- تاریخ انتشار : یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۱
- کد خبر : 33785 چاپ خبر

انکار، بازداشت، اخراج: چهرههای سرکوب سیاست مهاجرتی آمریکا
آمریکا در میانه اجرای رویکردهای سختگیرانه در موضوع مهاجران، قوانین مختلف را زیرپا گذاشته است و حتی شهروندان خود را هدف قرار میدهد.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا با وعده اجرای بزرگترین عملیات اخراج مهاجران در تاریخ این کشور، به اتاق بیضی شکل کاخ سفید بازگشت؛ آمریکا نظامیسازی بیشتر مرز با مکزیک و هدف قرار دادن مهاجران و پناهجویان را آغاز کرده است.
حمله به مهاجران و پناهجویان در آمریکا در حالی ادامه دارد، مدرک و سندی برای بازداشت و اخراج مهاجران از این کشور ارائه نمیشود.
به گزارش گاردین، سرکوب مهاجران و پناهجویان در آمریکا در چارچوب حملههای گستردهتر به آموزش عالی، دادگاهها و قانون اساسی صورت گرفته است.
برجستهترین پروندههای فردی در موضوع سرکوب مهاجران به دلیل ماهیت افراطی و مشکوک خود از نظر قانونی توجه جهان را به خود جلب کردهاند؛ عمده این پروندهها مربوط به افرادی است که جز مهاجران ثبتشده هستند.
دانشجویان و دانشگاهیان شکار و ناپدید شدند
در هفتههای اخیر، تیمهای اداره مهاجرت و گمرک (ICE) ناگهان شروع به دستگیری و بازداشت دانشجویان و دانشگاهیان متولد خارج از آمریکای دارای ویزا یا حق اقامت کردند.
در بیشتر موارد، آمریکا به نقش آنها در اعتراضهای دانشگاهی به طرفداری از فلسطین در محکومیت جنایتهای رژیم صهیونیستی در غزه بهعنوان دلیل بازداشت اشاره کرده است.
ادعای حمایت آنها از مقاومت فلسطین بهعنوان توجیهی برای تصمیم به اخراج این افراد حتی اگر به هیچ جرمی متهم نشده باشند، مطرح شده است.
برخی از این دانشجویان و دانشگاهیان دستگیرشده عبارتند از:
محمود خلیل
محمود خلیل ۳۰ ساله، دانشجوی فارغالتحصیل اخیر دانشگاه کلمبیا در نیویورک، دارای حق اقامت، فلسطینیای است که در جریان اعتراضهای دانشجویی سال گذشته حضور داشت؛ وی بدون طی مراحل قانونی در مقابل همسر باردارش دستگیر شد و از اواسط ماه مارس (اواخر اسفند سال گذشته) در بازداشتگاهی در لوئیزیانا به سر میبرد.
محمود خلیل به قاضی مهاجرت گفت که او و صدها بازداشتی دیگر از حقوقی که خود دادگاه ادعا کرده بود در اولویت قرار دارد، محروم شدهاند.
آمریکا از قانون مهاجرت مبهم برای طرح ادعاهای عجیب در مواردی مانند پرونده خلیل استفاده میکند.
یک گروه راست افراطی نام وی را برای اجرای قانون مهاجرت ادعایی ارائه کردند.
رومیسا اوزتورک
ماموران اداره مهاجرت و گمرک مرزی آمریکا، رومیسا اوزتورک ۳۰ ساله، دانشجوی دکترای دانشگاه تافتس را در نزدیکی بوستون دستگیر کرده و برخلاف دستور دادگاه به بازداشتگاه لوئیزیانا منتقل کردند.
وی تبعه ترکیه و دارای ویزا است و در یک روزنامه دانشجویی سرمقالهای نوشته بود که در آن از واکنش دانشگاه محل تحصیل خود به موضوع حمله رژیم صهیونیستی به غزه انتقاد کرده بود.
اوزتورک از بیتوجهی و سوءاستفاده در بازداشتگاه یادشده در شرایط ناامن و غیرانسانی خبر داد؛ وی پس از دریافت حکم اخراج در نهایت با قرار وثیقه آزاد شد.
