- تاریخ انتشار : یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۱
- کد خبر : 33783 چاپ خبر

چالش سازمانهای بشردوستانه برای نجات مهاجران در مدیترانه
کارشناسان میگویند که سیاستهای مرزی اروپا باعث شده که مهاجران با انتخاب اجباری مسیرهای خطرناک، ازجمله مسیر دریای مدیترانه، با خطر مرگ روبهرو شوند.
سازمانهای بشردوستانه بیش از یک دهه است که پناهندگان را در دریای مدیترانه نجات میدهند. پس از این همه مدت، آنها هنوز احساس میکنند که اتحادیه اروپا آنها را ناامید کرده است.
ماری میشل، یکی از اعضای خدمه سازمان نجات دریایی SOS Humanity، در کنفرانس مطبوعاتی به مناسبت دهمین سالگرد تأسیس این گروه گزارش کرد: ما ۶۸ نفر را در روز نخست ماه می (۱۱ اردیبهشت) از ۲ قایق نجات دادیم.
وی اضافه کرد: هر ۲ قایق در آن زمان در منطقه جستوجو و نجات لیبی بودند، اما مرکز هماهنگی نجات لیبی هیچ یک از این عملیات نجات را هماهنگ نکرد و گفت که آنها مسئول نیستند.
ازنظر میشل، این خلاصهای از چگونگی برونسپاری مسئولیت نجات افراد از غرق شدن در مدیترانه به سازمانهای غیرنظامی برای بیش از یک دهه است.
براساس گزارش سازمان بینالمللی مهاجرت، از سال ۲۰۱۴ حدود ۳۲ هزار پناهجو در مدیترانه غرق شدهاند. تنها از آغاز سال ۲۰۲۵ تاکنون ۵۰۰ نفر در این مسیر جان خود را از دست دادهاند.
توافقهای جنجالی در زمینه مهاجرت
توافقنامههایی به ارزش صدها میلیون یورو بین اتحادیه اروپا و برخی کشورهای آفریقایی در سال ۲۰۱۷ و سال ۲۰۲۳، برای کاهش مهاجرت و مرگومیر فراوان در مدیترانه، طراحی شده بودند.
در این توافقنامهها تصریح شده بود که گارد ساحلی این کشورهای آفریقایی حفاظت از مرزها را برعهده خواهند گرفت. با این حال، این توافقنامهها بهشدت مورد انتقاد قرار گرفتهاند و انتشار گزارشها درمورد نقض جدی حقوق بشر همچنان ادامه دارد.
میشل گفت: بسیاری از بازماندگانی را که در روزهای گذشته نجات دادیم، نشانههایی از شکنجه بر بدن خود دارند.
او اضافه کرد که مهاجران تعریف کردهاند که چگونه تحقیر شدهاند، با آب یخ خیس شدهاند، با چوب، میلههای فلزی و شلنگهای پلاستیکی کتک خوردهاند، با تپانچه هدف قرار گرفته و آزار جنسی را تجربه کردهاند.
یکی از مهاجران گفت: پس از اینکه بهشدت مورد ضرب و شتم قرار گرفتیم، ۳ مرد جوان به دریا پریدند. گارد ساحلی لیبی آنها را جلوی چشمان ما رها کرد و حتی هنگام غرق شدن به آنها توهین کرد. آنها به یکدیگر میگفتند که «بگذارید بمیرند، این برای ما و آنها آسانتر است».
برنامه نجات دریایی اروپا
۴ خانواده در ۴ می ۲۰۱۵ (اردیبهشت ۱۳۹۴) سازمان جستوجو و نجات SOS Humanity را در برلین تاسیس کردند. آنها میگویند که از آن زمان بیش از ۳۸ هزار پناهجو را که در دریا، در مسیر مدیترانه از شمال آفریقا به ایتالیا گرفتار شده بودند، نجات دادهاند.
کلاوس وگل، موسس یک سازمان غیردولتی امداد و نجات گفت: نخستین عملیات نجاتی که ما در ۷ مارس ۲۰۱۶ (اسفند ۱۳۹۵) انجام دادیم، ۷۴ زن و مرد خسته، مجروح و ناامید را در یک قایق لاستیکی کوچک و بدون محافظ نجات داد.
او اضافه: انتظار ما از اینکه دولتهای اروپایی پناهجویان را بهعنوان انسان درنظر گرفته و نجات آنها در مدیترانه را بهعنوان وظیفه طبیعی اروپا بهرسمیت بشناسند، برآورده نشده است.
این سازمان از سیاستمداران آلمانی میخواهد که برای یک برنامه نجات دریایی جمعی اروپایی تلاش کنند و به توافقنامههای همکاری خود با کشورهای آفریقایی پایان دهند.
در همین حال، سازمانهای امداد و نجات مهاجران انتقاد میکنند که دولتهای اروپایی حتی در برنامههای خود از اصطلاح نجات دریایی نام نبردهاند.
مدیترانه؛ مرگبارترین نقطه جهان برای مهاجران
جرالد کناوس، متخصص مهاجرت اتریشی و از موسسان و رئیس اندیشکده ابتکار ثبات اروپا، به دویچهوله گفت: بیش از ۱۰ سال است که ما در اروپا وضعیتی داریم که در آن دولتهای اروپایی نشستهای بحران مکرر برگزار کردهاند، اما نتوانستهاند به مرگومیر مهاجران پایان دهند.
او گفت: این مرگومیر مداوم بیانگر یک شکست کامل و نظاممند است.
انتهای پیام/
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0