- تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۰
- کد خبر : 19817 چاپ خبر

هشدار سازمان ملل درباره خطر افزایش جهانی مرگومیر مادران
سازمان ملل هشدار میدهد که کاهش بودجه میتواند دستاوردها در زمینه کاهش مرگومیر بارداری و زایمان را، بهویژه در مناطق جنگی معکوس کند.
آژانسهای سازمان ملل هشدار دادهاند که زنان بیشتری در معرض خطر مرگ ناشی از عوارض بارداری و زایمان هستند که دلیل آن کاهش کمکهای کشورهای ثروتمند است که میتواند اثرهایی شبیه به بیماری همهگیر داشته باشد.
گزارش جدید سازمان ملل درمورد روند مرگومیر مادران نشان میدهد که زنان باردار در مناطق جنگی با خطر نگرانکنندهای روبهرو هستند. میزان خطر تخمین زدهشده ۵ برابر بیشتر از مادران در مناطق عادی است.
مرگومیر مادران در سطح جهان بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۳ به میزان ۴۰ درصد کاهش یافت، اما پیشرفت از سال ۲۰۱۶ کند شده است. تنها در سال ۲۰۲۳، حدود ۲۶۰ هزار زن به دلایل مرتبط با بارداری جان خود را از دست دادند.
نویسندگان گزارش در میان چالشهای فزاینده نسبت به تهدید عقبنشینی عمده در این زمینه هشدار دادند. به گفته سازمان بهداشت جهانی (WHO)، کاهش کمکهای امسال به تعطیلی درمانگاهها، از دست دادن شغل در میان کارکنان بهداشتی و اختلال در زنجیره تامین داروهای ضروری برای درمان خونریزی، پره اکلامپسی (مسمومیت بارداری) و مالاریا منجر شده است.
این گزارش همچنین خاطرنشان کرد که مرگومیر مادران در سال ۲۰۲۱ بهدلیل همهگیری کرونا، احتمالا به دلیل عوارض ویروس و اختلالهای مراقبتهای بهداشتی، ۴۰ هزار مورد افزایش یافت.
براساس تخمینها، برای رسیدن به هدف توسعه پایدار تا سال ۲۰۳۰، یعنی کمتر از ۷۰ مورد مرگ مادران به ازای هر ۱۰۰ هزار تولد، نرخ جهانی باید ۱۰ برابر سریعتر کاهش یابد.
کشورهای فقیر در سال ۲۰۲۳ حدود ۳۴۶ مورد مرگ مادران را به ازای هر ۱۰۰ هزار تولد زنده را ثبت کردند که تقریباً ۳۵ برابر بیشتر از ۱۰ مورد به ازای هر ۱۰۰ هزار تولد در کشورهای ثروتمند است. تنها ۷۳ درصد از تولدها در کشورهای فقیر با کمک متخصصان بهداشت انجام شده است، در حالی که این میزان در کشورهای ثروتمندتر ۹۹ درصد است.
انتهای پیام/
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0