محسن مهدوی
محسن مهدوی، شهروند فلسطینی دارای ویزای آمریکا و دانشجوی دانشگاه کلمبیا در میانه آوریل (اواخر فروردین) توسط پلیس ایالت ورمونت دستگیر شد.
وی سال گذشته در اعتراض دانشجویی دانشگاه کلمبیا حضور داشت.
دولت آمریکا در توجیه بازداشت مهدوی ادعا کرد که فعالیت او میتواند با استناد به قانون مهاجرت و ملیت (INA) «بهطور بالقوه روند صلح خاورمیانه را تضعیف کند».
مهدوی در نهایت به دلیل نبود مدارک در اواخر آوریل (میانه اردیبهشت) از زندان آزاد شد.
یونسئو چانگ
یکی دیگر از دانشجویان کلمبیا، یونسئو چانگ ۲۱ ساله است؛ وی بهعنوان یک حامی فلسطین از دولت آمریکا به دلیل تلاش برای اخراجش شکایت کرد.
چانگ متولد کره جنوبی است و از ۷ سالگی در آمریکا زندگی میکند؛ وی در ماه مارس (اسفند سال گذشته) توسط پلیس نیویورک بازداشت شد.
بدر خان سوری
بیش از ۴۰۰ دانشجو و فارغالتحصیل دانشگاه جورج تاون مستقر در واشنگتن دیسی با انتشار طوماری به بازداشت بدر خان سوری، پژوهشگر ارشد فوق دکترا در مرکز تفاهم مسلمانان و مسیحیان الولید بن طلال (ACMCU) توسط مقامهای مهاجرتی اعتراض کردند.
مقامهای آمریکا ابتدا ویزای دانشجویی بدرخان سوری را لغو کردند و ادعاهایی درباره رابطه وی با مقاومت فلسطین مطرح کردند؛ در ادامه اعلام کردند که او به دلیل انتشار مطالب در حمایت از فلسطین در شبکههای اجتماعی بازداشت شده است.
وی پس از حبس در بازداشتگاه لوئیزیانا در زندانی در تگزاس نگهداری میشود، اما یک قاضی فدرال در اوایل ماه مه (میانه اردیبهشت) دستور رسیدگی به پرونده بدرخان سوری در ویرجینیا را صادر کرد.
ویزاهای دانشجویی لغوشده و سپس برگرداندهشده
وزارت خارجه آمریکا وضعیت قانونی بیش از هزار و ۴۰۰ دانشجوی بینالمللی از ۲۰۰ دانشگاه آمریکایی را تغییر داد، چیزی که نشریه تخصصی اینساید هایر اجوکیشن آن را انفجار لغو ویزا نامید.
لغو این ویزاها با توجیههایی مانند جرایم یا تخلفهای جزئی مانند سرعت غیرمجاز در رانندگی و حمایت از فلسطین صورت گرفتند.
برخی بر این باور هستند که دولت آمریکا با هدف واداشتن دانشجویان خارجی به ترک داوطلبانه این کشور، آنها را تحت فشار قرار میدهد؛ وزارت امنیت داخلی آمریکا با اصطلاحی گیجکننده این امر را «خود اخراجی» نامیده است.
دولت آمریکا در اواخر آوریل (اوایل اردیبهشت) درپی مواجهه با چالشهای متعدد حقوقی ناچار به عقبنشینی از این موضع شد؛ با وجود این، دستورالعملهای جدید دولت آمریکا بر توانایی اداره مهاجرت و گمرک این کشور برای اعمال قدرت بر وضعیت مهاجرتی دانشجویان افزوده است.
فیلیپه زاپاتا ولاسکز، دانشجوی ۲۷ ساله کلمبیایی به دلیل تخلف رانندگی دستگیر و ناچار به خود اخراجی شد؛ رنجانی سرینیواسان، دانشجوی هند مقطع دکترای دانشگاه کلمبیا درپی لغو ویزا از آمریکا خارج شد.
کیلمار آبرگو گارسیا به اشتباه به السالوادور منتقل شد؛ دولت ترامپ به این اشتباه اعتراف کرد، اما از اجرای دستور دادگاه برای بازگرداندن وی به ایالت مریلند در کنار خانواده اش خودداری میکند؛ وی در حالی به زندان منتقل شد که به هیچ جرمی متهم نشده است.
