- تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۰
- کد خبر : 31215 چاپ خبر

بقایی: حضور ایران در نشست دیوان لاهه درباره موضوع فلسطین بیسابقه نبود
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به حضور ایران در جلسههای لاهه در موضوع فلسطین، گفت: حضور وزارت امور خارجه در مراحل رسیدگی به رای مشورتی اخیر که مبتنی بر یک قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل است، در راستای سیاست جمهوری اسلامی ایران برای استفاده از هر فرصتی جهت حمایت از مردم مظلوم فلسطین صورت گرفت.
اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه دوشنبه، ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴، در نشست خبری در پاسخ به پرسش میزان درباره اظهارات وزیر خارجه رژیم صهیونیستی مبنی بر عدم همکاری این رژیم با دیوان بینالمللی کیفری در پرونده رسیدگی به جنایت جنگی و نسلکشی در غزه و همچنین حضور ایران در جلسه استماع دیوان دادگستری بینالمللی در پرونده انتقال کمکهای بشردوستانه به غزه، گفت: حضور ایران در این نشست کمسابقه بود، اما بیسابقه نبود؛ ما سال گذشته هم در جریان رسیدگی به یک رای مشورتی دیگر درباره حق تعیین سرنوشت مردم فلسطین شرکت کردیم و مواضع خود را بیان کردیم.
وی اضافه کرد: حضور وزارت امور خارجه در مراحل رسیدگی به رای مشورتی اخیر که مبتنی بر یک قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل است، در راستای سیاست جمهوری اسلامی ایران برای استفاده از هر فرصتی جهت حمایت از مردم مظلوم فلسطین صورت گرفت؛ این رای مشورتی سوال خیلی مشخصی دارد و آن اینکه آیا رژیم صهیونیستی متعهد به دادن اجازه به نهادهای کمکرسان و مشخصا آنروا برای فعالیت کمکرسانی در سرزمینهای اشغالی است.
بقایی تصریح کرد: ما متاثر شدیم در شرایطی که یک نسلکشی بسیار واضح در روزهای گذشته در جریان است ما باید به یک سوال سطحی و پیش پا افتاده بپردازیم و آن امکان کمکرسانی نهادهای کمکرسان به مردم غزه است؛ حدود ۴۰ کشور در نشست رسیدگی شرکت کردند و باز هم نکته جالب این است که فقط آمریکا و انگلیس مخالفت کردند و باقی کشورها به اتفاق بر ادامه کار نهادهای کمکرسان در غزه تاکید کردند.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین بیان کرد: درباره رای دیوان بینالمللی کیفری هم نکته اصلی این است که رژیم صهیونیستی نشان داده است هیچ وقعی نسبت به هنجارها و قواعد بینالملل نمیگذارد و مثال آن هم اتفاقاتی بود که طی ۲ سال اخیر در غزه روی داد.
هیئتی از قاضیهای دیوان بینالمللی دادگستری (ICJ) از روز دوشنبه، ۲۸ آوریل (۸ اردیبهشت) به استدلالهای شفاهی ۴۰ کشور ازجمله چین، فرانسه، اندونزی، پاکستان، روسیه و انگلیس گوش کردند.
دیوان در تاریخ ۲ می (۱۲ اردیبهشت) جلسههای استماع عمومی در مورد تعهدهای رژیم صهیونیستی در موضوع اجازه دادن به آژانسهای سازمان ملل و دیگر گروههای امدادی برای کار در سرزمینهای اشغالی فلسطین را به پایان رساند؛ دادگاه احتمالا ماهها پیش از صدور حکم که مجمع عمومی سازمان ملل در ماه دسامبر (آذر/دی ۱۴۰۳) از آن درخواست کرده بود، به بررسی پرونده خواهد پرداخت.
کشورهای شرکتکننده در جلسههای دیوان رژیم صهیونیستی را بهدلیل محدود کردن شدید کمکهای بشردوستانه به غزه از زمان آغاز جنگ نسلکشی در این منطقه محصور در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) سرزنش کردند؛ رژیم صهیونیستی ورود همه کمکها به غزه را (غذا یا دارو) در ۲ ماه گذشته بهطور کامل قطع کرده و بحران گرسنگی و پزشکی را در این باریکه تشدید کرده است.
انتهای پیام/
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0