- تاریخ انتشار : سه شنبه ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۰
- کد خبر : 25615 چاپ خبر

حمایت پاپ فرانسیس از غزه؛ صدایی که خاموش نمیشود
پاپ فرانسیس در جریان جنگ نسلکشی رژیم صهیونیستی علیه غزه همواره اقدامهای این رژیم را محکوم کرده و خواستار توقف جنگ شده بود.
واتیکان، دوشنبه، اول اردیبهشت ۱۴۰۴ خبر درگذشت پاپ فرانسیس در سن ۸۸ سالگی را اعلام کرد؛ نخستین رئیس کلیسای کاتولیک از قاره آمریکا که از سال ۲۰۱۳، زمان انتخاب شدن به این سمت تا زمان فوت، همواره حمایت خود را از مردم فلسطین در برابر جنایتهای رژیم صهیونیستی اعلام کرد.
وی یک روز پیش از فوت، در بالکن کلیسای سن پیترز حاضر شده و وضعیت اسفناک انسانی ناشی از حمله رژیم صهیونیستی به غزه را محکوم کرد.
بالاترین مقام کاتولیک، اظهار کرد که به مردم غزه و بهویژه جامعه مسیحی آن فکر میکند، جایی که جنگ و بمباران وحشتناک همچنان باعث مرگ و ویرانی و ایجاد یک وضعیت انسانی اسفناک میشود.
پاپ فرانسیس بهعنوان بالاترین مقام کلیسای کاتولیک که یک میلیارد و ۴۰۰ هزار پیرو در سراسر جهان داشت، درپی آغاز جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه در اکتبر ۲۰۲۳ (مهر ۱۴۰۲) به صدای مظلومیت مردم فلسطین و غزه نه فقط در اروپا بلکه در سراسر جهان تبدیل شد.
وی در یک سال و نیم گذشته، به شکل فزایندهای از تاکتیکهای خشن ارتش رژیم صهیونیستی بهصورت صریح انتقاد کرد؛ پاپ فرانسیس یک ماه پس از آغاز جنگ، خواستار تحقیق درباره هدف نسلکشی رژیم صهیونیستی از راه انداختن جنگ علیه غزه شد.
این مقام ارشد کلیسای کاتولیک که در ۱۸ ماه گذشته مرتبا جنایتهای رژیم صهیونیستی در غزه محکوم کرده و بهصورت روزانه با تنها کلیسای کاتولیک در غزه تماس داشت، در نوامبر (آبان سال گذشته) پیشنهاد داد که این جنگ میتواند بهعنوان نسلکشی طبقه بندی شود.
پاپ فرانسیس در کتاب «امید هرگز ناامید نمیکند»، نوشت: به گفته برخی کارشناسان، آنچه در غزه اتفاق میافتد ویژگیهای نسلکشی را دارد.
پاپ فرانسیس همچنین رژیم صهیونیستی را به ارتکاب اعمال ظالمانه از طریق هدف قرار دادن مدرسهها و بیمارستانها متهم کرد و گفت: کودکان هر روز در غزه بمباران میشوند؛ این جنگ نیست، بلکه ظلم است.
موضعگیریهای صریح پاپ فرانسیس علیه رژیم صهیونیستی سبب شد وزارت خارجه این رژیم در ماه دسامبر (آذر سال گذشته) اسقف اعظم آدولفو تیتو یلانا، سفیر واتیکان را برای اعلام اعتراض به انتقاد شدید پاپ از سوءاستفادههای رژیم صهیونیستی علیه فلسطینییها احضار کند.
موضعگیریها و اظهارنظرهای پاپ فرانسیس در حمایت از غزه و در انتقاد و اعتراض به سیاستهای رژیم صهیونیستی، سبب شد وی نه تنها در سراسر جهان عرب بلکه در میان مقامها و نهادهای سازمان ملل ازجمله آژانس خدماترسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) جایگاه ویژهتری بیابد.
این امر را میتوان از ابراز تاسف آنها از درگذشت پاپ فرانسیس درک کرد.
فیلیپ لازارینی، رئیس آنروا پس از درگذشت پاپ فرانسیس در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: صدای پاپ به جلب توجهها به غیرانسانی کردن قابل توجه جنگ در غزه و فراتر از آن کمک کرده است.
باسم نعیم، یکی از مقامهای ارشد جنبش مقاومتی فلسطینی حماس گفت: فرانسیس یک مدافع ثابت قدم برای حقوق مشروع مردم فلسطین، بهویژه در موضع تزلزلناپذیر خود در برابر جنگ و اقدامهای نسلکشی است که در ماههای اخیر علیه مردم ما در غزه انجام شده است.
براساس گزارشها، فقط هزار مسیحی در غزه زندگی میکنند؛ بیشتر این مسیحیان یونانی ارتدوکس هستند.
