- تاریخ انتشار : یکشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۸
- کد خبر : 60373 چاپ خبر

توافق فرانسه و انگلیس برای تشدید فشار بر پناهجویان؛ طرحی با روح نقض کنوانسیون پناهندگان
توافق جدید مهاجرتی میان انگلیس در موضوع مهاجرت انتقادهایی را درپی داشته و برخی کارشناسان میگویند که این طرح میتواند با یک چالش قانونی تحت کنوانسیون پناهندگان سازمان ملل مواجه شود.
انگلیس و فرانسه پس از مذاکرات به توافق جدیدی با هدف سرکوب و جلوگیری از عبور دهها هزار مهاجر از کانال مانش با قایقهای کوچک از فرانسه دست یافتند.
امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه بهتازگی برای یک سفر سهروزه به لندن رفته بود؛ این نخستین سفر رسمی یک مقام ارشد اروپایی از زمان خروج انگلیس از اتحادیه اروپا (برگزیت) محسوب میشود.
مفاد توافق مورد بحث مکرون و استارمر درباره مهاجرت
هدف این توافق جلوگیری از عبور مهاجران از طریق کانال مانش از فرانسه به انگلیس با قایقهای کوچک است.
براساس آمارها، از زمان آغاز سال ۲۰۲۵ تاکنون بیش از ۲۰ هزار مهاجر از کانال مانش عبور کردهاند.
استارمر در آغاز اجلاس با مکرون گفت که این ۲ کشور باید قدرت و مدیریت جمعی خود را برای چالشهای مهاجرت غیرقانونی به کار گیرند.
او اظهار کرد: همه ما موافقیم که وضعیت کانال مانش نمیتواند به همین شکل ادامه یابد، بنابراین ما تاکتیکهای جدیدی را بهکار میگیریم و قصد جدیدی برای مقابله با مهاجرت غیرقانونی و شکستن مدل تجاری باندهای جنایتکار داریم.
بسیاری از مهاجران بدون ویزا یا مجوز که از طریق دریا فرانسه را ترک میکنند، سعی میکنند با قایقهای کوچک بادی به انگلیس بروند. آنها بهطور معمول مبالغ هنگفتی به باندهایی که قایقها را در شمال فرانسه ساماندهی میکنند، پرداخت میکنند. این سفرها میتوانند فوقالعاده خطرناک باشند و افراد زیادی در زمان عبور جان خود را از دست دادهاند. در همین حال، اروپاییها بهجای ایجاد سازوکارهای امن برای ورود مهاجران، صرفا به دنبال بیرون راندن و یا جلوگیری از ورود آنها به هر قیمتی، حتی جان آنها هستند.
براساس یک توافق جدید، فرانسه موافقت کرد که پناهجویانی را که به انگلیس رفته و نمیتوانند ارتباط خانوادگی خود را با یک فرد که در انگلیس زندگی میکند ثابت کنند، پس بگیرد. در ازای هر مهاجری که فرانسه پس میگیرد، انگلیس به یک مهاجر از مبدا فرانسه که بتواند ارتباط خانوادگی خود را در انگلیس ثابت کند، پناهندگی اعطا خواهد کرد.
اختلافها در موضوع مهاجرت
یکی از انتقادهای اصلی فرانسه از انگلیس این است که این کشور مهاجران بدون ویزا را جذب میکند، زیرا قوانین لندن بیش از حد سهلگیرانه هستند یا بهطور کافی اجرا نمیشوند. مکرون در سخنرانی خود در پارلمان انگلیس در جریان سفر رسمی خود گفت که یکسوم از کل مهاجرانی که به فرانسه میرسند، قصد دارند به انگلیس بروند.
انگلیس این موضوع را رد میکند و میگوید افراد بهدلیل پیوندهای خانوادگی یا مهاجرتی و همچنین توانایی صحبت کردن به زبان انگلیسی به این کشور جذب میشوند. در عوض، برخی از سیاستمداران در انگلیس، فرانسه را بهدلیل عدم نظارت کافی بر سواحل شمالی خود سرزنش کردهاند.
سیاستهایی به قیمت جان مهاجران
براساس دادههای موجود، از آغاز سال ۲۰۲۵ تا ۶ جولای (۱۵ تیر)، بیش از ۲۱ هزار نفر با قایقهای کوچک از کانال مانش از فرانسه به سمت انگلیس عبور کردهاند. این تعداد، افزایشی ۵۶ درصدی در تعداد افرادی که با قایقهای کوچک در مدت مشابه در سال ۲۰۲۴ عبور کردهاند، نشان میدهد.
آمارها نشان میدهد که در کل سال ۲۰۲۴ حدود ۳۷ هزار نفر با قایقهای کوچک از کانال مانش عبور کردهاند و میانگین هفتگی ورود آنها به حدود ۷۰۰ نفر رسیده است.
براساس دادههای سازمان بینالمللی مهاجرت (IOM)، یک سازمان بین دولتی در سازمان ملل، در سال گذشته ۷۳ نفر در تلاش برای عبور از کانال مانش جان خود را از دست دادهاند که بالاترین تعداد ثبتشده در یک سال تاکنون است.
براساس تحلیلی از رصدخانه مهاجرت براساس آمار وزارت کشور انگلیس، ورود با قایقهای کوچک یکسوم از کل درخواستهای پناهندگی در سال ۲۰۲۴ را تشکیل میدهد.
انتقادها به توافق لندن-پاریس
بهگفته کارشناسان، این طرح میتواند بهطور بالقوه با یک چالش قانونی تحت کنوانسیون پناهندگان سازمان ملل، که حق پناهجویان را برای درخواست حمایت الزامی میکند، مواجه شود.
مقامهای فرانسوی از این توافق انتقاد کرده و میگویند که میتواند به تبدیل شدن فرانسه به مرکز اخراج مهاجرانی شود که انگلیس از پذیرش آنها امتناع میکند.
کمیسیون اروپا درباره توافق مهاجرتی فرانسه و انگلیس تصمیم میگیرد
کمیسیون اروپا اعلام کرد که قرار است توافق بین فرانسه و انگلیس را که برای مهار مهاجرت غیرقانونی در نظر گرفته شده است، ارزیابی کند.
مارکوس لامرت، سخنگوی کمیسیون با تاکید بر این ادعا که حمایت اتحادیه اروپا از راهکارهایی که با روح و نص قانون اتحادیه اروپا سازگار باشند است، گفت: افزایش تعداد مهاجران قاچاق شده از طریق کانال مانش نگرانکننده است و شایسته واکنشی قاطع برای جلوگیری از سفرهای خطرناک در یکی از مرزهای خارجی اتحادیه است.
انتهای پیام/
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0