- تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۱:۰۰
- کد خبر : 18679 چاپ خبر

نقض حقوق بشر در زندانهای رژیم صهیونیستی؛ ناپدید شدن اجباری و شکنجه اسیران
گزارشها نشان میدهد رژیم صهیونیستی تمام اشکال وحشیانه و شکنجه را علیه اسیران فلسطینی در مراکز بازجویی و بازداشت بهکار برده است.
رژیم صهیونیستی از زمان تاسیس به سیاستهایی با هدف آواره کردن جوامع فلسطینی و تغییر چشمانداز جمعیتی سرزمینهای اشغالی متهم شده است. اشغالگران تاکتیکهای مرگبار علیه فلسطینیها ازجمله کشتار، شکنجه و بازداشت را بهکار گرفتهاند.
بیش از یک میلیون فلسطینی از سال ۱۹۶۷ تحت سیستم دادگاه نظامی رژیم صهیونیستی تحت پیگرد و در بازداشت قرار گرفتهاند.
رژیم صهیونیستی برای چندین دهه اسیران فلسطینی بهعنوان ابزار چانهزنی در جریان مذاکرات موسوم به فرآیند صلح استفاده کرده است. اشغالگران تمام اشکال وحشیانه و شکنجه را علیه اسیران فلسطینی در مراکز بازجویی و بازداشت بهکار بردهاند تا با استفاده از روشهای روانی و فیزیکی علیه آنها اعترافهایی را (اعم از درست یا نادرست) بهدست آورند؛ این عمل با بیتوجهی آشکار به قوانین و معاهدههای بینالمللی بیشمار مرتبط با حقوق بشر انجام میشود.
کارشناسان میگویند که سطح کنونی آزار، شکنجه و بدرفتاری با اسیران فلسطینی ازنظر مقیاس و فراوانی بیسابقه است.
فلسطینیها از سالهای گذشته شاهد جهش شدیدی در سیاستها و اقدامهای خشونتآمیز طولانیمدت اشغالگران بودند. بحران در زندانهای رژیم صهیونیستی از غزه فراتر میرود.
گزارشها حاکی از سوءاستفادههای نظاممند در زندانها و اردوگاههای نظامی رژیم صهیونیستی است که براساس قوانین بینالمللی، جنایت علیه بشریت بهشمار میرود.
براساس گزارشها، حدود ۶۰ فلسطینی، ازجمله ۳۷ نفر بازداشتشده در غزه از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) در زندانهای رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدهاند؛ برخی از این افراد درپی شکنجه، ضربوشتم مرگبار، گرسنگی و محرومیت شدید از درمان به شهادت رسیدهاند.
این آمار تنها مربوط به افراد به شهادت رسیدهای است که هویت آنها فاش شده است. دهها نفر دیگر به شهادت رسیده و یا در معرض ناپدیدشدن اجباری در زندانهای رژیم صهیونیستی هستند و مقامهای صهیونیست از افشای هویت آنها خودداری میکنند.
همه این جنایتها در بحبوحه انفعال بینالمللی رخ میدهد و سازمان ملل و نهادهای بینالمللی و حقوق بشری ناتوانی خود را در حمایت از مردم فلسطین و حقوق آنها ثابت کردهاند.
ناپدید کردن اجباری و بازداشتهای دستهجمعی
مقامهای اشغالگر رژیم صهیونیستی جنایتهای زیادی را در زمینه ناپدید کردن اجباری هزاران اسیر فلسطینی که از آغاز نسلکشی بهویژه از آغاز تهاجم زمینی به غزه بازداشت شدهاند، مرتکب شدهاند. هزاران غیرنظامی ازجمله مردان، زنان و کودکان از مناطق مختلف نوار غزه ربوده شدهاند و هزاران نفر دیگر که پیش از آغاز جنگ در سرزمینهای اشغالی ۱۹۴۸ بهعنوان کارگر مشغول به کار بودند، ربوده شدهاند.
