- تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۰
- کد خبر : 29027 چاپ خبر

گمانهزنیها درباره نتیجه بررسی پرونده رژیم صهیونیستی در لاهه
برخی کارشناسان پیشبینی میکنند که حکم مشورتی دیوان بینالمللی دادگستری درباره اقدامهای رژیم صهیونیستی در سرزمین اشغالی فلسطین بازدارندگی لازم را برای رژیم اشغالگر نخواهد داشت.
کشتار و گرسنگی دادن به جمعیتها نوعی از فعالیتهایی هستند که در اجرای وحشیانه خود، آرام و مخفیانه نگه داشته میشوند. این اقدامها در نوار غزه با اطمینان و تقریبا بیپروایی درحال انجام است.
دیوان بینالمللی دادگستری در دور دیگری از دادرسی، این بار با قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل، درحال رسیدگی به اظهارات مجموعهای از کشورها و نهادها (۴۰ کشور و ۴ سازمان بینالمللی) درمورد اقدام رژیم صهیونیستی در محاصره کامل غزه از ۲ مارس (۱۲ اسفند) است.
همچنین تلاشهای رژیم صهیونیستی برای حمله به خود سازمان ملل، به ویژه آژانس امداد و کاریابی برای آوارگان فلسطینی (آنروا)، که وظیفه کمک به فلسطینیان را برعهده دارد، بهطور برجستهای مورد توجه قرار گرفته است.
بلین نیگِرالی بهعنوان وکیل فلسطینیها، شکایتهای اصلی را تشریح کرد. محدودیتهای اعمالشده بر حقوق اساسی مردم فلسطین، حملههای رژیم صهیونیستی به سازمان ملل و مقامها، اموال و اماکن سازمان ملل، مانعتراشی عمدی در کار این سازمان و تلاش برای نابودی کامل یک نهاد فرعی سازمان ملل در تاریخ این سازمان بیسابقه بوده است.
چنین اقدامهایی که نه تنها مغایر با صلحدوستی بوده، شانه خالیکردن اساسی رژیم صهیونیستی از تعهدهای خود نسبت به سازمان و همه اعضای سازمان ملل و حاکمیت قانون بینالمللی نیز محسوب میشود.
رژیم صهیونیستی تمام گذرگاههای مربوط به نوار غزه را بسته بود و قصد داشت ۷۵ کیلومتر مربع از رفح (یکپنجم غزه) را بهطور دائم به منطقه به اصطلاح حائل خود ضمیمه کند. این موضوع، همراه با محاصره دریایی مداوم رژیم صهیونیستی، غزه و مردم آن را از کمکها و مساعدتهای مستقیم و از سایر نقاط جهان محروم میکند.
پایگاه میدلایستمانیتور نوشت: وقتی نیاز به توقف نسلکشی بهعنوان یک فوریت بسیار زیاد مطرح باشد، توسل به قانون بیمعنی میشود.
اکنون آوریل ۲۰۲۵ (اردیبهشت ۱۴۰۴) است؛ فلسطینیهای بیشتری در نسلکشی رژیم صهیونیستی در غزه به شهادت رسیدهاند و از ابتدای ماه مارس (اسفند) از ورود کمکهای بشردوستانه به غزه جلوگیری شده است؛ پیش از آن نیز تنها کمکهای بسیار محدود اجازه ورود داشتهاند.
یسرائیل کاتز، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی بهتازگی سیاست رژیم صهیونیستی را مبنی بر توقف همه این کمکها به غزه تکرار کرد. کاتز ادعا کرد: مسدود کردن این کمکها یکی از اهرمهای اصلی فشار بر حماس است.
میدلایستمانیتور همچنین نوشت: رژیم صهیونیستی از حکم مشورتی چشمپوشی خواهد کرد، زیرا الزامآور نیست. همچنین ماهها طول خواهد کشید، به این معنی که اسرائیل به بهانه حذف حماس، به گرسنگی دادن به فلسطینیها ادامه خواهد داد.
الجزیره نیز اشاره کرد که حداکثر چیزی که میتوان انتظار داشت، افزایش فشار بر رژیم آپارتاید صهیونیستی بوده که اساسا به این معنی است که هیچ چیز تغییر نخواهد کرد، زیرا کشورهای زیادی در نسلکشی فلسطینیان در غزه همدست یا در آن شرکت دارند.
تاکنون، دیوان بینالمللی دادگستری در ۲ روز نخست جلسههای استماع خود اظهاراتی را درمورد نسلکشی رژیم صهیونیستی و اینکه فلسطینیها در معرض ظلم، جنایت، آزار و اذیت، آپارتاید و نسلکشی قرار دارند دریافت کرده است.
اظهارات اخیر نماینده آفریقای جنوبی این پرسش را ایجاد میکند که «چشم ناظر جهان» واقعا به چه معناست. ثبات آفریقای جنوبی در پذیرش چالشهای حقوقی قابل تحسین است. با این حال، عبارت استفادهشده تنها نشاندهنده نظارت منفعلانه معمول جامعهی بینالمللی است که هیچ تهدیدی برای رژیم صهیونیستی محسوب نمیشود.
انتهای پیام/
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0