- تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۹:۰۰
- کد خبر : 35606 چاپ خبر

تاکتیک جنگی تحمیل گرسنگی به غزه؛ هشدار درباره فرارسیدن قحطی مرگبار
سلاحسازی گرسنگی ازسوی رژیم صهیونیستی در جنگ ۱۹ ماهه علیه غزه سبب شده تا جنگی بیصدا، اما مرگبار علیه مردم این منطقه به راه بیفتد.
خطر قحطی در غزه با ممانعت عمدی رژیم صهیونیستی از ورود کمکهای بشردوستانه ازجمله غذا، در محاصره مداوم، رو به افزایش است؛ این اقدام رژیم صهیونیستی در چارچوب استراتژی سلاحسازی گرسنگی انجام شده است.
براساس گزارشها و بررسیهای انجامشده کل جمعیت ۲.۱ میلیونی غزه با کمبود طولانی مدت غذا روبهرو هستند و نزدیک به نیم میلیون نفر در وضعیت فاجعهبار گرسنگی، سوءتغذیه حاد، گرسنگی، بیماری و مرگ قرار دارند.
این یکی از بدترین بحرانهای گرسنگی جهان است که در حال وقوع است.
مواجه یک نفر از هر پنج نفر در غزه با گرسنگی
یک گزارش جدید مورد حمایت سازمان ملل هشدار میدهد که پس از نزدیک به سه ماه محاصره کمکهای بشردوستانه بسیار مورد نیاز ازسوی رژیم صهیونیستی، از هر پنج نفر در نوار غزه، یک نفر با گرسنگی مواجه است و کل این سرزمین به قحطی نزدیکتر میشود.
گزارش طبقهبندی یکپارچه سطح امنیت غذایی IPC آورده است که ساکنان غزه سطح بالایی از ناامنی غذایی حاد را تجربه میکنند و این منطقه در معرض خطر بالای قحطی، شدیدترین نوع بحران گرسنگی قرار دارد.
در این گزارش آمده است که احتمال زیادی وجود دارد که قحطی تا پایان سپتامبر (اوایل مهر) رخ دهد و بیشتر مردم غزه را بدون دسترسی به غذاف آب و سرپناه و دارو رها کند.
این هشدار در حالی منتشر میشود که سازمان ملل و چندین سازمان غیردولتی و همچنین غیرنظامیان در غزه میگویند که از زمان آغاز حمله مجدد رژیم صهیونیستی به این منطقه محاصره شده در ماه مارس، وضعیت بدتر شده است، زیرا ساکنان برای دسترسی به غذا، دارو و آب تمیز تلاش میکنند.
زنان باردار و کودکان؛ اصلیترین قربانیان قحطی تحمیلی
کودکان و زنان باردار در غزه بهویژه در معرض خطر بالای قحطی هستند.
انتظار میرود بین آوریل ۲۰۲۵ (اسفند ۱۴۰۳) تا مارس ۲۰۲۶ (اسفند ۱۴۰۴) نزدیک به ۷۱ هزار مورد سوءتغذیه حاد در بین کودکان زیر پنج سال رخ دهد و نزدیک به ۱۷ هزار زن باردار و شیرده به درمان سوءتغذیه حاد نیاز خواهند داشت.
در طول ۱۹ ماه از زمان آغاز حمله رژیم صهیونیستی به غزه مردم به جستوجوی غذا در زبالهها، خوردن علف و خوراک دام و نوشیدن آب آلوده متوسل شدهاند.
مادران گرسنه نتوانستهاند شیر کافی برای تغذیه نوزادان خود تولید کنند.
یک پزشک متخصص زنان و زایمان که در شهر غزه کار میکند، گفت: زنان در غزه مجبورند بین تغذیه فرزندان خود یا مراقبت از سلامت خود یکی را انتخاب کنند؛ بیشتر آنها رفاه خود را فدای تضمین بقا میکنند.
وی گفت: هنگام انجام عمل سزارین، مشخص شد که بافتهای روده و رحم زنان بهشدت آسیب دیده است، که احتمالا ناشی از خوردن غذاهای بیکیفیت و عمدتا کنسرو شده است.
