- تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ - ۹:۰۰
- کد خبر : 22282 چاپ خبر

بازداشت مهدیه اسفندیاری؛ نمونه دیگری از سیاست ضدحقوق بشری فرانسه
دولت فرانسه بار دیگر یک شهروند ایرانی را به اتهام حمایت از فلسطین و محکوم کردن نسلکشی رژیم صهیونیستی در غزه بازداشت کرده است.
خبر ناپدید شدن مهدیه اسفندیاری، شهروند ۳۹ ساله ایرانی که از سال ۲۰۱۸ در شهر لیون فرانسه سکونت داشته است، در مارس ۲۰۲۵ (اسفند ۱۴۰۳) توسط خانواده وی منتشر شد.
خانواده اسفندیاری پس از بیخبری طولانی از وی، موضوع را به مقامهای ایرانی اطلاع دادند و پیگیری وضعیت این شهروند ایرانی از همان زمان آغاز شد.
اسفندیاری مترجم و دانشآموخته دانشگاه لیون است که در اوایل مارس ۲۰۲۵ ناپدید شد.
درپی پیگیریهای دیپلماتیک معلوم شد که اسفندیاری توسط پلیس فرانسه بازداشت شده است، اما جزئیات این پرونده و اتهامهای وارده همچنان در ابهام قرار داشتند.
در نهایت نشریه فرانسوی لوپوئن در ۱۲ آوریل (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) گزارش داد که مقامهای فرانسوی در نهایت سکوت یکماهه خود را شکسته و اطلاعاتی را درباره سرنوشت این شهروند ایرانی ارائه کردند.
موضعگیری وزارت امور خارجه درباره پرونده مهدیه اسفندیاری
اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه در ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ در پاسخ به خبرگزاری میزان درباره ناپدید شدن این شهروند ایرانی در فرانسه، گفت: متاسفانه مطلع شدیم که یکی شهروندان ایرانی ساکن فرانسه، چند روز قبل در فرانسه ناپدید شده است؛ تاکنون اطلاعات دقیقی از مراجع ذیربط فرانسوی درباره وضعیت ایشان دریافت نشده است.
وی در ادامه اعلام کرد: روز گذشته، با سفارت فرانسه صحبت شد و بخش کنسولی وزارت امور خارجه پیگیری کرد؛ امیدواریم که هرچه سریعتر اطلاعات مشخصی در رابطه با وضعیت ایشان کسب کنیم و خانواده ایشان از نگرانی خارج شوند.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ در جریان نشست خبری درباره آخرین وضعیت پرونده ناپدید شدن شهروند ایرانی در فرانسه اطلاعات جدیدی ارائه کرد؛ وی گفت: در مورد ناپدید شدن یک شهروند ایرانی، یک خانم ایرانی که حدودا فکر میکنم ۱۲ -۱۳ روز بستگانش از وی اطلاعی نداشتند و پیگیریهای ما هم متاسفانه به نتیجه نرسید، دستکم مطلع شدیم ایشان در بازداشت پلیس فرانسه است.
بقایی در ادامه اظهار کرد: در مورد دلیل آن ما اطلاعی نداریم، ولی در این حد میدانیم که این خانم محترم از فعالان حامی مردم فلسطین بوده و گویا مطالبی در حمایت از مردم مظلوم غزه منتشر کرده بود.
روایت خبرنگار حامی فلسطین از بازداشت مهدیه اسفندیاری
شاهین هزامی، خبرنگار مستقل و حامی فلسطین در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی نوشت که مهدیه اسفندیاری پس از انتشار پیامهایی در کانال تلگرامی در محکومیت نسلکشی جاری در غزه بازداشت شده است.
وی بازداشت مهدیه اسفندیاری را نقطهعطفی نگرانکننده خواند که نشاندهنده تشدید سرکوب علیه کسانی است که جنایتهای جاری در غزه سخن میگویند و نسلکشی مردم فلسطین را محکوم میکنند.
هزامی تاکید کرد: در فرانسه مانند بسیاری از کشورهای غربی، همبستگی با مردم فلسطین برخلاف اصول اساسی آزادی بیان بهطور فزایندهای جرمانگاری میشود.
گزارش لوپوئن از پرونده مهدیه اسفندیاری
نشریه فرانسوی لوپوئن بهتازگی در گزارشی ادعایی جزئیاتی از پرونده مهدیه اسفندیاری ارائه کرد؛ پیشتر تلویزیون فرانسه طی گزارشی این خبر را اعلام کرده بود.
لوپوئن، اسفندیاری را زن ۳۹ ساله ایرانی ساکن لیون فرانسه و مترجم معرفی کرد که در ۲۸ فوریه ۲۰۲۵ (۱۰ اسفند ۱۴۰۳) در لیون ناپدید شد و از ۲ مارس (۱۲ اسفند) در زندان «فرن» در «ول دو مرن» در بازداشت است.
به گزارش لوپوئن، دادستانی پاریس، شنبه، ۲۳ فروردین اعلام کرد که مهدیه اسفندیاری به اتهام آنچه حمایت از تروریسم خواند، زندانی شده است.
لوپوئن ادعا کرده است که «ماجرای مهدیه اسفندیاری» در واقع به ۳۰ اکتبر ۲۰۲۳ بازمیگردد، زمانی که مرکز ملی مبارزه با نفرت آنلاین (PNLH) گزارشی از وزیر کشور فرانسه در مورد انتشار پیامهایی در یک حساب کاربری تلگرام دریافت کرد.
دفتر دادستانی پاریس در این باره اعلام کرد که گزارش ادعا کرد که پیامهای وی از طوفانالاقصی (عملیات جنبش مقاومتی فلسطین) که تحریک به اقدامهای تروریستی و توهین به جامعه یهودی بوده است، ستایش کرده است.
دادستانی پاریس در ادامه ادعا کرد: در ۷ نوامبر ۲۰۲۴ (۱۷ آبان ۱۴۰۳)، مرکز ملی مبارزه با نفرت آنلاین، تحقیقات قضایی را این باره آغاز و در نهایت ۲ نفر را به اتهام آنچه تحریک به تروریسم خواند، در ۲۸ فوریه ۲۰۲۵ بازداشت کرد.
پرونده اسفندیاری، یادآور پرونده بشیر بیآزار
پرونده مهدیه اسفندیاری یادآور پرونده مشابهی درباره یکی دیگر از شهروندان ایرانی در فرانسه است.
پلیس فرانسه در ژوئن ۲۰۲۴ (خرداد ۱۴۰۳)، بشیر بیآزار، شهروند ۴۲ ساله ایرانی ساکن فرانسه را دستگیر کرده و در بازداشت اداری قرار داد.
بیآزار تا زمان اخراج از فرانسه با اتهام ادعایی تهدید جدی عمومی در بازداشت بود.
وزارت کشور فرانسه در توجیه اقدام خود برای اخراج بیآزار ادعا کرد که وی پیامهایی را در حمایت از غزه در شبکههای اجتماعی منتشر کرده بود.
فرانسه از زمان آغاز جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه در اکتبر ۲۰۲۳ (مهر ۱۴۰۲) قانون ادعایی تمجید عمومی آنلاین از تروریسم را به سخنرانیها و اقدامها در حمایت از فلسطین گسترش داد.
قانون یادشده که فرانسه براساس آن مهدیه اسفندیاری را متهم کرده است، فقط بخشی از سرویسدهی پاریس به رژیم صهیونیستی برای سرکوب اعتراضها به جنایت علیه غزه است.
انتهای پیام/
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0