- تاریخ انتشار : چهارشنبه ۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۲۸
- کد خبر : 41738 چاپ خبر

نگاهی دقیقتر به نقض حقوق بشر در مرز شرقی اتحادیه اروپا
سازمانها و نهادهای بینالمللی همواره کشورهای اروپایی را به نقض حقوق مهاجران و پناهجویان متهم کرده و از سیاستهای مرزی این کشورها انتقاد کردهاند.
سازمانهای بشردوستانه فعال در منطقه میگویند که جنگل بین بلاروس و لهستان در مرز شرقی اروپا به دالانی از ظلم تبدیل شده است.
سازمانهای مردمنهاد آکسفام و یک سازمان حقوق بشری لهستانی به نام اگالا، که در زمینه مهاجران فعالیت میکند، یک گزارش درباره این منطقه منتشر کردند. گزارش آنها با عنوان «موانع وحشیانه»، به حوادثی از عقبراندن، خشونت و نقض حقوق بشر در مرز لهستان اشاره دارد.
کشورهای مرزی در شرق اتحادیه اروپا، ازجمله لهستان و همچنین لتونی و لیتوانی در طول سالها با ایجاد حصار، قوانین اضطراری و گشتهای مسلحانه، سعی در جلوگیری از ورود مهاجران داشتهاند. این کشورها وقتی به نقض حقوق بشر متهم میشوند، این اتهامها را رد میکنند.
عقبراندنهای پینگپنُگی
مهاجران بهطور معمول از لهستان به سمت بلاروس رانده میشوند، چیزی که برخی از فعالان حقوق بشر آن را عقبراندن پینگپُنگی مینامند، تاکتیکی که به گفته دیدهبان حقوق بشر (HRW) عادی و غیرقانونی شده است. گروههای حقوق بشری معتقدند که این اقدامها، قوانین بینالمللی، بهویژه اصل عدم اخراج اجباری و ممنوعیت اخراج جمعی را که هر ۲ تحت کنوانسیون پناهندگان و قانون حقوق بشر اروپا محافظت میشوند، نقض میکند.
با این حال، لهستان با طرح هجوم مهاجران بهعنوان نوعی جنگ ترکیبی عقب راندن مهاجران در مرز را توجیه کرده و استدلال میکند که نگرانیهای امنیت ملی، اقدامهای فوقالعاده را میطلبد.
لهستان در سال ۲۰۲۱ قانونی را تصویب کرد که اجازه اخراج فوری مهاجران غیرقانونی از مرز را بدون ارزیابی درخواستهای پناهندگی میدهد و ادعا میکند که این موضوع براساس قانون داخلی قانونی است. در این فاصله، قوانین بیشتری هم در دولت قبلی و هم در دولت فعلی لهستان تصویب شده است.
با ادامه ورود مهاجران، سازمانهای حقوق بشری میگویند که جزئیات سوءاستفادههای نظاممند را در مرز لهستان بررسی کردهاند.
بسیاری از مهاجران در منطقه به اصطلاح ممنوعه در مرز لهستان گرفتار میشوند.
روایتهای بیشماری مبنی بر خشونت در مرز لهستان وجود دارد.
یک فعال حقوق بشری توضیح داد: ما شاهد سوءاستفاده، اجبار مستقیم، استفاده از اسپری اشکآور، تفتیشهای بدنی وحشیانه، تخریب وسایلی مانند تلفن و لباس و ضربوشتم در حین عقب راندن هستیم.
سخنگوی دولت لهستان در پاسخ به ادعاهای مربوط به عقب راندن نظاممند و خشونت نیروهای مرزی لهستان، مدعی شد که لهستان اقدامهایی را انجام میدهد که برای تضمین حفاظت از مرز دولتی، که مرز خارجی اتحادیه اروپا نیز هست، ضروری است.
این سخنگو همچنین ادعا کرد که بیشتر تلاشها برای عبور از مرز لهستان شامل خشونت، ازجمله حملههای فیزیکی به افسران و آسیب به زیرساختهای مرزی است.
انتهای پیام/
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0