اخراج به کشور ثالث، بدون طی مراحل قانونی
آمریکا در حال اخراج برخی از مهاجران به کشور ثالث بدون برگزاری حتی یک جلسه دادرسی است؛ ترامپ از قانون دشمنان بیگانه (AEA) مصوب ۱۷۹۸، قانونی که فقط برای استفاده در زمان جنگ در نظر گرفته شده بود، برای توجیه این اقدام استفاده میکند.
استناد ترامپ به قانون یادشده چالشهای حقوقی متعددی را درپی داشته است.
بررسیهای نیویورکتایمز نشان داد که تعداد زیادی از بیش از ۲۰۰ مهاجر اخراجشده براساس این ادعا، آنطور که دولت ترامپ ادعا میکند، جنایتکار یا عضو باندهای خشن نیستند.
در میان این افراد آرایشگر، فوتبالیست حرفهای سابق، … وجود دارند.
پناهجویان به پاناما منتقل شدند
یک هواپیمای نظامی آمریکایی در ماه فوریه (بهمن) از ایالت کالیفرنیا برخاست و پس از فرود در کشور پاناما بیش از ۱۰۰ مهاجر را در این کشور رها کرد.
انتقال این افراد بدون طی مراحل قانونی انجام شد؛ این پناهجویان ازجمله کودکان در ادامه در اعماق جنگلی که پاناما را از کلمبیا جدا میکند، نگهداری شدند.
آینده برخی از این افراد اخراجشده از آمریکا به پاناما نامشخص است.
تهدید و بازجویی شهروندان آمریکا
سیاستهای مهاجرتی آمریکا شهروندان این کشور را نیز با مشکلات جدی مواجه کرده است.
امیر مکلد، وکیل لبنانیتبار که حامی فلسطین است هنگام بازگشت از تعطیلات در فرودگاه مورد بازجویی قرار گرفته و در نهایت در دانشگاه میشیگان دستگیر شد.
کارشناسان گفتند که این حادثه نشانهای از تضعیف حمایتهای متمم چهارم قانون اساسی در مرز در برابر بازرسی و توقیف غیرمنطقی است.
نیکول میچرونی، وکیل مهاجرت آمریکایی اعلام کرد که از دولت ایمیلی دریافت کرده که خواهان خروج وی از کشور است.
این شهروند آمریکایی متولد آمریکا، گفت که فکر میکند این یک تاکتیک ترساندن است.
آدام پنیا، شهروند آمریکایی ساکن سندیگو گذرنامه و گواهی تولد آمریکایی خود را همه جا با خود حمل میکند و فکر میکند که یکی از نامههای «وقت آن رسیده که بروی» به اشتباه برایش ارسال شده است.
وی از مدافعان حقوق مهاجران است و میگوید: من معتقدم که این ایمیل عمدا برای ایجاد ترس و ارعاب به مدافعان مهاجرت در سراسر کشور ارسال شده است.
اخراج شهروندان آمریکایی
کودکان ۷، ۴ و ۲ ساله شهروند آمریکا در اواخر آوریل (میانه اردیبهشت) پس از اخراج مادرانشان به هندوراس، از آمریکا اخراج شدند.
یکی از وکلای این زنان گفت که آنها از هرگونه فرصتی برای هماهنگی مراقبت و حضانت فرزندان خود قبل از اعزام به پروازهای اخراج از لوئیزیانا محروم شدند.
یک قاضی فدرال گفت که اخراج یک شهروند آمریکایی به این شکل بدون هیچ روند معناداری غیرقانونی و خلاف قانون اساسی است.
بازداشت بازدیدکنندگان از آمریکا
شهروندان کانادایی، انگلیسی، آلمانی، فرانسوی و استرالیایی که به دلایل تفریحی و خانوادگی از آمریکا بازدید میکردند، نیز قربانی سیاستهای مهاجرتی سختگیرانه شده و بازداشت شدند.
آنها از شرایط سخت و طاقتفرسای زمان بازداشت خود سخن گفتند.
انتهای پیام/
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0