• تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۰
  • کد خبر : 61925
  • مشاهده :  -
  • چاپ خبر
فرسودگی شبکه مهم‌ترین عوامل هدررفت آب است

فرسودگی شبکه مهم‌ترین عوامل هدررفت آب است

اراک-مدیرکل دفتر مدیریت مصرف آب کشور گفت:فرسودگی شبکه و انشعابات غیراستاندارد، مهم‌ترین عوامل هدررفت آب است که این مهم نیازمند توجه ویژه است.

به گزارش خبرنگار مهر، علی سیدزاده صبح چهارشنبه در نشست تخصصی بررسی وضعیت تنش آبی استان مرکزی اظهار کرد: اصلاح شبکه‌های فرسوده، نشت‌یابی هدفمند، مدیریت فشار و استانداردسازی انشعابات، از اولویت‌های اصلی در کاهش هدررفت آب و مقابله با بحران‌های آبی پیش‌رو است.

مدیرکل دفتر مدیریت مصرف آب کشور با اشاره به مصرف بالای آب در کشور گفت: بر اساس اطلاعات سامانه بالانس آب، سرانه مصرف آب شرب (خانگی و غیرخانگی) در کشور به طور متوسط ۲۳۵ لیتر در شبانه‌روز است که در برخی کلان‌شهرها مانند تهران این عدد از ۲۴۵ لیتر نیز فراتر می‌رود.

سیدزاده پایین بودن قیمت آب را یکی از عوامل بی‌توجهی به مصرف صحیح دانست و افزود: بی‌ارزش بودن اقتصادی آب، باعث شده تا در بسیاری از مناطق شاهد مصرف بی‌رویه باشیم و افزایش قیمت واقعی آب و هوشمندسازی کنتورها می‌تواند در کاهش مصرف بسیار مؤثر باشد.

وی با اشاره به برنامه‌های هوشمندسازی کنتورهای آب افزود: در بند ۳ الف ماده ۳۹ قانون برنامه هفتم توسعه، شرکت‌های آب و فاضلاب مجاز به تعویض کنتورهای فرسوده یا پرمصرف با کنتورهای هوشمند شده‌اند و می‌توانند هزینه نصب را از مشترکان دریافت کنند و این موضوع می‌تواند گامی مؤثر در جهت کنترل مصرف و کاهش آب بدون درآمد باشد.

مدیرکل دفتر مدیریت مصرف آب کشور با بیان اینکه مدیریت مصرف تنها وظیفه وزارت نیرو نیست، تصریح کرد: برای مدیریت مؤثر منابع آبی نیاز به مشارکت گسترده همه نهادهای حاکمیتی، رسانه‌ها، نهادهای آموزشی، سازمان‌های مردم‌نهاد و جامعه داریم و چنانچه هم‌افزایی بین دستگاه‌ها ایجاد نشود، با بحران‌های جدی‌تری مواجه خواهیم شد.

وی ابراز امیدواری کرد: با اجرای برنامه‌های جامع در حوزه مدیریت مصرف و کاهش آب بدون درآمد، شاهد بهبود وضعیت منابع آبی در استان مرکزی و سایر نقاط کشور باشیم.

شناسایی ۴۰۸ انشعاب غیرمجاز در استان مرکزی

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی نیز با ارائه گزارشی از وضعیت مصرف و اقدامات انجام‌شده گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون، ۴۰۸ انشعاب غیرمجاز در سطح استان شناسایی شده است.

سعید سرآبادانی افزود: میانگین مصرف آب خانگی در استان مرکزی ۲۰۰ لیتر در شبانه‌روز است که از میانگین کشوری بالاتر بوده و نیازمند مدیریت و فرهنگ‌سازی بیشتر در مصرف آب است.

وی افزود: با توجه به خشکسالی‌های مداوم و کاهش ذخایر منابع آب، مصرف بهینه از سوی مردم و حمایت نهادهای مسئول، شرط اساسی عبور از تنش‌های آبی است.

گفتنی است در این نشست، گزارشی از اقدامات انجام‌شده در حوزه کاهش آب بدون درآمد، مدیریت فشار، نشت‌یابی، مقابله با انشعابات غیرمجاز و برنامه‌ریزی برای کنترل مصرف مشترکین پرمصرف ارائه شد.

لینک کوتاه

برچسب ها

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.