- تاریخ انتشار : سه شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۸
- کد خبر : 37679 چاپ خبر

نقش غرب در تداوم جنایتهای رژیم صهیونیستی علیه غزه
همدستی غرب در رنج غزه غیرقابل انکار است و این کشورها با تامین سلاح، حمایت سیاسی و سکوت در برابر نسلکشی از رژیم صهیونیستی حمایت میکنند.
آمریکا و آلمان ۹۹ درصد از سلاحهای رژیم صهیونیستی را تامین میکنند. همانطور که بن سائول، گزارشگر ویژه سازمان ملل، بهتازگی اشاره کرد، آنها میتوانند این نسلکشی را یک شبه پایان دهند، اما اگر بخواهند.
اما آنها این کار را نمیکنند؛ آنها این کار را نخواهند کرد. آنها درعوض همدستی را انتخاب کردهاند.
آمریکا، آلمان و بقیه اروپای غربی ناظران منفعل قتلعام در غزه نیستند؛ آنها عاملان آن هستند. آنها رژیم اشغالگر را مسلح میکنند، تامین مالی میکنند، از آن محافظت میکنند.
حتی پس از آنکه دیوان کیفری بینالمللی (ICC) بهدنبال صدور حکم بازداشت برای بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی به اتهام جنایتهای جنگی و جنایت علیه بشریت بود، سران غربی از او استقبال کردند.
اولاف شولتز، صدراعظم وقت آلمان با فرش قرمز در برلین از نتانیاهو استقبال کرد. امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه، از اقدام رژیم صهیونیستی در بمباران غزه بهعنوان دفاع از خود یاد کرد. جورجیا ملونی، نخستوزیر ایتالیا قول حمایت بیقید و شرط داد.
در همین حال، جو بایدن، در دوران ریاستجمهور خود، جاستین ترودو، نخستوزیر سابق کانادا و ریشیسوناک، نخستوزیر سابق انگلیس، همگی با وفاداری در کنار رژیم صهیونیستی ایستادند؛ انها قراردادهای تسلیحاتی را تایید کردند، اعتراضها را نادیده گرفتند و پوشش دیپلماتیک بیپایانی برای رژیم اشغالگر ارائه کردند.
امروز، تنها نامها تغییر کردهاند؛ دونالد ترامپ در واشنگتن و کایر استارمر در لندن در راس هستند؛ اما بزدلی همچنان پابرجاست.
سکوت سران غربی درباره جنایتهای رژیم صهیونیستی بیطرفی نیست، بلکه تبانی است.
دیوان بینالمللی دادگستری (ICJ) به رژیم صهیونیستی دستور داد تا از نسلکشی جلوگیری کند. رژیم صهیونیستی این دستور را نادیده گرفت. اکنون، ۱.۱ میلیون نفر از مردم غزه با گرسنگی فاجعهباری روبهرو هستند. براساس گزارش برنامه جهانی غذا، از هر ۱۰ کودک، ۸ نفر از سوءتغذیه تهدیدکننده زندگی رنج میبرند.
در همین حال، ارزشهای به اصطلاح غرب، یعنی حقوق بشر، حاکمیت قانون، دموکراسی در زیر آوار غزه مدفون شدهاند.
این ارزشهای ادعایی هرگز جهانی نبودند. آنها همیشه مشروط بودند. زمانی که متحد غرب عدالت را نقض میکند، این ارزشها به حالت تعلیق در میآید.
تاریخ این وضعیت را فراموش نخواهد کرد. آلمان، آمریکا، انگلیس، فرانسه، کانادا و برخی کشورهای غربی دیگر نه تنها بهخاطر تماشای نسلکشی، بلکه به خاطر کمک به وقوع آن در یادها خواهند ماند.
کودکان غزه نه تنها با بمبهای رژیم صهیونیستی بلکه با بمبهای غربی به شهادت رسیدند. هیچ سخنرانی، هیچ بیانیه مطبوعاتی، هیچ عذرخواهی نمایشی هرگز این واقعیت را پاک نخواهد کرد.