جدول زمانی زیر مهمترین اظهارات عمومی پاپ فرانسیس در مورد غزه را نشان میدهد:
جنگ یک شکست است
پاپ فرانسیس در ۲۹ اکتبر ۲۰۲۳ (۷ آبان ۱۴۰۲)، در سخنرانی خود در غزه خواستار آتشبس در این منطقه شد.
وی همچنین خواستار اجازه ورود کمکهای بشردوستانه به غزه شد و تاکید کرد: جنگ همیشه یک شکست است، هر جنگی یک شکست است!
مسیرهای شجاعانه به سوی صلح
پاپ فرانسیس در ۳ دسامبر ۲۰۲۳ (۱۲ آذر ۱۴۰۲) از سرگیری حملههای رژیم صهیونیستی به غزه پس از آتشبس موقت را مایه تاسف خواند و هشدار داد که پایان توقف بشردوستانه مرگ، ویرانی، بدبختی دوباره به همراه دارد.
وی تاکید کرد: وضعیت در غزه همچنان رو به وخامت است؛ در غزه رنج بسیار زیادی وجود دارد، کمبود نیازهای اولیه وجود دارد؛ راهحلهایی غیر از سلاح پیدا کنید و سعی کنید راههای شجاعانه برای صلح را در پیش بگیرید.
لطفا بس کنید
پاپ فرانسیس در ۳ مارس ۲۰۲۴ (۱۳ اسفند ۱۴۰۲)، درخواست خود را برای آتشبس فوری در غزه تکرار کرد.
وی گفت: من هر روز با اندوه رنج مردم فلسطین را به دلیل خصومتهای جاری در قلب خود حمل میکنم.
صلح بدون عدالت وجود ندارد
پاپ فرانسیس در ۳ آوریل ۲۰۲۴ (۱۵ فروردین ۱۴۰۳)، در جریان سخنرانی عمومی خود کشتار امدادگران غزه توسط رژیم صهیونیستی را محکوم و درخواست خود برای آتشبس فوری را تجدید کرد.
وی ضمن ابراز تاسف از کشته شدن هفت داوطلب آشپزخانه جهانی گفت: بدون عدالت، صلح وجود ندارد.
آتشبس کامل
پاپ فرانسیس در ۱۵ آگوست ۲۰۲۴ (۲۵ مرداد ۱۴۰۳)، بحران انسانی شدید در غزه را محکوم کرد و خواستار برقراری آتشبس شد.
تحقیق درباره نسلکشی
پاپ فرانسیس در کتابی که پیش از جشن سال نو ۲۰۲۵ منتشر شد، خواستار تحقیق در مورد نسلکشی در حال آشکار شدن غزه شد و از جهان خواست که از رنج مردم غزه چشم پوشی نکند.
نه به جنگ
پاپ فرانسیس در ۲۱ دسامبر ۲۰۲۴ (اول دی ۱۴۰۳)، از بمباران کودکان در غزه انتقاد و آن را اقدامی ظالمانه توصیف کرد.
بیانیه وی پس از گزارش آژانس امداد و نجات دفاع غیرنظامی غزه مبنی بر اینکه حمله هوایی رژیم صهیونیستی در بخش شمالی غزه منجر به کشته شدن ۱۰ عضو یک خانواده ازجمله هفت کودک، منتشر شد.
پایان بمباران سنگین
پاپ فرانسیس در ۲۳ مارس (چهارم فروردین)، پیام دعوت به صلح با تمرکز به انتقاد از جنگ نسلکشی جاری در غزه صادر کرد.
وی نوشت: از سرگیری بمباران شدید نوار غزه که منجر به کشته و زخمی شدن بسیاری شد، سبب ناراحتی عمیق است؛ از جامعه بینالمللی میخواهم برای کاهش درد و رنجها به سرعت عمل کند.
پیام عید پاک
پاپ فرانسیس فقط چند ساعت قبل از مرگش، در روز یکشنبه عید پاک، همبستگی ویژه خود را با مردم غزه و جامعه مسیحی آنجا اعلام کرد، جایی که «درگیری وحشتناک همچنان باعث مرگ و ویرانی و ایجاد یک وضعیت انسانی دراماتیک و اسفناک میشود.»
وی از جامعه بینالمللی خواست تا دست به اقدام بزنند و به کمک مردم گرسنهای که آرزوی آیندهای با صلح را دارند، بیایند.
همه این موضعگیریها و اعلام حمایتهای پاپ فرانسیس از فلسطین و غزه سبب شد تا بسیاری از صهیونیستها با شنیدن خبر درگذشت وی ابراز شادمانی کنند، زیرا تصور کردند که صدای یکی از بزرگترین منتقدان جنایتهای رژیم صهیونیستی خاموش شده است.
این در حالی است که صدای مقام ارشد کاتولیک جهان در حمایت از غزه و محکومیت جنایتهای رژیم صهیونیستی در حافظه جهانی جاودان شده و قابل زدودن نیست.
انتهای پیام/
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0