- تاریخ انتشار : سه شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۲۹
- کد خبر : 37831 چاپ خبر

پارلمان مجارستان به خروج از دیوان کیفری بینالمللی رای داد
پارلمان مجارستان پس از نادیدهگرفتن حکم بازداشت نخستوزیر رژیم صهیونیستی به اتهام جنایتهای جنگی در غزه، لایحه خروج از دیوان کیفری بینالمللی را تصویب کرد.
پارلمان مجارستان لایحهای را تصویب کرد که خروج این کشور از دیوان کیفری بینالمللی (ICC) را آغاز میکند. مجارستان پس از صدور حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی بهشدت مشروعیت این دیوان را زیر سوال برده است.
این اقدام که با حمایت دولت ویکتور اوربان، نخستوزیر مجارستان انجام شد، روندی یک ساله را آغاز میکند که بهطور رسمی به مشارکت مجارستان در دیوان کیفری بینالمللی پایان میدهد.
براساس گزارش منتشرشده در وبسایت پارلمان مجارستان، این تصمیم با ۱۳۴ رای موافق و ۳۷ رای مخالف تصویب شد.
دولت مجارستان برای نخستینبار در ۳ آوریل (۱۴ فروردین)، چند روز پس از ورود نتانیاهو به مجارستان برای یک سفر رسمی قصد خود را برای خروج از دیوان کیفری بینالمللی اعلام کرد. این یکی از سفرهای نادر نتانیاهو به خارج از اراضی اشغالی از زمان صدور حکم بازداشت او به دلیل جنایتهای جنگی مرتکبشده در جریان نسلکشی غزه بود.
اوربان ماه گذشته درپی این تصمیم اتهامهای بیاساسی را به دادگاه لاهه نسبت داده بود.
زولت سمجن، معاون نخستوزیر مجارستان که این لایحه را ارائه کرده بود، با طرح ادعاهایی، اظهار کرد که مجارستان قاطعانه استفاده از سازمانهای بینالمللی، به ویژه دادگاههای کیفری، بهعنوان ابزار نفوذ سیاسی را رد میکند.
مجارستان حکم دیوان کیفری بینالمللی علیه نتانیاهو را رد کرده و تصریح کرده که با هیچ تلاشی برای بازداشت نخستوزیر رژیم صهیونیستی همکاری نخواهد کرد. نتانیاهو نیز به نوبه خود از تصمیم مجارستان برای ترک دادگاه تمجید کرد و آن را تصمیمی جسورانه توصیف کرد.
دیوان کیفری بینالمللی که بیش از ۲ دهه پیش تاسیس شد، وظیفه دارد افراد متهم به جنایتهای جنگی، جنایتها علیه بشریت و نسلکشی را تحت پیگرد قانونی قرار دهد. مجارستان ازجمله اعضای موسس بود که اساسنامه رم را در سال ۲۰۰۱ تصویب کرد.
براساس اساسنامه رم، خروج یک کشور از دیوان کیفری بینالمللی یک سال پس از دریافت اطلاعیه کتبی رسمی توسط دبیرکل سازمان ملل، اجرایی میشود.
ریاست مجمع کشورهای عضو دیوان، پیش از این نگرانی خود را درمورد اقدام مجارستان ابراز کرده و هشدار داده بود که چنین خروجهایی خطر تضعیف مبارزه جهانی علیه مصونیت از مجازات را به همراه دارد.
تصمیم مجارستان در بحبوحه واکنشهای فزاینده بینالمللی به جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه اتخاذ شده است، جنگی که در آن بیش از ۵۳ هزار فلسطینی شهید شدهاند که بیشتر آنها زنان و کودکان هستند.
انتهای پیام/
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0