- تاریخ انتشار : یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۹:۱۵
- کد خبر : 6008 چاپ خبر

اخراج مهاجران در غلوزنجیر؛ پردهای جدید از واقعیت آمریکای مدعی حقوق بشر
سیاستهای ضدمهاجرتی دولت جدید آمریکا برداشتی سختگیرانهتر از سیاستهای ضدمهاجرتی تاریخی و رایج این کشور است که با ویژگی نظامیسازی مهاجرت متمایز میشود.
اقدامها و تغییرهای زیادی از زمان تحلیف دونالد ترامپ در ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ (اول بهمن ۱۴۰۳) در آمریکا انجام شد، اما مهمترین تغییرها در زمینه مهاجرت و مهاجران رخ دادند.
ترامپ در نخستین روز ریاست جمهوری خود، موضوع مهاجرت را یک وضعیت اضطراری ملی اعلام و ارتش آمریکا را موظف به کمک به امنیت مرزها، صدور ممنوعیت گسترده برای پناهجویی کر؛ ضمن اینکه اقدامها برای محدود کردن تابعیت برای کودکان متولدشده در خاک آمریکا را نیز اتخاذ کرد.
سیاستهای ضدمهاجرتی چهلوهفتمین رئیسجمهور آمریکا، نقض تاریخی حقوق مهاجران در این را وارد مرحلهای مرگبارتر از همیشه کرد.
خبرهای اجرای سیاستهای ضدمهاجرتی دولت دونالد ترامپ طی روزها و هفتههای گذشته بخش مهمی از مهمترین خبرهای رسانههای آمریکایی و غیرآمریکایی را تشکیل دادهاند؛ دارینگپ، پاناما، کاستاریکا، گوانتانامو، پروازهای نظامی و غلوزنجیر مهاجران کلیدواژههای تکراری بیشتر خبرهای یادشده هستند.
تعیین کشورهای ترانزیت مهاجران اخراجشده
آمریکا براساس توافقهای ناشی از اعمال فشار با کشورهای همسایه خود ازجمله پاناما، هندوراس و کاستاریکا آنها را تبدیل به کشورهای ترانزیت مهاجران اخراجشده کرده است.
بررسیها نشان میدهند که گواتمالا، مکزیک و السالوادور نیز در حال اضافه شدن به این فهرست هستند.
کارشناسان نگرانی خود را از افزایش شمار این کشورها به دلیل امضای توافقهای مالی با واشنگتن ابراز کرده و میگویند که در چنین شرایطی رصد و بررسی وضعیت مهاجران و پناهجویان اخراجشده به مراتب سختتر میشود، زیرا این کشورها بهدلیل وسوسههای مالی بدون داشتن امکانات مهاجران اخراجشده را میپذیرند.
گزارشها نشان میدهند که پاناما و کاستاریکا بهعنوان مقصد پروازهای اخراج مهاجران از آمریکا، این افراد را در اقامتگاههای نامناسبی اسکان میدهند؛ پاناما بهتازگی از انتقال مهاجران به اقامتگاه سانویسنته در منطقه جنگلی دارینگپ خبر داد.
براساس گزارش ۲۰۲۴ دیدهبان حقوق بشر این مرکز فاقد امکانات اولیه است؛ مهاجران منتقلشده نیز گفتند که در فضایی با حصارهای بلند با غذای اندک محبوس شدهاند.
ضمن اینکه مدت این بازداشت نامشخص است.
تصویب بودجه برای سختگیرانهتر کردن سیاستهای مرزی
کنگره آمریکا در حال آماده کردن یک بسته عظیم هزینههای مرزی است.
سنای آمریکا لایحهای را تصویب کرد که راه تامین ۱۷۵ میلیارد دلار بودجه را برای سختتر کردن مرزها و هزینههای اخراج دستهجمعی هموار میکند.
- بیشتر بخوانید:
- تراژدیهای مهاجرتی در مکزیک؛ مرگ در قبرستانهای روباز بیابانهای آمریکا
- فصل جدید در تاریخ سیاستهای ضدمهاجرتی آمریکا؛ پر هزینه و ناقض حقوق بشر
- اخراج گسترده مهاجران؛ فصلی جدید از نقض حقوق بشر آمریکا در گوانتانامو
شیوع بیماری در مرزهای آمریکا
شیوع بیماریهای همهگیر در مرزهای آمریکا به یک نگرانی جدی تبدیل شده است.
این امر ناشی از نبود امکانات مورد نیاز برای رسیدگی به مهاجرانی است که شرایط سخت مهاجرت را پشت سر گذاشته و در مرز آمریکا در اقامتگاهها نامناسب و پر ازدحامی اسکان داده میشوند.
اخراج قاضیهای مهاجرتی
دولت ترامپ ۲۰ قاضی مهاجرتی را از سیستمی که در آن حدود ۷۳۵ قاضی باید به تعداد ۳.۷ میلیون پرونده رسیدگی کنند، اخراج کرده است.
اتحادیه قضات مهاجرتی آمریکا با انتشار بیانیهای اعلام کرد که ۱۳ قاضی که هنوز سوگند یاد نکرده بودند و ۵ دستیار ارشد قضات مهاجرتی بدون اعلام قبلی اخراج شدند؛ ضمن اینکه ۲ قاضی دیگر نیز به همین ترتیب اخراج شدند.
در این بیانیه آمده است: شما رئیسجمهوری دارید که از یک طرف روی موضوع مهاجرت و بیرون راندن مهاجران تمرکز کرده و از طرف دیگر قضاتی را اخراج میکند که باید به پروندههای مهاجرتی رسیدگی کرده و در مورد آنها تصمیمگیری کنند؛ این تناقض است.
انتشار ویدیوهای اخراج مهاجران با غلوزنجیر
دولت آمریکا در چارچوب اجرای سیاستهای ضدمهاجرتی اقدام به انتشار ویدیویی از اخراج مهاجران کرده است که ایلان ماسک، مشاور ترامپ با نوشتهای تحقیرآمیز آن را بازنشر کرد.
چاپ
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0