- تاریخ انتشار : شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۹
- کد خبر : 59798 چاپ خبر

درخواستهای جهانی برای اقدام قانونی علیه تحریم آلبانیز؛ انتقادها از رویکرد جانبدارانه آمریکا
کارشناسان و نهادهای بینالمللی خواستار اقدام قانونی درباره تحریم آمریکا علیه گزارشگر ویژه سازمان ملل شده و گفتهاند که این اقدام واشنگتن همدستی آن را در جنایتهای رژیم صهیونیستی ثابت میکند.
کارشناسان و نهادهای بینالمللی بهشدت از تصمیم وزارت خارجه آمریکا برای تحریم فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در سرزمینهای اشغالی فلسطین انتقاد کردهاند.
آنها میگویند که این اقدام نشاندهندهی موضع رسمی آمریکا در برابر هرگونه تلاش مستقل برای افشای نسلکشی و نقضهای سیستماتیک مرتکب شده از طرف رژیم صهیونیستی در نوار غزه است.
آلبانیزی روز چهارشنبه، ۹ جولای (۱۸ تیر) در ارتباط با فعالیتش بهعنوان کارشناس سازمان ملل در بررسی اقدامهای رژیم صهیونیستی و آمریکا در فلسطین اشغالی تحریم شد.
دبیرکل یکی از سازمانهای حقوق بشری در این مورد، گفت: آلبانیز پس از گزارش اخیرش درمورد پاسخگو کردن شرکتهایی که به جنگ نابودی در غزه کمک میکنند، هدف قرار گرفت.
وی اضافه کرد: آمریکا عدالت بینالمللی را هدف قرار میدهد، اقدامی که به اسرائیل کمک میکند تا جنایتهای خود را در غزه مرتکب شود و از مجازات مصون بماند. اقدامهای آمریکا به اسرائیل چراغ سبز نشان میدهد تا به جنگ خود علیه غزه ادامه دهد.
در همین حال، اقدام آمریکا برای تحریم فرانچسکا آلبانیز درخواستهایی را برای اقدام قانونی در دیوان بینالمللی دادگستری (ICJ) به دلیل مصونیت دیپلماتیک او برانگیخته است.
قوانین بینالمللی در ارتباط با گزارشگران ویژه سازمان ملل
کنوانسیون ۱۹۴۶ درمورد امتیازها و مصونیتهای سازمان ملل، که آمریکا عضو آن است، مصونیت گزارشگران ویژه سازمان ملل را از هرگونه روند قانونی تضمین میکند.
مصونیت اعطا شده به کارشناسان سازمان ملل با هدف قادر ساختن آنها به انجام کار خود بهطور مستقل و بدون وقفه است.
براساس قوانین، کشورها میتوانند از این دیوان بینالمللی دادگستری درخواست نظر مشورتی کنند که یک نظر حقوقی معتبر در این مورد است.
بن سائول، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور مبارزه با تروریسم و حقوق بشر، توضیح داد: دبیرکل سازمان ملل میتواند بهطور مستقیم به آمریکا درمورد چنین تخلفهایی اعتراض کند تا برای رفع آنها تلاش کند؛ یا مجمع عمومی سازمان ملل میتواند از دیوان بینالمللی دادگستری درخواست نظر مشورتی کند.
اگنس کالامارد، رئیس یک سازمان حقوق بشری، گفت که سازمان ملل باید برای محافظت از آلبانیز در برابر تاثیر تحریمها اقدام کند.
او اضافه کرد: فکر میکنم چیزی که احتمال بیشتری دارد تاثیر بگذارد، این است که دولتهای دیگر، از جمله دولت خود آلبانی و اتحادیه اروپا، موضع بسیار محکمی علیه تحریمها اتخاذ کنند.
- بیشتر بخوانید:
- تحریم آلبانیز؛ همدستی آمریکا با رژیم صهیونیستی و حمله مستقیم به حقوق بینالملل
- آمریکا گزارشگر سازمان ملل را در اراضی اشغالی فلسطین تحریم کرد
کالامارد اظهار کرد: اما ما نمیتوانیم سازمان ملل را از مسئولیت کنار بگذاریم و باید از آن بخواهیم که به این اقدام پاسخ دهد.
استفان دوجاریک، سخنگوی آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل این تحریمها را غیرقابل قبول خواند، اما اقدامهای مشخصی را که برای محافظت از آلبانیز انجام خواهد شد، تشریح نکرد.
بالاکریشنان راجاگوپال، گزارشگر سازمان ملل درمورد حق مسکن مناسب، گفت که سازمان ملل وظیفه دارد در این زمینه اقدام کند.
راجاگوپال اظهار کرد: از نظر قانونی، سازمان ملل باید موضع روشنی اتخاذ کند که همه گزارشگران از مصونیت در تمام مراحل قانونی برخوردارند؛ این افراد باید درطول دوره خدمت خود، بتوانند در جلسههای مربوط به مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک شرکت کرده و به انجام مسئولیتهای خود بپردازند.
وی اضافه کرد: سازمان ملل همچنین باید آماده دفاع قانونی از حقوق گزارشگران در برابر دادگاههای بینالمللی مربوطه مانند دیوان بینالمللی دادگستری باشد.
وظیفه گزارشگران ویژه سازمان ملل و مصونیت آنها
گزارشگران ویژه سازمان ملل در امور فلسطین و رژیم صهیونیستی، کارشناسان مستقلی هستند که شورای حقوق بشر سازمان ملل مستقر در ژنو آنها را منصوب میکند تا مسائل خاص حقوق بشر را در فلسطین و اراضی اشغالی رصد، گزارش و درباره آن مشاوره دهند.
به دلیل انتقاد آنها از سیاستهای حقوق بشر، این گزارشگران بهطور معمول در معرض اقدامهای تلافیجویانه رژیم صهیونیستی قرار میگیرند. برخی از آنها، از جمله کالامارد و آلبانیز، بهعنوان عنصر نامطلوب اعلام شده یا تهدید به طرح دعوای حقوقی شدهاند.
دیوان بینالمللی دادگستری، عالیترین دادگاه سازمان ملل، درحال حاضر درحال بررسی پروندهای درمورد مشروعیت اقدامهای رژیم صهیونیستی علیه سازمان ملل است.
تحریمهای یادشده پس از گزارش انتقادی آلبانیز که در ۳۰ ژوئن (۹ تیر) منتشر شد، اعمال میشود. در این گزارش، او از بیش از ۶۰ شرکت، ازجمله شرکتهای بزرگ فناوری آمریکایی، نام برد که به گفته او در تبدیل اقتصاد اشغالگرانه رژیم صهیونیستی به اقتصاد نسلکشی نقش داشتهاند.
این تحریمها هرگونه دارایی آلبانیز در آمریکا را مسدود کرده و احتمالا توانایی او را برای سفر به آمریکا محدود خواهد کرد.
آلبانیز شهروند ایتالیا است. اگر تحریمها بهطور کامل اجرا شوند، میتوانند او را از انجام معاملههای مالی در اتحادیه اروپا نیز منع کنند.
انتهای پیام/
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0