اعتراف صهیونیستها به جنایت
رسانه آمریکایی نیویورکتایمز در گزارشی اعلام کرد که برخی از افسران ارتش رژیم صهیونیستی در مکانهای غیرعمومی تایید میکنند که غزه در آستانه قحطی است.
طی چند ماه گذشته سازمان ملل و دیگر سازمانهای امدادی هشدار دادند که قحطی در غزه در شرف وقوع است، اما مقامهای صهیونیست ادعا کردند که با وجود محاصره غذایی و سوختی غزه، جان ساکنان این منطقه در معرض خطر نیست.
افسران متخصص در COGAT، آژانس رسمی رژیم صهیونیستی که بر سیاست در غزه و کرانه باختری نظارت دارد، به همان نتیجهای رسید که سازمانهای امدادرسان به آن رسیدهاند؛ افسران این نهاد بهطور خصوصی فرماندهان ارشد را در مورد وخامت اوضاع توجیه کردند و با فوریت فزایندهای هشدار دادند که بسیاری از مردم در این منطقه تنها چند هفته با گرسنگی فاصله دارند.
۳ نظامی صهیونیست آشنا با شرایط غزه تحت محاصره اعلام کردند که برخی از مقامهای نظامی رژیم صهیونیستی در جمعهای خصوصی اعتراف کردند که فلسطینیهای غزه با گرسنگی گسترده مواجه هستند، مگر اینکه ارسال کمکهای ظرف چند هفته دوباره از سر گرفته شود.
آن دسته از افسران ارتش رژیم صهیونیستی که وضعیت انسانی غزه را رصد میکنند، در روزهای اخیر به فرماندهان خود هشدار دادند که در صورت برنداشته شدن فوری محاصره، ساکنان غزه احتمالا غذای کافی برای تامین حداقل نیازهای غذایی روزانه خود را از دست خواهند داد.
اذعان فزاینده بخشی از تشکیلات امنیتی رژیم صهیونیستی به بحران گرسنگی در غزه در حالی صورت میگیرد که این رژیم قول داده است جنگ در غزه را با چشمانداز دستیابی به هدفهای خود گسترش میدهد، هدفهایی که در بیش از ۱۹ ماه جنگ همچنان دور از دسترس هستند.
تحلیل مقامهای نظامی، شکافی بین موضع عمومی رژیم صهیونیستی در مورد تداوم ممانعت از ورود کمکها و مذاکرات خصوصی آن را آشکار کرده است؛ این نشان میدهد که بخشهایی از تشکیلات امنیتی رژیم صهیونیستی به همان نتایجی رسیدهاند که گروههای امدادی پیشرو به آن رسیدهاند؛ سازمانهای امدادی ماههاست که درباره خطرهای ناشی از تداوم محاصره غزه هشدار دادند.
این تحلیل همچنین فوریت وضعیت بشردوستانه در غزه را برجسته میکند: اکثر نانواییها تعطیل شدهاند، آشپزخانههای خیریه در حال تعطیلی هستند و برنامه جهانی غذای سازمان ملل که کمکها را توزیع و محمولهها را هماهنگ میکند، میگوید که ذخایر غذاییاش تمام شده است.
طبقهبندی یکپارچه فاز امنیت غذایی، بهعنوان طرح تحت حمایت سازمان ملل که سوءتغذیه را رصد میکند، بهتازگی هشدار داد که قحطی در غزه قریبالوقوع است.
در گزارش این طرح سازمان ملل آمده است: اگر اسرائیل به تشدید نظامی برنامهریزیشده در غزه ادامه دهد، اکثریت قریب به اتفاق مردم نوار غزه به غذا، آب، سرپناه و دارو دسترسی نخواهند داشت.
محدودیتهای رژیم صهیونیستی در ورود کمک به غزه یکی از بحثبرانگیزترین مسائل جنگ این رژیم علیه باریکه از پیش تحت محاصره بوده است؛ رژیم صهیونیستی در ماه مارس (اسفند)، اندکی پیش از نقض توافق آتشبس ارسال تدارکات به غزه را قطع کرد.
