- تاریخ انتشار : چهارشنبه ۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۲۸
- کد خبر : 41736 چاپ خبر

مروری بر وضعیت وخیم غزه پس از ۶۰۰ روز حملههای رژیم صهیونیستی
جنگ غزه برای ۶۰۰ روز ادامه داشته و کارشناسان با اشاره به اقدامهای جنایتکارانه رژیم صهیونیستی، وضعیت این باریکه را فاجعهبار توصیف میکنند.
همزمان با ورود جنگ غزه به ششصدمین روز خود، تلفات جانی، زیرساختها و معیشت اولیه فلسطینیان سرسامآور است.
درحالی که روز چهارشنبه، ۷ خرداد ۶۰۰ روز از آغاز حمله گسترده رژیم صهیونیستی به غزه میگذرد، تقریبا تمام جنبههای زندگی غیرنظامیان در منطقه زیر بمباران بیوقفه فروپاشیده است.
براساس گزارشها، نسلکشی رژیم صهیونیستی در غزه از اکتبر ۲۰۲۳ (مهر ۱۴۰۲) تاکنون به شهادت بیش از ۵۴ هزار فلسطینی و مجروح شدن بیش از ۱۲۳ هزار نفر منجر شده است.
نظامیان صهیونیست با گذشت ۶۰۰ روز از آغاز جنگ همچنان به گلولهباران مناطق مسکونی در مناطق مختلف ادامه میدهند.
سیستم مراقبتهای بهداشتی و غذایی در حال فروپاشی
کارشناسان میگویند که بحران انسانی در غزه با وجود گذشت بیش از ۶۰۰ روز همچنان رو به وخامت است.
سازمان ملل گزارش میکند که بیش از ۸۰ درصد از زمینهای کشاورزی غزه آسیب دیده و این موضوع خطر قحطی را افزایش میدهد.
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (OCHA) تخمین میزند که حدود ۹۵ درصد از زمینهای کشاورزی غزه غیرقابل استفاده هستند.
در همین حال، تنها ۶ مرکز از ۲۲ مرکز بهداشتی آنروا فعال هستند. ذخایر پزشکی بهشدت کم است و گروههای امدادی هشدار میدهند که تخریب زیرساختهای بهداشتی حتی مراقبتهای معمول را غیرممکن کرده است.
میزان دسترسی به آب در غزه به کمتر از ۵ لیتر برای هر نفر در روز کاهش یافته است؛ این بسیار کمتر از حداقلهای اضطراری بوده و این درحالی است که تصفیهخانههای فاضلاب، بیمارستانها و تاسیسات نمکزدایی بهدلیل کمبود سوخت و برق همچنان غیرفعال هستند.
همچنین میزان تخریب جنگ بیسابقه بوده است. براساس آمارها تا ژانویه ۲۰۲۴ (دی/بهمن ۱۴۰۳) تا ۶۲ درصد از ساختمانهای غزه آسیب دیده یا ویران شده بودند؛ این سطح از تخریب در غزه از بسیاری از مناطق جنگزده در دهههای گذشته نیز فراتر رفته است.
سازمان ملل تخمین میزند که درحال حاضر ۴۲ میلیون تن آوار این منطقه را در بر گرفته است. با سرعت فعلی، پاکسازی و بازسازی نوار غزه میتواند ۸۰ سال طول کشیده و بیش از ۸۰ میلیارد دلار هزینه داشته باشد.
این جنگ نه تنها خانهها و مدارس، بلکه کل شهرها را ویران کرده است.
کارشناسان حقوقی از اصطلاحهایی مانند شهرکُشی و قتلعام استفاده کردهاند و یک تحقیق موسسه Forensic Architecture به این نتیجه رسیده که کارزار رژیم صهیونیستی تلاشی نظاممند برای نابودی زیرساختهای حیاتی غزه بوده است.
گزارش ۸۲۷ صفحهای آنها با عنوان نقشهبرداری از نسلکشی، تخریب هدفمند را بهعنوان بخشی از یک استراتژی نظامی عمدی تشریح میکند.
