به گزارش خبرنگار مهر، علیحسین احدیعالی عصر شنبه در بازدید از مزارع بخش اردبیل، اظهار کرد: با توجه به موج گرمای پیشبینی شده و اثرات مستقیم آن بر بخشهای مولد، سازمان هواشناسی و جهاد کشاورزی به کشاورزان، دامداران، گلخانهداران و باغداران نسبت به مراقبت از محصولات خود هشدار داد.
وی تصریح کرد: با توجه به افزایش احتمالی دما، آبیاری محصولات در ساعات اولیه صبح و یا ساعات پایانی روز انجام شود و در کنار آن استفاده از روشهای نوین آبیاری که منجر به کاهش تبخیر آب میشوند، توصیه میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با اشاره به اینکه بهتر است کشاورزان در صورت امکان، استفاده از سایهبان برای محصولات حساس به گرما را که میتواند به حفظ آنها کمک کند، مد نظر داشته باشند، گفت: ضرورت دارد که کنترل آفات و بیماریهایی که در فصول گرم شیوع بیشتری دارند، با جدیت دنبال شود.
احدیعالی افزود: همچنین به کشاورزان توصیه میشود در تأمین مداوم آب آشامیدنی سالم و خنک برای دامها در اولویت باشد و در کنار آن فضاهای نگهداری دام باید دارای تهویه مناسب بوده و در صورت نیاز از سایهبان برای خنکسازی محیط استفاده شود.
وی با تاکید بر اینکه از چرای دام در ساعات اوج گرما به ویژه از ساعت ۱۱ صبح تا چهار بعد از ظهر خودداری شود، خاطرنشان کرد: با توجه به دمای بالا، تهویه گلخانهها باید با حداکثر ظرفیت انجام شود.
احدیعالی در ادامه اضافه کرد: استفاده از سیستمهای خنککننده مانند پد و فن برای حفظ دمای مطلوب درون گلخانه ضروری است و حفظ رطوبت در حد استاندارد و خودداری از انجام محلولپاشی و کوددهی در ساعات گرم روز توصیه میشود.
وی بیان کرد: آبیاری منظم و کافی باغات به ویژه درختان جوان و درختانی که میوه در حال تشکیل و رشد دارند، از اهمیت بالایی برخوردار بوده و مالچپاشی در پای درختان به حفظ رطوبت خاک و کاهش دمای ریشه کمک شایانی میکند.
احدیعالی با بیان اینکه از انجام هرسهای سنگین در فصول گرم سال خودداری شود، یادآور شد: پایش مستمر باغها برای شناسایی و مبارزه به موقع با آفات و بیماریها امری حیاتی است.
وی تصریح کرد: با توجه به پیشبینی افزایش دما و کاهش رطوبت، مدیریت دقیق آبیاری و استفاده از روشهای آبیاری کمفشار و قطرهای برای جلوگیری از هدررفت آب ضروری است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: توصیه میشود که در ساعات گرم روز از انجام هرگونه عملیات زراعی که منجر به تنش گیاه میشود، خودداری شده و استفاده از کودهای پتاسه و سیلیکاته به منظور افزایش مقاومت گیاهان در برابر تنشهای گرمایی توصیه میشود.
احدیعالی افزود: بررسی و اطمینان از عملکرد صحیح سیستمهای تهویه و خنککننده در واحدهای تولیدی و انبارهای نگهداری محصولات کشاورزی از اهمیت بالایی برخوردار بوده و اطلاعرسانی مستمر و به موقع به کارگران و فعالان در مزارع در زمینه رعایت نکات ایمنی، بهداشتی و پیشگیری از گرمازدگی نیز مورد تأکید است.
وی با بیان اینکه افزایش دما و تغییرات رطوبتی میتواند شرایط را برای شیوع برخی آفات و بیماریهای گیاهی فراهم کند، خاطرنشان کرد: کشاورزان باید به طور منظم مزارع خود را بررسی کرده و در صورت مشاهده هرگونه علائم غیرعادی، سریعاً با کارشناسان حفظ نباتات مشورت کرده و استفاده از روشهای کنترل بیولوژیک و کمخطر در اولویت قرار گیرد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0