- تاریخ انتشار : سه شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۰
- کد خبر : 28555 چاپ خبر

آفریقای جنوبی: اسرائیل باید بهخاطر جنایتهایش پاسخگو باشد
روز دوم جلسههای استماع دیوان بینالمللی دادگستری درمورد تعهد رژیم صهیونیستی به تسهیل کمکهای بشردوستانه به فلسطینیان در غزه با سخنرانی نمایندگان کشورهای مختلف برگزار شد.
دیوان بینالمللی دادگستری (ICJ) دومین روز جلسههای استماع خود را برگزار کرد. این دادگاه طی ۵ روز، وظایف قانونی رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی فلسطین، ازجمله غزه و کرانه باختری را بررسی میکند. نخستین جلسه دادگاه روز دوشنبه، ۲۸ آوریل (۸ اردیبهشت) برگزار شد.
براساس گزارشها، هیئتی متشکل از ۱۵ قاضی، شهادت دستکم ۴۰ کشور و سازمان را استماع خواهند کرد. هدف از این دادرسی، ارائه نظر مشورتی درمورد تعهدهای بشردوستانه رژیم صهیونیستی نسبت به فلسطینیان است.
این دادگاه درحالی کار خود را آغاز کرده که محاصره و جلوگیری کامل از ورود کمکهای بشردوستانه به نوار غزه وارد پنجاهویکمین روز خود شده است.
مجمع عمومی سازمان ملل در سال ۲۰۲۳ پس از آنکه رژیم صهیونیستی مانع فعالیت آژانس امداد و کار سازمان ملل (آنروا) در سرزمینهای تحت کنترل خود شد، این موضوع را به دیوان بینالمللی دادگستری ارجاع داد.
این جلسههای استماع با پرونده نسلکشی طرحشده آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی در دیوان بینالمللی دادگستری متفاوت است.
دیوان در ژانویه ۲۰۲۴ (دی/بهمن ۱۴۰۳) به رژیم صهیونیستی دستور داد تا با تضمین دسترسی بشردوستانه، از اقدامهای نسلکشی جلوگیری کند؛ اما سازمان ملل گزارش کرده که رژیم صهیونیستی از ۲ مارس (۱۲ اسفند ۱۴۰۳) اجازه ورود هیچ کمکی به غزه را نداده و این موضوع خطر قحطی در این باریکه را تشدید کرده است.
- بیشتر بخوانید:
- سومین پرونده رژیم صهیونیستی در دیوان بینالمللی دادگستری
- پیامدهای حقوقی ممنوعیت فعالیت آنروا برای رژیم صهیونیستی و آمریکا
آفریقای جنوبی: اسرائیل بهصورت آشکار مفاد میثاقها و قوانین بینالمللی را نقض میکند
نماینده دولت آفریقای جنوبی در نشست روز سهشنبه، ۲۹ آوریل (۹ اردیبهشت) دیوان بینالمللی دادگستری تاکید کرد که نوار غزه به فاجعهای برای ساکنان آن تبدیل شده و رژیم صهیونیستی باید بهخاطر جنایتهایی که مرتکب شده، پاسخگو باشد.
وی گفت که رژیم صهیونیستی بهطور عمدی آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی (آنروا) را تحت فشار قرار داده تا زندگی برای فلسطینیان دشوارتر شود.
این مقام آفریقای جنوبی در دادگاه لاهه تصریح کرد که رژیم صهیونیستی بهطور عمدی مانع ورود هرگونه کمک انساندوستانه به نوار غزه میشود.
در ادامه این جلسه، هیئت آفریقای جنوبی اعلام کرد که رژیم صهیونیستی با وجود جایگاه خود بهعنوان یک نیروی اشغالگر، بهصورت آشکار مفاد میثاقها و قوانین بینالمللی را نقض میکند.
این هیئت در دادگاه تاکید کرد که غزه، کرانه باختری و بخش شرقی قدس اشغالی همچنان تحت اشغال قرار دارند و مشمول قوانین مربوط به سرزمینهای اشغالی میشوند.
نماینده الجزایر: اقدامهای اسرائیل نقض تمام قوانین بینالمللی است
نماینده الجزایر نیز طی سخنرانی در دیوان بینالمللی دادگستری گفت: اسرائیل سیاستی را دنبال میکند که هدف آن مانعتراشی در کار آنروا و تشدید نقض حقوق بشر در نوار غزه است. اسرائیل بهعنوان یک قدرت اشغالگر حق ندارد کار سازمانهای بشردوستانه را در غزه و کرانه باختری متوقف کند.
وی اضافه کرد: اسرائیل موظف است فعالیت آنروا را در سرزمینهای فلسطینی تسهیل کند. اقدامهای اسرائیل علیه سازمانهای بشردوستانه در سرزمینهای اشغالی نقض تمام قوانین بینالمللی است.
نماینده الجزایر تاکید کرد: تضمین ورود کمکهای بشردوستانه به غزه، تعهدی برای اسرائیل بهعنوان یک قدرت اشغالگر است. ما باید شاهد تصمیمهایی باشیم که اسرائیل را ملزم به پایان دادن به رنج فلسطینیان کند. آژانس امداد و کار سازمان ملل برای پناهندگان فلسطینی از بیش از ۸ میلیون نفر محافظت میکند.
نماینده عربستان: جلوگیری از ورود کمکهای امدادی به غزه نقض کنوانسیونهای بینالمللی است
نماینده عربستان نیز در دیوان بینالمللی دادگستری گفت: اسرائیل خود را فراتر از همه قوانین میداند و از پذیرش نظر مشورتی دیوان مبنی بر توقف تجاوز به غزه خودداری میکند. اسرائیل بدون هیچ توجیهی غزه را محاصره کرده و این وحشیگری علیه غیرنظامیان در نوار غزه را توجیه نمیکند.
وی اضافه کرد: اسرائیل درخواستهای بینالمللی برای توقف جنگ علیه غزه را نادیده میگیرد، اوضاع را در آنجا وخیمتر میکند و نوار غزه را به گورستان هزاران بیگناه تبدیل میکند. اسرائیل باید فعالیت سازمانهای بشردوستانه بهویژه آنروا را در غزه و کرانه باختری تسهیل کند. جلوگیری از ورود کمکهای امدادی به غزه نقض تمام کنوانسیونهای بینالمللی است.
نماینده عربستان اظهار کرد: کمیسیون بینالمللی تحقیق ادعاهای اسرائیل را علیه آژانس امداد و کار سازمان ملل (آنروا) رد کرد و باید کار این آژانس را تسهیل کند. اسرائیل بهعنوان یک قدرت اشغالگر، باید تابع قوانین بینالمللی باشد که آن را موظف به تامین نیازهای اولیه فلسطینیان میکند.
وی تاکید کرد: اسرائیل باید از حقوق اساسی فلسطینیان، ازجمله بهداشت و آموزش، محافظت کند. من خواستار مصونیت کارکنان آژانسها و سازمانهای بشردوستانه در سرزمینهای اشغالی فلسطین برای محافظت از آنها در برابر حملههای اسرائیل هستم.
انتهای پیام/
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0