- تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۱
- کد خبر : 32197 چاپ خبر

مواجهه کودکان مهاجر با ناامنی و خشونت در مرز مکزیک و آمریکا
نهادهای حقوق بشری با اشاره به چالشهای کودکان مهاجر در مسیر رسیدن به آمریکا، نسبت به خطرهای موجود برای این افراد هشدار دادند.
مطالعه جدید سازمانهای نجات کودکان Save the Children و برنامه بینالمللی Plan International نشان میدهد کودکان مهاجری که به قصد رسیدن به آمریکا از مکزیک عبور میکنند، با سطوح نگرانکنندهای از خشونت، طرد و عدم اطمینان طولانیمدت، قبل، حین و بعد از سفر خود مواجه هستند.
این گزارش براساس ۱۵۵ مصاحبه انجام شده بین نوامبر ۲۰۲۴ (آبان/آذر ۱۴۰۳) و فوریه ۲۰۲۵ (بهمن/اسفند ۱۴۰۳) تهیه شده است؛ نتایج نشان میدهد کودکانی که از خطر در کشورهای مبدا فرار میکنند بهطور معمول به امنیت و حمایت بینالمللی که حق آنهاست، دست نمییابند؛ در واقعیت آنها با اشکال جدیدی از آسیبپذیری مواجه میشوند که همچنان آنها را از حقوقشان محروم میکند.
مصاحبهشوندگان بین ۷ تا ۱۶ سال سن داشتند. آنها بهطور عمده اهل مکزیک، هندوراس و ونزوئلا بودند، اما از کلمبیا، گواتمالا و مناطق دورتری مانند هائیتی نیز به آمریکا رفته بودند.
تعداد کودکان بدون همراه که از طریق مکزیک برای رسیدن به آمریکا سفر میکنند، در سالهای اخیر بیش از ۲ برابر شده و از حدود ۶۹ هزار و ۵۰۰ نفر در سال ۲۰۱۹ به بیش از ۱۳۷ هزار نفر در سال ۲۰۲۳ افزایش یافته که ناشی از افزایش خشونت، تشدید فقر و آوارگی ناشی از تغییرهای اقلیمی است.
رینا گلانی، مدیر اجرایی سازمان برنامه بینالمللی، یک سازمان بشردوستانه و توسعهای مستقر در انگلیس، طی بیانیهای گفت: کودکان مهاجر هنگام عبور از مرز مکزیک، امنیت پیدا نمیکنند؛ آنها با ترس بیشتر، انتظار بیشتر و زمان از دست رفته بیشتری مواجه میشوند.
گلانی اضافه کرد: هیچ کودکی نباید خود را در این وضعیت ببیند، بهویژه پس از تحمل چنین سفر خطرناکی برای یافتن امنیت. آنها اکنون به حمایت نیاز دارند، ازجمله محافظت، دسترسی به سرپناه امن، آموزش و مراقبتهای بهداشت روان. ما شاهد خانوادههایی هستیم که آنقدر ناامید هستند که کودکان مجبور میشوند به بازگشت به همان مکانهایی که از آنها فرار کردهاند، فکر کنند. این هرگز نباید تنها گزینه آنها باشد.
برنامه بینالمللی و نجات کودکان خواستار واکنش فوری و هماهنگ شدند و اظهار کردند که مقامها باید سیستمهای حفاظت از کودکان را در مناطق مرزی تقویت کنند، دسترسی به آموزش و خدمات بهداشت روان را بهبود بخشند و مسکن مناسبی را فراهم کنند که نیازهای کودکان را در اولویت قرار دهد.
اخراج اخیر ۳ کودک شهروند آمریکایی، ازجمله یک مورد که مبتلا به سرطان بود، بههمراه مادرانشان به هندوراس، انتقاد فعالان حقوق بشر را برانگیخته است.
آنها دولت آمریکا را به اخراج کودکان بدون طی مراحل قانونی و به خطر انداختن جان آنها متهم میکنند.
انتهای پیام/
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0