- تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۰
- کد خبر : 31217 چاپ خبر

استفاده یونان از فناوری برای سرکوب مهاجران
کارشناسان هشدار میدهند که اتکای بالا اروپا به فناوری و هوش مصنوعی برای جلوگیری از ورود مهاجران حقوق این افراد را نقض میکند.
گروهی از مهاجران ساعت ۵ صبح یک صبح سرد زمستانی در سال ۲۰۲۲ درحال آمادهسازی یک قایق بادی برای عبور از رودخانه اِوروس بودند که در مرز زمینی بین ترکیه و یونان واقع شده بود.
آنها در ادامه موفق شدند به خاک اتحادیه اروپا برسند و در پوشش گیاهی انبوه نزدیک ساحل رودخانه پنهان شوند، غافل از اینکه مدتها قبل از ترک خاک ترکیه، تحت نظارت مداوم نیروی مرزی یونان بودهاند.
یک واحد ویژه پلیس یونان که پس از دریافت هشدار از سیستم نظارت مرزی خودکار (که آتن در منطقه نصب کرده است) به محل اعزام شده بود، مهاجران را بازداشت کرد.
این سامانه که اکنون بخش عمدهای از مرز یونان را پوشش میدهد، میتواند تا عمق خاک ترکیه را رصد کند و با برد تا ۱۵ کیلومتر، نظارت بر مرز را برای یونان و اتحادیه اروپا بهطور قابل توجهی افزایش دهد. اورسلا فون درلاین، رئیس کمیسیون اروپا این سامانه را سپر اروپا توصیف کرده است.
بازداشت مهاجران یادشده نشاندهنده اتکای روزافزون یونان و اروپا به فناوری برای جلوگیری از ورود مهاجران است.
زرادخانهای که اروپا در اختیار دارد شامل سیستمهای هوش مصنوعی، پهپادها، دوربینهای حرارتی، آشکارسازهای گویش، استخراج دادههای تلفن و شبکههای نظارتی پیچیده است. بسته به کشوری که از آنها استفاده میکند، هدف از استقرار این سامانههای پیشرفته و پرهزینه، کمک به جلوگیری از ورود مهاجران و بررسی درخواستهای پناهندگی است.
کارشناسان و حامیان حقوق مهاجران میگویند که این روشها پر از مشکلهای قانونی و اخلاقی هستند، حقوق بشر را تضعیف میکنند، دسترسی به پناهندگی را محدود میکنند، حریم خصوصی مهاجران را نقض میکنند و میتوانند برای تسهیل اخراجهای دستهجمعی مورد استفاده قرار گیرند.
گزارشها نشان میدهند که استفاده از این روشها بهطور گسترده مستند شده و دادگاه حقوق بشر اروپا بهتازگی از آنها بهعنوان اقدامهای نظاممند یاد کرده است.
استفاده از فناوری نظارتی در سراسر اروپا
آنچه مسلم است این است که اروپا درگیر یک حرکت فناوری در مرزهای خود است که از رودخانه اوروس در جنوب شرقی تا کانال مانش در شمال غربی اروپا امتداد دارد. این حرکت در شرایطی انجام میشود که پیدایش احزاب راست افراطی که مواضع ضدمهاجرتی دارند و اتخاذ سیاستهای سختگیرانه تقریبا در همه جای اروپا وجود دارد.
مهاجرت نقش کلیدی در تغییر چشمانداز سیاسی قاره اروپا، بهویژه در ۳ کشور بزرگ و تاثیرگذار عضو اتحادیه اروپا، یعنی آلمان، فرانسه و ایتالیا، داشته و همچنین حزب راستگرای ضدمهاجرتی اصلاحات در انگلیس را تقویت کرده است.
یونان بهعنوان یکی از کشورهای خط مقدم اتحادیه اروپا و هممرز با ترکیه، پیشگام تلاشهای اروپا برای پیادهسازی هوش مصنوعی و سایر راهحلهای فناوری برای کنترل مرزهاست.
یونان برای سالهای ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۷ حدود ۱.۶ میلیارد یورو از بودجه امور داخلی اتحادیه اروپا دریافت کرده است. آتن سرمایهگذاری سنگینی در امنیت و نظارت مرزی، ازجمله در سیستمهای مبتنی بر هوش مصنوعی، انجام خواهد داد. این درحالی است که بخش بسیار کوچکی از این بودجه برای بهبود ظرفیتهای جستوجو و نجات مهاجران گرفتارشده اختصاص داده شده است که منعکسکننده اولویتهای اروپا است.
یکی از پروژههای شاخص تحت حمایت مالی اتحادیه اروپا ریاکشن Reaction نام دارد. پهپادها و خودروهای مجهز به هوش مصنوعی مرزها را بهصورت مداوم رصد میکنند، مهاجران را پیش از رسیدن به مرز شناسایی میکنند و با سیستمهایی مانند یوروسور Eurosur، سیستم نظارت مرزی اتحادیه اروپا، ادغام میشوند. در یک ویدیوی تبلیغاتی از این پروژه، میتوان گروهی از پهپادها را دید که بهطور خودکار افراد مورد نظر را شناسایی و ردیابی میکنند.
قابلیتهای نظارتی پیش از نزدیک شدن مهاجران به مرز نگرانیهایی را ایجاد میکند. این سیستمها نه تنها عبور از اِوروس را دشوارتر میکنند، بلکه میتوانند مانع از نزدیک شدن افرادی شوند که در جستوجوی حمایت بینالمللی هستند. بهعنوان نمونه، یوناس گریمهدن، مسئول حقوق اساسی فرانتکس (آژانس مرزی اتحادیه اروپا) در مصاحبهای هشدار داد که اگرچه این فناوریها میتوانند مدیریت مرزها را کارآمدتر کنند، اما ممکن است مانع از اعمال حق پناهندگی افراد نیز شوند. قوانین یونان و هم اتحادیه اروپا این حق را تضمین میکنند.
هانه بیرن، مدیر موسسه سیاست مهاجرت اروپا، گفت: استفاده از فناوری و هوش مصنوعی در مدیریت مهاجرت بهطور فزایندهای برای کنترل مرزها و بازدارندگی بهکار گرفته میشود و سرمایهگذاری بر جلوگیری از ورود افراد به خاک اتحادیه اروپا متمرکز است؛ البته استفاده از فناوری و هوش مصنوعی اغلب با هزینههای بالای انسانی همراه است.
انتهای پیام/
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0