جنایت ناپدید کردن اجباری یکی از ویژگیهای اصلی نسلکشی است که نزدیک به ۵۰۰ روز ادامه داشت. علاوه بر این، در جریان تهاجمهای مکرر ارتش رژیم صهیونیستی به بیمارستانها که بزرگترین آنها حمله به بیمارستان الشفاء بود، دهها نفر از کارکنان پزشکی هدف بازداشت قرار گرفتند. ویدیوهای متعددی در رسانههای اجتماعی دستبهدست شد که نشان میداد اسیران فلسطینی در شرایط تحقیرآمیز قرار میگیرند.
آنها در شرایطی نمایش داده میشوند که بهشدت به تحقیر حیثیت و کرامت انسانی منجر شد.
سیستم قضایی رژیم صهیونیستی به تقویت جنایت ناپدید کردن اجباری کمک کرده و امکان استفاده از شکنجه علیه اسیران فلسطینی را فراهم کرده است. هزاران نفر از اسیران براساس قانون «مبارزان غیرقانونی» که کنست در سال ۲۰۰۲ صادر کرد، بازداشت شدند که اساسا رویههای دادرسی عادلانه و حقوق بشر را نقض میکند. رژیم اشغالگر در آغاز نسلکشی اصلاح قانونی در قانون «مبارزان غیرقانونی» ایجاد کرد که ماهیت آن مشابه دستور نظامی بازداشت اداری است که در کرانه باختری اشغالی استفاده میشود.
تا به امروز، اطلاعات روشن و دقیقی درمورد تعداد کل فلسطینیهای بازداشتشده در غزه، اعم از زنان و کودکان و همچنین اسیران به شهادت رسیدهای که با شکنجه یا با شلیک مستقیم به شهادت رسیدهاند، وجود ندارد. تنها دادههای موجود تا اوایل فوریه ۲۰۲۵ (بهمن ۱۴۰۳) نشان میدهد که دستکم هزار و ۸۰۰ فلسطینی بازداشتشده در غزه در زمره «مبارزان غیرقانونی» طبقهبندی میشوند؛ این دادهها شامل همه بازداشتشدگان در اردوگاههای نظامی رژیم صهیونیستی نمیشود.
گروههای حامی حقوق زندانیان تاکید کردند که اشغالگران اردوگاههای نظامی ویژهای را که برای بازداشت فلسطینیهای ربودهشده از غزه استفاده میشد، در کنار زندانهای مرکزی موجود ساخته و بازسازی کردند.
یکی از بدنامترین این اردوگاههای نظامی اردوگاه سدیتیمان است که در آن زندانیان مورد آزار جنسی شدید قرار میگرفتند. اردوگاههای نظامی دیگری که برای حبس اسیران اهل غزه مورد استفاده قرار میگیرند، اردوگاههای آناتوت و عوفر هستند که شاهد اقدامهای شدید علیه اسیران فلسطینی نیز بودهاند.
- بیشتر بخوانید:
- روایت رنج پزشکان غزه از حبس در زندانهای رژیم صهیونیستی
- ابعادی از شکنجه فلسطینیان در زندانهای رژیم صهیونیستی
مسئولیت بینالمللی
برخی گروههای حقوقی و وکلای حقوق بشر اجازه دسترسی محدود به بخش کوچکی از اسیران فلسطینی اهل غزه را پیدا کردند.
گزارشهای آنها جنایتهای نظاممند، ازجمله کشتارها، شکنجه، و ناپدید کردنهای اجباری را تایید میکند. رژیم اشغالگر صهیونیستی جنایت شدید ناپدید کردن اجباری هزاران اسیر فلسطینی ربودهشده را بهکار میگیرد که براساس کنوانسیون بینالمللی حمایت از همه افراد در برابر ناپدید شدن اجباری، جنایت علیه بشریت محسوب میشود.
انتهای پیام/
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0