البته کشورهای غربی، بهویژه اروپاییها طی هفتههای اخیر درپی محاصره نوار غزه و اقدام رژیم صهیونیستی در جلوگیری از ورود کمکها، موضع کلامی اعتراضی را اتخاذ کردهاند.
اما باید توجه داشت که این موضعگیریها نمایشی بوده و صرفا درپی فشارهای معترضان به جنگ و نگرانی سیاستمداران غربی از پیامدهای قانونی ناشی از حمایت از رژیم صهیونیستی، اتخاذ شده است.
اما همین کشورها با وجود انتقاد از اقدامهای رژیم صهیونیستی در قبال جنگ غزه، در واقعیت و پشت پرده همچنان به حمایت از این رژیم ادامه میدهند.
کارشناسان همواره تاکید کردهاند که کشورهای غربی درصورتی که بخواهند، با پایان حمایت از رژیم صهیونیستی، میتوانند باعث توقف نسلکشی مردم غزه شوند، اما تاکنون این کار را نکردهاند.
بهعنوان نمونه، اورسلا فوندرلاین، رئیس کمیسیون اروپا بهتازگی طی اظهاراتی عوامفریبانه، گفت که وضعیت انسانی در غزه غیرقابل قبول است و کمکها باید فورا به غیرنظامیان برسد.
فوندرلاین اضافه کرد: کمکهای بشردوستانه به غزه هرگز نباید سیاسی شود.
این درحالی است که فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور سرزمینهای اشغالی فلسطین به تازگی خواستار پیگرد قانونی اورسلا فوندرلاین و دیگر مقامهای ارشد اتحادیه اروپا بهدلیل همدستی در جنایتهای جنگی ارتکابی در جریان جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه شد.
آلبانیز استدلال کرد که حمایت سیاسی و دیپلماتیک اروپاییها از رژیم صهیونیستی به منزله کمک و تشویق به جنایتها براساس قوانین بینالمللی است.
براساس گزارشها، شکایتی علیه اورسولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا بهدلیل همدستی در جنایتهای جنگی در غزه در دادگاه کیفری بینالمللی ثبت شده است؛ منتقدان مقامهای ارشد اتحادیه اروپا را به حمایت از اقدامهای رژیم صهیونیستی با وجود تعهدهای قانونی بینالمللی برای جلوگیری از نسلکشی متهم میکنند.
در نمونهای دیگر، کایر استارمر، نخستوزیر انگلیس نیز به تازگی در اظهاراتی نمایشی گفت: اوضاع غزه غیرقابل تحمل است.
استارمر اضافه کرد: وضعیت غزه غیرقابل قبول و تحملناپذیر است و ما با شرکای خود در حال همکاری هستیم تا ببینیم چه کاری میتوانیم درمورد آن انجام دهیم.
این درحالی است که گزارشها حاکی از آن است که دولت حزب کارگر انگلیس بین اکتبر و دسامبر ۲۰۲۴ (مهر و دی ۱۴۰۳) حدود ۱۶۰ میلیون دلار صادرات اسلحه به رژیم صهیونیستی را مجاز اعلام کرد.
این میزان از کل صادرات مجاز تحت نظر حزب محافظهکار (دولت سابق) در کل دوره تصدی آن از ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۳ بیشتر است. این دادهها که مربوط به سوابق صدور مجوزهای استراتژیک صادرات هستند، نشاندهنده شتاب بیسابقهای در حمایت نظامی انگلیس از رژیم صهیونیستی درحالی است که حملههای این رژیم به غزه ادامه دارد و تشدید شده است.
در مقابل، دولت محافظهکار طی ۴ سال حدود ۱۴۴ میلیون دلار فروش اسلحه به رژیم صهیونیستی را مجاز اعلام کرد که مجموع سالانه آن در سال ۲۰۲۰ حدود ۳۹ میلیون دلار، در سال ۲۰۲۱ حدود ۳۰ میلیون دلار، در سال ۲۰۲۲ حدود ۵۲ میلیون دلار و در سال ۲۰۲۳ حدود ۲۳ میلیون دلار بوده است.
انتهای پیام/
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0