اعتراض جهانی و بررسی حقوقی
رفتار رژیم صهیونیستی در این جنگ تحت نظارت شدید حقوقی بینالمللی است.
دیوان کیفری بینالمللی (ICC) حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی و یوآو گالانت، وزیر جنگ سابق این رژیم، را به اتهام ارتکاب جنایتهای جنگی و جنایتهای علیه بشریت صادر کرده است. رژیم صهیونیستی همچنین در دیوان بینالمللی دادگستری با اتهامهای نسلکشی روبهرو است.
براساس دادههای سازمان ملل، حدود ۷۰ درصد از تلفات فلسطینیان، زنان و کودکان بودهاند. وزارت بهداشت غزه گزارش کرده که بیش از ۴ هزار کودک تنها در ماه نخست جنگ به شهادت رسیدند.
همچنین آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، از اینکه غزه به گورستانی برای کودکان تبدیل شده است ابراز تاسف کرد.
مطالعهای که در مجله لنست منتشر شده، نشان میدهد که آمار واقعی مرگومیر (با احتساب کسانی که بهطور غیرمستقیم در اثر گرسنگی، کمبود مراقبتهای بهداشتی و آوارگی به شهادت رسیدهاند) ممکن است بیش از ۱۸۶ هزار نفر باشد.
در همین حال، سازمانهای امدادرسانی بینالمللی طرح بشردوستانه آمریکا و رژیم صهیونیستی را که به دنبال توزیع غذا از طریق مراکز تحت کنترل ارتش اشغالگر است، رد کردهاند. منتقدان میگویند که این طرح، کمکها را به سلاح تبدیل میکند، بیطرفی را نقض میکند و آوارگی گسترده را بدتر خواهد کرد.
تاثیر جنگ فراتر از فاجعه انسانی بوده و این جنگ پایههای دیپلماتیک را در سراسر جهان متزلزل کرده است.
دستکم ۹ کشور در طول این ۶۰۰ روز روابط دیپلماتیک خود را با رژیم صهیونیستی کاهش داده یا قطع کردهاند. همچنین افکار عمومی بهشدت علیه رژیم صهیونیستی تغییر کرده است.
اما با این وجود، جنگ رژیم صهیونیستی همچنان علیه غزه ادامه دارد.
گزارشهای سازمان ملل رژیم صهیونیستی را به ارتکاب جنایتهای جنگی متهم میکند. رژیم صهیونیستی با اتهامات دیگری مانند استفاده از گرسنگی بهعنوان سلاح جنگی، هدف قرار دادن نظاممند کارکنان پزشکی و تخریب سیستم مراقبتهای بهداشتی غزه در آنچه برخی از کارشناسان حقوقی آن را اقدامهای نسلکشی مینامند، روبهرو است. این یافتهها براساس بیش از ۷ هزار مدرک ارائه شده به دیوان کیفری بینالمللی است.
دیدهبان حقوق بشر و عفو بینالملل نیز رژیم صهیونیستی را به نسلکشی، به ویژه از طریق محروم کردن عمدی فلسطینیان از منابع ضروری مانند آب و مراقبتهای بهداشتی، متهم کردهاند.
عفو بینالملل در دسامبر ۲۰۲۴ (آذر/دی ۱۴۰۳) اعلام کرد که رژیم صهیونیستی با هدف قرار دادن مراکز درمانی زنان، بهطور عمدی ظرفیت تولید مثل فلسطینیها را از بین میبرد.
با ورود جنگ به ششصدمین روز خود، مردم غزه با واقعیتی تلخ روبهرو هستند؛ نه جای امنی و نه حمایت بینالمللی چندانی وجود ندارد. آنچه باقی مانده، آوار، قحطی و اندوه است و این درحالی است که جامعه بینالمللی همچنان به بحث، مذاکره و تماشا ادامه میدهد.
انتهای پیام/
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0