- تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۴ - ۱۷:۲۸
- کد خبر : 58406 چاپ خبر

دهنکجی رژیم صهیونیستی به قوانین بینالمللی با تجاوز به بیمارستانهای ایران
رژیم صهیونیستی درحالی چند بیمارستان را در ایران هدف تجاوز خود قرار داد که براساس قوانین بینالمللی، هدف قرار دادن این تاسیسات نقض آشکار قوانین بینالمللی بشردوستانه است.
رژیم صهیونیستی درطول تجاوز ۱۲ روزه خود به ایران، با نقض فاحش قوانین بینالمللی، بیمارستانها را نیز هدف حملههای خود قرار داد.
براساس گزارشهای رسمی، حدود ۷ بیمارستان بهطور مستقیم و غیرمستقیم مورد آسیب قرار گرفتند و در کرمانشاه یکی از بیمارستانها بهطور جدی آسیب دید.
در جریان تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی، برخی از مراکز درمانی مهم، ازجمله بیمارستان سوختگی مورد هدف قرار گرفت و براساس برآوردها، بیمارستان فارابی کرمانشاه نیاز به نوسازی کامل دارد.
هدف قرار دادن بیمارستانها در ایران نقض آشکار قوانین بینالمللی بشردوستانه است؛ این اقدام متجاوزانه آشکارا ادعاهای دروغین رژیم صهیونیستی را درباره پایبندی به حقوق بشر و عدم هدف قرار دادن مراکز غیرنظامی آشکار میکند و تلاش این رژیم را برای دستکاری افکار عمومی بینالمللی افشا میکند.
اما در همین حال، سکوت نگرانکننده بهاصطلاح مدافعان حقوق بشر در غرب درباره هدف قرار گرفتن بیمارستانها در ایران، استاندارد دوگانه را برجسته میکند.
به گفته کارشناسان و متخصصان حقوق بینالملل بشردوستانه، کنوانسیونهای ژنو که پس از جنگ جهانی دوم تصویب شدند، هسته اصلی حقوق بینالملل بشردوستانه را تشکیل میدهند و بهویژه از بیمارستانها محافظت میکنند.
- بیشتر بخوانید:
- شهادت ورزشکاران ایرانی در تجاوز رژیم صهیونیستی؛ لزوم اجرای قوانین بینالمللی
- ترور؛ واژهای در هم آمیخته با رژیم صهیونیستی
گاردین در گزارشی نوشت: تبدیل بیمارستانهای غیرنظامیِ شناختهشده به منطقهی درگیری ممنوع است.
ماده ۸ اساسنامه رم که دیوان کیفری بینالمللی (ICC) را در لاهه تأسیس کرد، فهرست بلندی از جنایتهای جنگی را تعریف میکند، از جمله هدایت عمدی حملهها علیه ساختمانهای اختصاص داده شده به مذهب، آموزش، هنر، علم یا اهداف خیریه، بناهای تاریخی، بیمارستانها و مکانهایی که بیماران و مجروحان در آن جمع میشوند.
پایگاه کمیته بینالمللی صلیب سرخ نیز نوشت: براساس حقوق بینالملل بشردوستانه (IHL)، مراکز و واحدهای بهداشتی، از جمله بیمارستانها، نباید مورد حمله قرار گیرند. این حمایت شامل مجروحان و بیماران و همچنین کارکنان بخش پزشکی و وسایل حملونقل میشود.
قوانین بینالمللی میگویند که حملههای نظاممند یا گسترده به زیرساختهای غیرنظامی میتواند جنایت جنگی محسوب شود، بهویژه زمانی که بدون تبعیض یا نامتناسب باشند. همچنین حملهها به زیرساختها میتواند با ایجاد اختلال در خدمات ضروری و جلوگیری از دسترسی به مایحتاج اولیه مانند غذا، آب و مراقبتهای بهداشتی، به بحرانهای شدید بشردوستانه منجر شود.
افرادی که دستور حمله به زیرساختهای غیرنظامی را میدهند یا آن را اجرا میکنند، میتوانند در قبال اقدامهای خود پاسخگو باشند.
در اصل، حقوق بینالملل بشردوستانه محدودیتهای سختگیرانهای را برای هدف قرار دادن زیرساختهای غیرنظامی ازجمله بیمارستانها وضع میکند تا از غیرنظامیان محافظت کند و بقای آنها را در طول درگیری مسلحانه تضمین کند.
انتهای پیام/
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0