم جزو آفات عمومی است که نیاز به اطلاع‌رسانی گسترده، تأمین نهاده‌ها و انتخاب دقیق نوع سم و زمان مصرف دارد که در این زمینه برنامه‌ریزی‌های لازم صورت گرفته است.

شریفی با اشاره به عملکرد استان کرمانشاه در مرحله اول مبارزه گفت: تاکنون در مرحله اول که از اواخر اسفند تا اواسط فروردین ماه ادامه داشته، حدود ۲۸۵ هزار هکتار از اراضی استان مورد مبارزه با آفت قرار گرفته و کرمانشاه جزو استان‌های موفق کشور در این مرحله بوده است.

وی ادامه داد: در مرحله دوم که مربوط به پوره‌ها (مرحله تخم‌گذاری و رشد اولیه آفت) است، عملیات مبارزه از اوایل اردیبهشت آغاز شده و تا به امروز حدود ۷۰ هزار هکتار دیگر تحت پوشش قرار گرفته‌اند. البته متأسفانه اردیبهشت امسال یکی از خشک‌ترین ماه‌ها بود و از ۱۶ فروردین تاکنون بارندگی مؤثری در سطح استان ثبت نشده است. در حالی که سال گذشته در اردیبهشت حدود ۱۲۰ میلی‌متر بارش داشتیم، امسال مجموع بارندگی به کمتر از ۱۵ میلی‌متر در ۴۵ روز رسیده است.

معاون سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با تأکید بر تأثیر مستقیم خشکسالی بر شرایط آفت خاطرنشان کرد: این خشکی باعث شده بخشی از مزارع استان دچار تنش شوند و برخی کشاورزان نیز به دلیل تجربه عملکرد بالا در سال گذشته، امسال مبارزه را جدی نگرفته‌اند.

وی تصریح کرد: توصیه اکید ما این است که با توجه به کاهش تعداد خوشه و دانه در واحد سطح نسبت به سال‌های پرباران، آفت با همان جمعیت می‌تواند خسارت بیشتری وارد کند. بنابراین مبارزه باید سریع‌تر و دقیق‌تر انجام شود.

شریفی در پایان تأکید کرد: ظرف هفت روز آینده، یعنی تا شنبه یا یکشنبه هفته آینده، تمام مناطق معتدل و سردسیر استان باید نسبت به مبارزه با این آفت اقدام کنند. خوشبختانه سموم به اندازه کافی در استان موجود است و اطلاع‌رسانی‌های گسترده از طریق فضای مجازی و رسانه‌ها انجام شده است. امیدواریم کشاورزان استان کرمانشاه همچون سال‌های گذشته با همکاری جدی، این آفت را کنترل کنند تا شاهد محصولی با کیفیت و کمیت مطلوب در سال جاری باشیم.

لینک کوتاه

برچسب ها

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.