گرسنگی غزه در جلسه شورای امنیت
محاصره غزه ازسوی رژیم صهیونیستی طی ۳ ماه گذشته که ورود کمکهای غذایی، دارویی و سوخت را به این منطقه ناممکن کرده است، سهشنبه در جلسه اضطراری شورای امنیت سازمان ملل مورد بحث قرار گرفت.
تام فلچر، رئیس امور بشردوستانه سازمان ملل، به شورای امنیت گفت: اسرائیل عمدا و بیشرمانه شرایط غیرانسانی را بر غیرنظامیان غزه و کرانه باختری تحمیل میکند.
وی در ادامه اظهار کرد: به چه مدرک بیشتری نیاز دارید؟ آیا شما قاطعانه برای جلوگیری از نسلکشی و تضمین احترام به قوانین بینالمللی بشردوستانه اقدام خواهید کرد؟ یا به جای آن خواهید گفت که ما هر کاری از دستمان بر میآمد انجام دادیم؟
همه ۱۵ عضو شورای امنیت به جز آمریکا که در طول جنگ قاطعانه از رژیم صهیونیستی حمایت کرده است، از این رژیم خواستند که فورا اجازه ورود کمکها به غزه را بدهد.
رژیم صهیونیستی ادعا میکند که محاصره باعث هیچ کمبودی در غزه نشده است، اما گروههای امدادی هشدار دادند که این محدودیتها طبق قوانین بینالمللی غیرقانونی است.
طرح ردشده آمریکا
دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا هفته گذشته اعلام کرد که با رژیم صهیونیستی روی طرحی همکاری میکند تا سازمانهای خصوصی توزیع غذا را سازماندهی کند.
این طرح توسط سازمانهای امدادی، ازجمله دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل، رد شد؛ دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل اعلام کرد که به این طرح نخواهد پیوست، زیرا غیرنظامیان را در معرض خطر بیشتری قرار میدهد.
این آژانس گفت که این پیشنهاد افراد آسیبپذیر را مجبور میکند تا مسافتهای طولانیتری را برای رسیدن به مراکز توزیع معدود پیادهروی کنند و رساندن غذا به کسانی که بیشترین نیاز را به آن دارند، دشوارتر میکند.
سازمان ملل همچنین هشدار داد که این طرح غیرنظامیان را مجبور میکند که مرتبا از خطوط نظامی رژیم صهیونیستی عبور کنند و همین امر آنها را در معرض خطر بیشتر بازداشت و بازجویی قرار میدهد.
این گزارش افزود که طرح یادشده، آوارگی غیرنظامیان از شمال غزه را تسریع خواهد کرد، زیرا انتظار میرود مراکز توزیع در فاصلهای دور در جنوب این منطقه قرار داشته باشند.
جانینا دیل، مدیر مشترک موسسه اخلاق، قانون و درگیریهای مسلحانه در دانشگاه آکسفورد، گفت: اعمال محاصره نظامی با علم به اینکه باعث گرسنگی جمعیت غیرنظامی خواهد شد، نقض قوانین بینالمللی است.
هشدارهای جدی: خانوادههای غزه گرسنه هستند
سیندی مککین، مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا، بهتازگی گفت: خانوادهها در غزه گرسنه هستند در حالی که غذای مورد نیازشان در مرز مانده است.
وی تاکید کرد: اگر منتظر بمانیم تا قحطی رسما تایید شود، خیلی دیر خواهد شد؛ ارزیابیها نشان میدهد که نزدیک به یکچهارم جمعیت غزه در آستانه قحطی قرار دارند.
تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت هم در این باره گفت: ما نیازی نداریم منتظر اعلام قحطی در غزه باشیم تا بدانیم که مردم در حال حاضر گرسنه، بیمار و در حال مرگ هستند، در حالی که غذا و دارو در چند دقیقهای مرز در دسترس هستند.
وی تاکید کرد: گزارشها نشان میدهند که بدون دسترسی فوری به غذا و مایحتاج ضروری، وضعیت همچنان رو به وخامت خواهد رفت و باعث مرگومیر بیشتر و قحطی خواهد شد.
انتهای پیام/
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0