- تاریخ انتشار : سه شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۹:۰۱
- کد خبر : 28406 چاپ خبر

پرونده رژیم صهیونیستی روی میز لاهه؛ اقدامها علیه سازمانهای بینالمللی در غزه بررسی میشود
دیوان بینالمللی دادگستری پس از درخواست مجمع عمومی سازمان ملل برای صدور حکم درمورد اقدام رژیم صهیونیستی در نقض قوانین بینالمللی و حملهها به تأسیسات سازمان ملل، رسیدگی ۵ روزه خود را آغاز کرد.
جلسه رسیدگی به تعهدهای رژیم صهیونیستی در دیوان بینالمللی دادگستری در موضوع حضور و فعالیتهای سازمان ملل، سایر سازمانهای بینالمللی و کشورهای ثالث در فلسطین اشغالی آغاز شده است.
جلسههای استماع دیوان بینالمللی دادگستری همزمان با ادامه ممنوعیت ورود کمکهای بشردوستانه به نوار غزه از ۲ مارس (۱۲ اسفند) و تشدید حملههای نظامی که از زمان نقض آتشبس در ۱۸ مارس (۲۸ اسفند) به شهادت صدها غیرنظامی منجر شده است، برگزار میشود.
این پرونده بهدنبال اقدام رژیم صهیونیستی در تصویب لایحههایی مطرح شد که آژانس سازمان ملل برای پناهندگان فلسطینی (آنروا) را در اکتبر ۲۰۲۴ (مهر/آبان ۱۴۰۳) غیرقانونی اعلام میکرد.
این موضوع خشم جهانی را برانگیخت و جامعه بینالمللی خواستار اخراج رژیم صهیونیستی از سازمان ملل بهدلیل نقض منشور سازمان ملل شد.
نماینده سازمان ملل: اسرائیل باید به تعهدهای خود پایبند باشد
الینور هامرشولد، وکیل و دیپلمات سوئدی که از سال ۲۰۲۵ بهعنوان معاون دبیرکل سازمان ملل در امور حقوقی و مشاور حقوقی آن خدمت کرده است، در جلسه استماع دیوان بینالمللی دادگستری سخنرانی کرد.
معاون دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد که بازگشت فوری به آتشبس در نوار غزه یک ضرورت حیاتی است.
وی خواستار ورود فوری کمکهای انسانی به غزه شد و خواستار پایبندی به تعهدهای انسانی شد.
نماینده سازمان ملل خاطرنشان کرد که رژیم صهیونیستی بهعنوان قدرت اشغالگر، تعهدهای مشخصی را ازجمله حفاظت از کارکنان پزشکی، تسهیل فعالیت تیمهای امدادی و تامین نیازهای بشردوستانه در اراضی اشغالی برعهده دارد.
هامرشولد تاکید کرد که رژیم صهیونیستی باید اداره مناطق اشغالی را براساس حقوق بینالملل انجام دهد و از حقوق و فعالیت نهادهای بشردوستانه و کارکنان سازمان ملل حمایت کند.
وی همچنین تصریح کرد که حضور رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی فلسطین غیرقانونی بوده و این رژیم حق اعمال حاکمیت بر هیچ بخشی از این مناطق را ندارد.
نماینده دبیرکل سازمان ملل در ادامه درمورد فعالیت آنروا در اراضی اشغالی فلسطین اعلام کرد که جلوگیری رژیم صهیونیستی از فعالیت آنروا نقض تعهدهای این رژیم محسوب میشود.
وی تاکید کرد که رژیم صهیونیستی باید به مسئولیتهای خود عمل کند و موظف است فعالیت نهادهای بینالمللی را تضمین کند.
نماینده سازمان ملل اضافه کرد که هیچ کشوری حق مداخله در عملکرد موسسههای وابسته به سازمان ملل را ندارد و هرگونه دخالت در امور این نهادها مردود است.
وی اظهار کرد که رژیم صهیونیستی با نقض تعهدهای خود، مصونیت تیمهای وابسته به سازمان ملل را زیر پا گذاشته است.
الینور هامرشولد همچنین تاکید کرد که رژیم صهیونیستی باید به تعهدهای خود براساس منشور سازمان ملل پایبند بماند و در رفتار خود نسبت به نهادها و تیمهای بینالمللی، اصول حقوق بینالملل را رعایت کند.
نماینده دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد که رژیم صهیونیستی همچنان به حملههای خود علیه غیرنظامیان در غزه، از جمله اعضای گروههای وابسته به سازمان ملل، ادامه میدهد.
وی اضافه کرد که رژیم صهیونیستی با جلوگیری از ورود کمکهای انسانی به ساکنان غزه، به تعهدهای بینالمللی خود پایبند نبوده و بر وخامت بحران انسانی افزوده است.
نماینده سازمان ملل همچنین خاطرنشان کرد که اتهامهای مربوط به عدم بیطرفی برخی نهادهای سازمان ملل بهطور جدی بررسی شده و آژانسهایی مانند آنروا گامهای لازم را برای تحقیق و پاسخگویی برداشتهاند.
هامرشولد تاکید کرد: اسرائیل باید استقلال تیمهای سازمان ملل را محترم شمرده و از مداخله در ماموریتهای بشردوستانه خودداری کند.
نماینده فلسطین: اسرائیل در تلاش است تا مردم فلسطین را نابود کند
عمار حجازی، سفیر فلسطین در هلند یکی دیگر از سخنرانان این جلسه بود.
حجازی گفت: اسرائیل بیش از ۲ ماه است که اجازه ورود غذا، آب، دارو، تجهیزات پزشکی یا سوخت به غزه را نداده است و دیوان عالی اسرائیل با رد درخواستهای متعدد برای کمک، از این سیاست حمایت کرده و به یک فاجعه انسانی ساخته دست بشر، از جمله مرگومیر ناشی از گرسنگی منجر شده است.
وی با اشاره به اینکه دبیرکل سازمان ملل غزه را میدان کشتار توصیف کرده، اظهار کرد: شکی درمورد صلاحیت دادگاه برای رسیدگی به این پرونده وجود ندارد؛ پرسشهای حقوقی مطرحشده براساس حقوق بینالملل معتبر هستند و موضوع فلسطین، همانطور که در نظرات مشورتی قبلی نیز تایید شده، در محوریت وظایف سازمان ملل قرار دارد.
حجازی اضافه کرد: شواهدی را ارائه خواهیم کرد که نشان میدهد چگونه اقدامهای اسرائیل در غزه و کرانه باختری با هدف الحاق دائمی، پاکسازی قومی و نقض حقوق اساسی و موجودیت فلسطینیان انجام میشود.
وی تاکید کرد: اسرائیل یک قدرت اشغالگر غیرقانونی است که به اتهام نسلکشی محاکمه میشود و نخستوزیر آن تحت تعقیب دیوان کیفری بینالمللی است. اسرائیل در تلاش است تا مردم فلسطین را نابود کند و فلسطین را از بین ببرد؛ ازجمله با جلوگیری و مانعتراشی در مسیر سازمانهای بشردوستانه؛ اسرائیل تعهدهای خود را تحت منشور سازمان ملل و سایر اسناد حقوق بینالملل نقض میکند.
انتهای پیام/
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0