- تاریخ انتشار : شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۹:۰۱
- کد خبر : 30002 چاپ خبر

گزارشدهی زیر آتش؛ استراتژی خبرنگارکشی رژیم صهیونیستی برای انکار جنایت نسلکشی
استراتژی رژیم صهیونیستی علیه اهالی رسانه از زمان آغاز جنگ علیه فلسطین به رقم خوردن یکی از بزرگترین کشتارهای اهالی رسانه در تاریخ جهان منجر شده است.
مجمع عمومی سازمان ملل در سال ۱۹۹۱ به پیشنهاد یونسکو (سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل UNESCO)، سوم مه (۱۳ اردیبهشت) را بهعنوان روز جهانی آزادی مطبوعات تعیین کرد.
طی ۲ سال گذشته مناسبتهای متعددی در تقویم جهانی رقم خوردند که ویژگی مشترکشان حذف فلسطین و بهطور خاص از این رویدادهای بینالمللی بود؛ از روز جهانی زن تا روز جهانی آزادی مطبوعات؛ از روز جهانی بهداشت، تا روز جهانی محیط زیست، …
این رویکرد که در سایه استانداردهای دوگانه بهویژه در کشورهای غربی پیش میرود، سبب شد حتی زنده زنده سوختن خبرنگاران غزه تلنگری به پایتختهای کشورهای غربی وارد نکرده و خللی در حمایت سیاسی، تسلیحاتی، اطلاعاتی، … آنها از رژیم صهیونیستی ایجاد نکند.
روز جهانی آزادی مطبوعات سال ۲۰۲۵ در حال فرا رسید که استراتژی خبرنگارکشی رژیم صهیونیستی برای پنهان کردن ابعاد گسترده جنایت نسلکشی در غزه همچنان پیش میرود و بر تعداد بزرگترین کشتار خبرنگاران در تاریخ میافزاید.
دفتر رسانهای دولت فلسطین در غزه به مناسبت روز جهانی آزادی مطبوعات اعلام کرد: خبرنگاران غزه این روز را با ثبت صحنههایی از ایثار، قهرمانی و حرفهایگری گرامی میدارند.
طبق گزارش این نهاد، از زمان آغاز جنگ نسلکشی رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه، ۲۱۲ خبرنگار شهید و ۴۰۹ نفر دیگر مجروح شدهاند.
همچنین دفتر مذکور افزود که رژیم اشغالگر ۴۸ خبرنگار را بازداشت کرده و بسیاری از آنها تحت شکنجه قرار گرفتهاند.
در ادامه این بیانیه آمده است که نظامیان صهیونیست از ابتدای جنگ علیه غزه، ۱۴۳ نهاد رسانهای را هدف قرار دادهاند.
سازمان ملل ضمن گرامی داشتن روز جهانی آزادی مطبوعات، هشداری جدی درباره تداوم استراتژیهای مرگبار علیه خبرنگاران اعلام کرد.
نقطه کانونی این هشدار سازمان ملل مربوط به وضعیت خبرنگاران در غزه بود؛ براساس اعلام سازمان ملل بیش از ۲۰۰ خبرنگار در غزه قتلعام شدند.
دفتر حقوق بشر سازمان ملل OHCHR در فلسطین اشغالی در بیانیه خود ضمن اعلام هشدار درباره افزایش شمار قتلعام خبرنگاران فلسطینی، کشتار ۲۱۱ خبرنگار در غزه از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲)، ازجمله ۲۸ خبرنگار زن را تایید کرد.
براساس گزارش یونسکو، دستکم ۴۷ خبرنگار فلسطینی در حین انجام وظیفه به شهادت رسیدند؛ آخرین آمار رسمی مقامهای فلسطینی نشان میدهد که تا سهشنبه گذشته ۴۹ خبرنگار در بازداشتگاههای رژیم صهیونیستی زندانی بودند.
به گفته یکی از خبرنگاران، جلیقههای مطبوعاتی از وسیلهای برای محافظت به هدفی برای حمله تبدیل شدهاند.
این موضوعی است که تایید میکند رژیم صهیونیستی عامدانه عملیات نظامی را علیه خبرنگاران و اهالی رسانه پیش میبرد؛ چنین رویکردی براساس قوانین بینالمللی جنایت جنگی محسوب میشود.
خبرنگاران بازداشتشده غزه به دفتر حقوق بشر سازمان ملل گزارش دادند که در طول بازجویی مورد ضربوشتم، تحقیر و خشونتهای جنسی و فیزیکی قرار گرفتهاند.
سازمان ملل این اقدامها علیه اهالی رسانه در غزه را بخشی از الگوی بزرگتر سوءاستفاده ارعاب و بدنام کردن مطبوعات فلسطینی میداند؛ سازمان ملل همچنین امتناع رژیم صهیونیستی از ورود خبرنگاران خارجی به غزه را از زمان آغاز جنگ، محکوم و تاکید کرد: این اقدام سبب شده است خبرنگاران و اهالی رسانه در فلسطین به تنهایی زیر آتش و خشونتی که تجربه میکنند، گزارشدهی کنند.
براساس اعلام سازمان ملل، زندگی و کار اهالی رسانه در فلسطین به شکل مستمر در معرض تهدید است؛ آنها بین بقای خود و خانوادههایشان و مسئولیت مستندسازی جنایتها علیه مردم خود تعادل برقرار میکنند.
فراتر از غزه، خبرنگاران و اهالی رسانه فلسطینی در کرانه باختری اشغالی ازجمله قدس شرقی اشغالی با آزارواذیت، بازداشت و خشونت مواجه هستند؛ سازمان ملل دستگیریهای متعدد خودسرانه اهالی رسانه را بهویژه در اردوگاه آوارگان «جنین» تایید کرد.
ارتش رژیم صهیونیستی دسترسی اهالی رسانه به این منطقهها را محدود کرده و علیه خبرنگاران از زور بیش از حد استفاده میکنند.
سازمان ملل با اشاره به ممنوعیت پخش برنامههای چندرسانه فلسطینی، تاکید کرد که این الگوهای خشونت و سرکوب نه تنها نقض قوانین بینالمللی بشردوستانه و حقوق بشر است، بلکه مانع از پاسخگویی در مورد نقضهای مداوم در سرزمین اشغالی فلسطین (OPT) نیز میشود.
دفتر حقوق بشر سازمان ملل تصریح کرد: کشتار، بازداشت و آزارواذیت خبرنگاران باید فورا پایان یافته و عاملان این جنایتها باید پاسخگو باشند، زیرا رسانهها در زمان درگیری، نقش حیاتی در افشای سوءاستفادهها و تضمین عدالت ایفا میکنند؛ تلاشها برای ساکت کردن آنها عمیقا نگرانکننده است و نباید توسط جامعه بینالمللی تحمل شود.
انتهای پیام/
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0