- تاریخ انتشار : چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۲۸
- کد خبر : 38252 چاپ خبر

تغییر قوانین؛ راهکار اروپا برای مجاز کردن اخراج مهاجران
کشورهای اروپایی طی سالهای گذشته همواره تمرکز خود را به اخراج مهاجران به خارج از اتحادیه اروپا معطوف کردهاند.
کمیسیون اجرایی اتحادیه اروپا پیشنهاد تغییر قانون اتحادیه اروپا را داد تا به کشورهای عضو اجازه داده شود پناهجویان ردشده را به کشورهایی که هیچ ارتباطی با آنها ندارند، اخراج کنند.
این درحالی است که گروههای حقوق بشری میگویند که تلاشهای اروپل برای اخراج پناهجویان حق پناهندگی را تضعیف میکند.
کمیسیون اروپا اعلام کرد این تغییرها که به کشورها اجازه میدهد در صورت امکان، متقاضی پناهندگی را به کشور ثالثی که اتحادیه اروپا امن تلقی میکند، منتقل کنند، روند پناهندگی را تسریع کرده و فشار بر سیستمهای پناهندگی را کاهش میدهد.
این پیشنهاد، الزام ارتباط بین پناهجو و کشور ثالث امن را لغو میکند.
مگنوس برونر، کمیسر امور داخلی و مهاجرت اتحادیه اروپا، مدعی شد: مفهوم اصلاحشده کشور ثالث امن، ابزار دیگری برای کمک به کشورهای عضو در پردازش کارآمدتر درخواستهای پناهندگی است، ضمن اینکه به ارزشها و حقوق اساسی اتحادیه اروپا بهطور کامل احترام میگذارد.
سیاستهای ضدمهاجرتی از سال ۲۰۱۵، در سراسر ۲۷ کشور اتحادیه اروپا تشدید شده است. کشورهای اتحادیه اروپا که قادر به توافق درمورد چگونگی تقسیم مسئولیت نیستند، بهطور عمده بر اخراج و کاهش ورود مهاجران تمرکز کردهاند.
این تغییرها همچنین تصریح میکند که اگر پناهجویان به درخواستهای ردشده خود اعتراض کنند، نمیتوانند بهطور خودکار درطول فرآیند تجدیدنظر در خاک اتحادیه اروپا باقی بمانند.
سازمانهای حقوق بشری بهشدت از این پیشنهاد انتقاد کردهاند.
اولیویا سوندبرگ دیز، از اعضای عفو بینالملل در امور مهاجرت و پناهندگی در اتحادیه اروپا، گفت: بیایید واضح باشیم؛ این تجدیدنظر تنها دسترسی به پناهندگی در اروپا را بیشتر تضعیف میکند، حقوق مردم را کاهش میدهد و خطر اخراج اجباری و بازداشتهای خودسرانه گسترده در کشورهای ثالث را افزایش میدهد، بهویژه با توجه به ناتوانی روزافزون اتحادیه اروپا در نظارت و رعایت حقوق بشر در کشورهای شریک خود.
این پیشنهاد از پیمان مهاجرت اتحادیه اروپا ناشی میشود که در سال ۲۰۲۳ تصویب شد و انتظار میرود در سال ۲۰۲۶ اجرایی شود. با این حال، این موضوع نیاز به تایید پارلمان اروپا و دولتهای عضو اتحادیه اروپا دارد.
کمیسیون اتحادیه اروپا در ماه آوریل (فروردین/اردیبهشت) کشورهایی در آفریقا را، که سوابق حقوق بشر در آنها مورد بررسی قرار گرفته است، در فهرست کشورهای بهاصطلاح امن قرار داد که پناهجویان ردشده میتوانند به آنها اخراج شوند.
این کمیسیون یک ماه پیش از آن پیشنهاد داده بود که به کشورهای عضو اجازه داده شود مراکزی را در کشورهای غیر اتحادیه اروپا ایجاد کنند که در آنجا مهاجرانی که درخواست پناهندگیشان رد شده است، منتظر اخراج باشند.
انتهای پیام/
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0